Mit csináljak, ha anyukám mindent csípősen főz, én meg nem bírom megenni?
Tényleg majdnem mindenbe rakja a csípős paprikát, még a forralt borba is azt tesz, ha csinál.
Én gyűlölöm ha lángol a szám evés közben, nem érzek ízeket, és folyik az orrom...
Mondtam már neki, de szerinte ez adja meg az étel "igazi ízét", nem tudtam eddig rábeszélni, hogy hagyja ki a paprikát a kajákból.
Mit tehetnék, hogy végre finomat ehessek?? Hogy lehetne leszoktatni erről?
Lehet nem olvastad: nem engedi, hogy más főzzön rajta kívül. Pedig párszor már főztem a nagymamámmal és tetszett...
Előzőek:
Azt mondja így jobban belefő az íze, finomabb mintha utólag rakná bele..
Megeszek belőle pár falatot + a köretet ha az normális..
És ha mondjuk egy nagy fazék helyett két kis lábosban főzné meg a kaját? Az egyiket fűszerezi, a másikat nem. Annyi gáz nem visz, hogy gond legyen.
Cserébe a mosogatásba besegítesz, hiszen kétszer annyi lesz. :)
Mégis, mit csinál, ha főzöl magadnak?
Kiborítja az ételt? Kiabál? Ugyan, később ennél nagyobb gondjaid is lesznek.
Édesanyámnál a sózással volt így.
Mindent túlsózott és bizony ő sem engedett minket a konyhába, nyilván amikor nem volt otthon, akkor megoldottuk tesómmal. Dugd el a csípőset főzés előtt.
Nálunk amúgy többszöri, udvarias "nagyon finom volt, csak lehetne kicsit kevesebb sót belerakni" megoldotta.
Igen, ezeket, meg nem enged utána sehova 1-2 hónapig, meg volt hogy pofont kaptam.
Pedig, ha veszekedés is van belőle, errefelé keresd a megoldást, hogy magadnak főzöl.
Ha kiborítja az ételt, akkor megmondod, hogy fel is takaríthatja. Te meg utána elölről kezded.
Ha minden nap csinálod, akkor előbb-utóbb bele fog fáradni.
Ha nem állsz ki magadért, akkor egész életedben mások lábtörlője leszel!
Basszus, mi az, hogy az Ő KONYHÁJA??? A konyha a lakás része, ami mindenkinek az otthona. Még jó, hogy valamelyik családtag nem találja ki, hogy a WC meg az ő WC-je és más nem használhatja!
Igen, ezeket, meg nem enged utána sehova 1-2 hónapig, meg volt hogy pofont kaptam.
Azért mert főztél magadra. Úgy látom a csipos kaja a legkisebb problémád. Anyukádnak nagyobb problémája van valoszinu,sajnos a fejében. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!