Mit csináljak, ha anyukám mindent csípősen főz, én meg nem bírom megenni?
Tényleg majdnem mindenbe rakja a csípős paprikát, még a forralt borba is azt tesz, ha csinál.
Én gyűlölöm ha lángol a szám evés közben, nem érzek ízeket, és folyik az orrom...
Mondtam már neki, de szerinte ez adja meg az étel "igazi ízét", nem tudtam eddig rábeszélni, hogy hagyja ki a paprikát a kajákból.
Mit tehetnék, hogy végre finomat ehessek?? Hogy lehetne leszoktatni erről?
"Hogy lehetne leszoktatni erről?"
Azt nagyon bírom, hogy mindenki a másikat akarja megváltoztatni ahelyett, hogy ő maga változna. Esetedben az első válaszoló meg is mondta, hogy hogyan.
Legközelebb amikor megint számodra túl erőset főz, köszönd meg udvariasan, mond el újra, hogy te ezt nem tudod megenni mert neked túl erős, állj fel az asztaltól és a főzni tudásodtól függően készíts magadnak valami harapnivalót (egy rántottát, vagy ha ez sem megy, akkor egy szendvicset).
Gondolom ugyan időnként szólsz neki, de mégis megeszed az ételt, ő pedig ezért nem veszi komolyan amit mondasz neki (ami jó nagy bunkóság szerintem).
Ha nem változnak a dolgok így sem, akkor pedig nincs más hátra, mint megtanulni főzni. Vagy veszel a boltban zacskós levest és hasonlókat, azok elkészítéséhez csak forró víz kell, ezeket már a tíz éves lányom is meg tudja csinálni egyedül.
Akkor vegyél egy vízforralót, azt be lehet vinni akár a szobádba is, és eszel zacskós nesz-dolgokat...
Nálunk mindkét felnőtt szereti az erőset, most már a nagylányunk is, és mégsem erősítjük be az ételt, mert van a családban gyerek, aki nem bírja. Erőset lehet utólag is beletenni...
Ha nem bírod megenni, akkor mit szoktál enni, míg a család többi tagja eszi anyukád csípős főztjét?
Edd ezután is ugyanazt, mint eddig!
Nálunk nincs kajálás a szobában.. kapnék miatta..
Az nagyon egészségtelen lenne, ha csak édességen meg ilyen vajaskenyér-félén élnék? Meg mellé szednék vitamint...? Kb ezek ehetőek itthon.
De akkor őt sehogy nem lehetne rávenni, hogy változtasson?
A hozzá való kenyeret, rizst, ilyesmit..
Az elég elképzelhetetlen, hogy ha midnig így fözött, akkor ne bírnád, ugyanis akkor eleve ezt szoktad volna meg kiskorodtól kezdve.
Ha az egész család így szereti, akkor nem várhatod el, hogy a kedvedért másként csinálja, és akkor lehet, hogy neked tetszene, de mindenki másnak nem.
De ha nem tetszik, akkor vagy fözöl magadra, vagy veszel kenyeret meg felvágottakat/szalámit/sajtot/tojást és eszed azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!