Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anyukám...

Mit csináljak, ha anyukám mindent csípősen főz, én meg nem bírom megenni?

Figyelt kérdés

Tényleg majdnem mindenbe rakja a csípős paprikát, még a forralt borba is azt tesz, ha csinál.

Én gyűlölöm ha lángol a szám evés közben, nem érzek ízeket, és folyik az orrom...

Mondtam már neki, de szerinte ez adja meg az étel "igazi ízét", nem tudtam eddig rábeszélni, hogy hagyja ki a paprikát a kajákból.

Mit tehetnék, hogy végre finomat ehessek?? Hogy lehetne leszoktatni erről?

2018. jan. 15. 12:35
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Régen csak apu evett csípőst, most pár hónapja kezdte anyu is meg a bátyám...

De nem egészségtelen szendvicsen élni évekig?

2018. jan. 15. 13:08
 12/39 anonim ***** válasza:
60%
Hány éves vagy?
2018. jan. 15. 13:11
 13/39 anonim ***** válasza:
93%

Talán, ha szépen megkérnéd, hogy vegyen ki az ételből egy merítőkanállal és utána tegye bele a csipőspaprikát....

De gondolom már a főzés elején beleteszi, hogy, jól összeérjenek az ízek.

Leszoktatni biztos nem tudod, de pl. a pörkölt csipősségét el lehet venni egy kis tejföllel, vagy ha a te leves adagodat 1 dl vizzel újra összeforralod.

2018. jan. 15. 13:12
 14/39 anonim ***** válasza:
92%
Ne egyél belőle Közöld, hogy inkább nem eszel, ha nem ad mást, mert legutóbb is hánytál, és állandóan szar és ég a gyomrod, nem bírja az epéd az erőset.
2018. jan. 15. 13:14
 15/39 A kérdező kommentje:
15, miért?
2018. jan. 15. 13:16
 16/39 anonim ***** válasza:
70%

Kajától függően lehet hígítani. Pörköltet, főzeléket tejföllel, levest vízzel, húsról a panírt leszedni, ilyesmik.

Meg persze igyál sok vizet, és egyél sok köretet. Ha a köret semleges ízű (krumpli, rizs), akkor az elnyomja a fűszeres főétel ízét, persze csak kis falat hús, nagy falat köret.

Egyébként te is hozzászoksz majd szépen lassan. :) Nálunk párom imádja a csípőset, én mindig is utáltam. Persze az ő lángoló kajáit továbbra se tudom megenni, de miután összeköltözünk, picit fűszeresebben kezdtem én is főzni. Eleinte mindig utánfűszerezte a kaját, most már nem. :) Meg el tudok vele menni kínaizni is pl.

(De tényleg, én annyira nem ettem fűszeres kaját, hogy borsot se tartottunk otthon. Meg a KFC-s csirke is gondot jelentett... :D)

2018. jan. 15. 13:22
 17/39 A kérdező kommentje:

Gondolom ez emberfüggő, nagymamám 70 éves és még mindig nem tudta megszeretni a csípőset papa mellett, pedig ő fiatalkorától kezdve úgy eszik mindent :)

A fűszereset amúgy szeretem, meg a torma csípős ízét, de a paprikát rühellem...

2018. jan. 15. 13:28
 18/39 anonim ***** válasza:
86%

Sztrájkolj. Ne egyél az ételéből.

Egyébként ez eléggé bunkóság, amit anyukád csinál. Erőset utólag is lehet bele tenni. Így mindenki úgy eszi, olyan erősen, ahogyan szereti. Sehol sem szokás alapból totál erősre csinálni valamit.

2018. jan. 15. 13:30
 19/39 anonim ***** válasza:
96%

Én sem szeretem a csípőset, és sosem tudtam megérteni azokat, akik próbálják ráerőltetni az emberre h egye meg.

Nálunk is többen vannak a családban, akik csipősen esznek, és a mai napig is beszólnak néha h "Jajj, nem kell már annyira kényeskedni, nem halsz bele,, attól lesz, finom, a csípős paprika egészséges stb".

Ettől én még nem fogom megszeretni. De a normálisabb családtagjaim már rátértek arra, amit mások is írnak h nem csípősen főznek, hanem utólag tesz bele akinek kell, mert beletenni lehet, kiszedni nem. Szerintem ez az egyetlen értelmes megoldás abban a helyzetben.

Sajnállak kérdező, hogy ilyen anyukád van :(

Próbáld meg megbeszélni vele, hogy a te részedbe ne tegyen erőset, mert nem bírod megenni. Persze nyilván ha éhes vagy, és nincs más, akkor kénytelen vagy megenni, de ettől még nem esik jól.

2018. jan. 15. 13:33
 20/39 anonim ***** válasza:
21%
15 évesen alap dolgokat már te is megfoztetsz nem nagy dolog fozni,csak a htb szeretik ezt felfujni h mekkora érdem..
2018. jan. 15. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!