Mit csináljak, ha anyukám mindent csípősen főz, én meg nem bírom megenni?
Tényleg majdnem mindenbe rakja a csípős paprikát, még a forralt borba is azt tesz, ha csinál.
Én gyűlölöm ha lángol a szám evés közben, nem érzek ízeket, és folyik az orrom...
Mondtam már neki, de szerinte ez adja meg az étel "igazi ízét", nem tudtam eddig rábeszélni, hogy hagyja ki a paprikát a kajákból.
Mit tehetnék, hogy végre finomat ehessek?? Hogy lehetne leszoktatni erről?
Ja, a kutyának borította ki..
Igen lehet, de nem akar pszihológust..
Igen lehet, de nem akar pszihológust..
Lehet nem ártana,mert ez csak rosszabb lesz. Talán Apádnak kéne rávennni. De ugy látom már felmerült a pszichologus kérdés,szoval nem ma kezdodtek a problémák, kitartás.
Nagyon jó kérdés. Hívd fel a nagyszüleidet és sírva közöld velük, hogy anyukád éheztet, mindenbe csípőset tesz és már hányásig fajuló gyomorégesed van- de nem akarnak orvoshoz vinni.
Hidd el ez tuti hatásos lesz. Persze sok benne a túlzás. De ide erősebb eszközök kellenek.
Keveset szedj a kajából. Ha megkóstolod, és érzed, hogy nem bírod megenni, akkor egyszerűen odasétálsz a hűtőhöz és feltalálod magad, készítesz magadnak valamit.
Ha teszem azt anyukád főzött ki tésztát és mellé csinált pörköltet csípősen, akkor a kifőzött tészta mellé összedobsz valami gyors sajtszószt például.
Ha kérdezi, hogy de hát miért, akkor elmondod, hogy te nem bírod megenni a csípőset, ezért csinálsz hozzá olyat, amit te is meg tudsz enni.
Mi az, hogy nem enged oda a konyhába?
15 évesen igenis menj te is a konyhába és tanuld megcsinálni az alapdolgokat.
Pár év és el fogsz költözni otthonról. Nem árt, ha nem teljesen analfabétaként költözöl el majd, hanem azért 1-2 alap dolgot meg tudsz majd csinálni.
Nem értem miért ne főzhetnél ennyi idősen, a normális szülők szoktak örülni, ha a gyerekük nem életképtelen, hanem csinálgat dolgokat a konyhában.
Szóval állj ki magadért és dobd fel a kaját valamivel, hagyd ki azokat , amik csípősek.
De akár az is megoldás, ha tejföllel vagy valamivel hígítasz a kaján.
Btw rengeteg csípős kaját főzök, ha vendég van, aki nem szereti a csípőset, akkor vagy csípős nélkül főzök, vagy veszek ki neki külön és utána rakom bele az erős fűszereket. Semmi plusz idővel nem járna, ha gondolna rád és szedne ki neked olyat , amiben még nincsen csípős.
Nem teljesen értem a mindig főzz magadra, vagy örülj, hogy egyáltalán valaki főz rád kommenteket.
El se tudom képzelni a szituációt amúgy. Az anyukáddal tényleg valami gond van, már ne is haragudj. Az enyém, meg úgy a normális anyukák általában rosszul lennének, ha a gyermekük hónapok óta ne tudna egy jót enni a főztjéből. Ez egyszerűen nem normális, az meg elképzelhetetlen, hogy ha te csinálsz, akkor ennyire elborul az agya. De sajnos én is ismerek 1-2 ilyen elborulós anyukát, szóval manapság ez már annyira nem is meglepő sajnos.
Apukádat nem zavarja, hogy a gyerekük nem tud jóízűen enni a családi asztalnál? Apukádat és a nagyszüleidet kéne bevonni egy nagy beszélgetésbe, ahol elbeszélgetnek anyukáddal, hátha ha közösen komolyan szólalnátok fel ezért (az amúgy tök könnyen orvosolható problémáért, lásd. utólag paprikázás.)
Átérzem a problémád, én a minimálbér csípőset se bírom. Kedvencem mikor apukám a csípős paprika után vág egy szelet kenyeret és attól is elég a fejem. Ráadásul hasmenésem is lesz tőle.
Anyósom is azután szokott le a csípősről ha családi ebédet csinál, miután fél napot töltöttem a WC-n a féltányér gulyáslevese után (azt is azért ettem, hogy ne sértsem meg). Utólag is bele lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!