Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Már nem bírjuk tovább, mi a...

Már nem bírjuk tovább, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Előre is elnézést kérek, ha hosszúra sikeredik. :)

Mi együtt élünk a szüleimmel (szüleim, én és a férjem) közösen kitaláltuk kb 5 évvel ezelőtt, hogy béreljünk együtt egy albérletet, úgyis jó a kapcsolatunk, és így nem lenne annyira drága. Idáig minden annyira tökéletesen ment, mindent felesben fizetünk, mindenki intézi a maga dolgát, mindenki magára főz mos takarít, tökéletes volt, mindenben számíthattunk egymásra, ha esetleg valamelyikünk bajba került. (Pl kölcsön kellett nekem, vagy anyukámnak, tudtunk egymástól kérni)

A hely ahol a lakás van, az is tökéletes. Főleg mivel az a hobbym, hogy (saját) sport/munkakutyám kiképzem, egy csomó elfoglaltságunk van. Közben dolgozok ezerrel, és tanulok is, bár most jelenleg ezt szüneteltetem. A férjem is aktívan dolgozik, tanul. Apukám nyugdíjas, anyukám dolgozik még.

Az a probléma, hogy az 1,5 éves unoka állandóan itt van. Ez most lehet "szemétség" tőlem, de szerintem nem normális hogy 1 héten 5 napot van itt, mintha csak bölcsiben lenne... Az anyjának állandóan dolga van, pl körmöshöz kell mennie, vagy hivatalos dolgokat kell intézni, vagy hogy most betegek a bölcsiben a gyerekek, vagy egy évben 5x van házassági évforduló.. :D egyébként nem is őt hibáztatom, a szüleim ilyen vak unoka mániások, akik 0-24 órában akarnak vigyázni a gyerekre, pedig anyukám nincs is itthon soha. Apukám pedig egésznapra bevállalja a gyereket, a gyerek meg egésznap sír az anyja után. Egyszer azért hagyta itt egésznapra a babát, mert főzni akart otthon. Apukám meg nem veszi észre hogy hülyének van nézve. Bár egyébként ez nem érdekel, mivel ő azért nem tiltakozik, mert a gyerekkel akar lenni. Viszont mi nem! Mi nem akarunk gyereket/gyerekeket, de most olyan, mintha lenne. Már reggel a sírással kelt, mindenhol gyerek játékok vannak, zaklatja a kutyámat, zaklat engem is, mert állandóan velem akar játszani, nekem meg kismillió dolgom lenne, de csendben kell lenni mert itt a gyerek... Nem tudok a kutyámmal itthon feladatozni, mert úgy tanítottam, hogy sikeres mozdulat után vakkantson egyet (kézmozdulatra)

Nem tudok mosni, mosogatni, porszivozni, 5 napja nem lehet kiporszívózni a lakást... Éjjel járok dolgozni, hogy napközben legyen időm a kutyára, mert 4x viszem le, plusz pár órát aktívan tanulunk, közben nyelvet tanulok, és azért az éjjeli munka után jó volna aludni is, és habár a házimunka nem csak az én reszortom, mert az is elvan osztva, a saját magam részét még megkell csinálni. Már beszéltem velük, hogy jó volna ezeket a gyerekes napokat velem megbeszélni, mondjuk hétvégére korlátozni, felőlem akkor itt lehetne mindkét nap, mert minden hétvégén megyünk túrázni a kutyával... Akkor azt mondták, rendben. De úgy látszik feleslegesen beszélek, pedig nem egy eltartott, megtűrt személy vagyok itthon, mindenből kivesszük a részünket, lehetne beleszólásunk, de nincsen, a sógornőm is csak a szüleimtől kérdezi meg hogy nem baj, ha a gyerek itt van?! Most meg mi legyen? Nem tudunk külön költözni, mert rohadtul drágák már az albérletek, elképesztő milyen árak vannak, és ha mégis kitudnánk venni, kutyával hova menjünk?! Itt engedélyezték a kutyát, sőt a főbérlő imádja a kutyákat, együtt járunk kutyasuliba... Szóval mielőtt valaki azt mondaná hogy miért nem számoltam erre korábban, nem számítottam arra hogy anyámék így bekattannak. Van egy vidéki házunk is, tulandonképpen az én házam, arra számoltam, hogy ha gáz van, oda megyünk. De közben a másik tesóm összejött egy 3 gyerekes anyukával, lett egy újabb baba is, és kellett nekik a lakás... Most meg annyira levannak égve, hogy nem tudnak elköltözni, megélni alig tudnak. Szóval, oda nem tudunk menni. Pedig ez volt a B terv...

Amúgy bírom az unokaöcsémet, jófej ha épp nem sír és hisztizik, de én nem tudok egy gyerekkel élni, sajátot se szeretnénk. Mi a teendő szerintetek?

2019. febr. 26. 09:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/112 anonim válasza:
73%

Elolvastam az egészet és nagyon sajnállak. Akkor mikor 17 éves voltam , nővérem 18 évesen szült egy gyereket. Rengeteget vigyaztam az unokahugomra. Mindig ramtoltak egész napokra. Együtt is éltünk. Vonyitott a zenelos játék már reggel 6 kor. Aterzem a problémádat.

Mostmar 29 éves vagyok van egy 4 éves fiam de megszeppenve hívom fel anyosomst hogy tud e vigyázni a gyerekre 2 órát és áldomás az eget hogy tud, akar és imádja is. Most hétvégén ott volt mert kresz vizsgaztam. És a kovin is ott lesz mert tanfolyamra megyek. Így hétfőn nem viszem oviba mert hiányzik hogy együtt legyünk. Ezt csak azért írom mert felfoghatatlan , hogy a másfél éves gyerek heti 5 napokat és éjszakákat az anyja nélkül van. Tőlem 10 percre laktak anyámék , heti többször mentem de sose hagytam ott a gyerekem csak úgy. Pedig szívesen vigyáztak rá. Ez baromi bunkóság egyrészt, másrészt szomorú hogy nem igényli hogy a saját gyerekével legyen. Ez a sertodes és akkor 2 hétig nem viszi meg igazán bicskanyitogató. Bölcsi nincs egyébként ahová viheti ez a nő a gyereket ?

Én amúgy azt javaslom hogy a tesoddal beszélj , hogy szóljon már az asszonyra hogy foglalkozzon a gyerekkel. És ne dobja oda anyadeknak mindig.

Szerintem nem normális hogy ennyit van nálatok egy másfél éves gyerek. Főleg nem éjszaka is ha közel laknak. Hidd el ez neki is nagyon rossz helyzet nem csak neked. Én beszélnek S szüleimmel , hogy a gyerek érdekében ne legyen itt ilyen sokat. Az anyjával a helye. Szuper hogy vannak nagyszülők , de az egy gyerek életében csak plusz , elsősorban a szüleire van szüksége. Ha minden kötél szakad össze vesznek a sogornovel max durcazik , de legalább egy jó orditos veszekedés közben kiderulhetne hogy mi az istenert nevelteti anyadekkal a gyereket saját maga helyett.

A hazadban lakó tesohoz meg minden elismerésem. Jó ember vagy, sajnálom hogy kihasználnak.

2019. máj. 16. 15:14
 102/112 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Gondoltam visszajövök, hátha még kaptam választ. :)

Most az a helyzet, hogy kissé beszabályozták a látogatásokat. Nem találtunk megfelelő albérletet, fontos volt az a szempont hogy milyen környékén van, az ilyen betonos környékre nem szívesen koltoznénk főleg a kutya miatt. Kertesházakban nagy meglepetésemre álltalában a kutya tiltott, pedig egy icipici kert jó lett volna. Végülis ha minden kötél szakad, elmennénk rossz környékre is. Bevállaltam egy harmadik munkahelyet is, szinte alig élek, tanulásról almodni se merek. Fogalmam sincs hogy fogom megcsinalni a vizsgát. Férjem is túlórázik. Gyűjtünk a kaucióra, ha úgy lesz. Bár most bevan szabályozva a látogatás, megbeszéltünk mindent a szüleimmel, szinte könyörögtek hogy ne menjünk, szeretnek. Csak péntekenként jön a gyerek, így nagyon jó lenne minden, a heti 1napot nem én kértem, felőlem jöhetne 2-őt is. Csak ne egész héten, reggeltől estig. Viszont hiába van beszabályozva, a múlthéten beteg volt a gyerek, nem tudott bölcsibe menni ezért egész reggeltől du 6-ig itt volt. Mert az anyja dolgozik, ő nem fog szabadságot kivenni, az apja meg nem tud. Szóval, hiába akarják ezt beszabályozni, nemet nem tudnak mondani, nagyon sajnálom de valószínű ebből költözés lesz.

A vidéki házzal az a helyzet, hogy a tesómék nem tudnak hova menni. Az utcára nem rakhatom őket gyerekestül, nincs szívem hozzá. Szóltam nekik hogy keressenek albérletet, de nem tudnák fizetni az albérlet árát... Felesleges őket csesztetnem.

A sogornőmmel beszéltem, ő azt mondta hogy hiányzik neki a gyerek, de ő nem csak anya, van más dolga is, a karrierje is fontos és nagyon jó hogy van nagymama nagypapa aki vigyáz rá. Ő azt javasolta hogy egészségesebb volna ha MI ELKÖLTÖZNÉNK. :) szóval jól össze is vesztünk, most meg nem győz bocsánatot kérni tőlem. Engem viszont ez nem érdekel.

Szóval tömören ennyi, van némi változás, de a rendszer bármikor felborulhat.

Köszönöm a sok választ!

2019. máj. 24. 10:29
 103/112 anonim ***** válasza:
70%
Úgy kiraknám őket a házból mint a huzat, aztán kiadnám olyannak aki fizet és ti abból tudnátok kivenni egy lakást. De nagyon buták vagytok
2019. máj. 24. 11:25
 104/112 A kérdező kommentje:
És mégis hova menjenek ők? Vagy mit csináljanak? Egyik napról a másikra nem rakhatom ki őket. A testvérem, lehet én vagyok a hülye, én járok rosszabbul, de lelkiismeret furdolásom lenne és én azt rosszabbul bírom mint a gyereket...
2019. máj. 24. 11:52
 105/112 anonim ***** válasza:
89%
Kapnak 2 hónapot és oldják meg. Gyereket akkor mire szültek? Albira se futná nekik. Ha ekkora felnőttek, oldják meg, főleg, hogy még ők pattognak állandóan. Beszólna még egyet, akkor mondanám: akkor van 1 hetetek és mehettek az ÉN lakásomból.
2019. máj. 24. 11:58
 106/112 A kérdező kommentje:

Ebben igazad van, minek gyereketvállalni a semmire...

Egy gyereket nem lehet csak szeretetből felnevelni, én még kutya vállalás előtt is félretettem, felelősségel tartozunk a gyerek-kutyáért, és engem is bosszant hogy ott laknak. Most csak odamennék, és turhatná a kutyám a földet, lenne hova elvonulni. De hiába van mindenben igazad, nem tehetek semmit. Ők 2 hónap alatt sem tudják megoldani az albérletet. Nem veszekednek, nem bunkóznak, de kerekperec megmondják hogy nem tudnak egyről a kettőre jutni. Az utcára meg nem tehetem őket, plusz szerintem ennyi gyerekkel a rendőrség se engedné.

2019. máj. 24. 12:03
 107/112 anonim ***** válasza:
100%
"Ha ekkora felnőttek, oldják meg, főleg, hogy még ők pattognak állandóan." => Én úgy értelmezem, nem az a sógornő pattog, aki a kérdező házában lakik. Oké, felelőtlenül szült, nincs pénzük stb, de nem ő cseszteti a kérdezőt, hanem a másik sógornő, aki odahordja a gyereket folyton. Neki viszont van saját lakás, szóval ez egy elég összetett helyzet...
2019. máj. 24. 12:13
 108/112 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy írtad már, csak nem olvastam, de ugyanaz a tesód lakik a te vidéki lakásodban, mint amelyiknek a gyereke van állandóan szüleiteknél és nálad?
2019. máj. 24. 12:17
 109/112 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó:

NEM.

2019. máj. 24. 12:20
 110/112 A kérdező kommentje:

Az a sogornőm aki engem csesztet, szinte gazdag. Nagyon jól állnak, csak úgy zsebből vettek egy elég fullos lakást itt a környéken. De amúgy nem baj, szóval nem vagyok irigy a pénzére, mert azért mi se állunk nagyon rosszul, mindent megtudunk teremteni, ami kell. Nem vagyunk nagyra vágyók. Persze sokkal nehezebb lenne ha ennél is többet kellene lakásra fizetnünk, de a lényeg hogy ott lennénk egymásnak, lenne étel az asztalon, és kisebb lépésekben ugyan, de haladnánk előre. Szóval én a két sogornőm között helyezkedek el valahogy anyagilag. A szegény sogornőm nem valami nagyszájú, kissé sunyi és rafinált ő is, jól forgatja a lapjait, bár még ellenem nem tett lépéseket, inkább a másik gazdag sogornőm felé rafináltkodik, szóval van itt szappanopera, de ha lehet inkább kimaradnék belőle. :D

A pénzre visszatérve, a sogornőm simán tudna fogadni szittert, aki fejlesztené is a gyereket. Mert annyira okos és fogékony ez a gyerek, könnyen tanul, ezt fejleszteni kéne. De apukám nem fejleszti, csak kényezteti, már 2 éves de mindenhova a lakásban kézben cipeli mikor egyébként tud már szaladni is.

A sogornőm a tesómat is teljesen megváltoztatta. Azt azonban elismerem, hogy ha valakivel megházasodsz nyilván ő lesz az első és gyermek ha van, ezzel nincs is semmi gond. Viszont olyan összetartó család voltunk, mindig kiálltunk egymásért és a bajban is ott voltunk egymásnak... Mi azonnal befogadtuk ezt a nőt, mert a testvérem szerelme, abban a másodpercben elfogadtuk őt és ő mindennel visszaél. A tesóm meg sose jön haza, állandóan dolgozik, mégse tudott kölcsönadni anyukámnak amikor nagy szüksége volt rá. Na most nem azt mondom hogy anyukám éhenhalt volna emiatt, csak hirtelen kellett volna neki amit másnap visszaadott volna szaros 10 000 ftot,de a sogornőm azt mondta hogy inkább ne adjanak pénzt mert akkor folyton keregetni fog... Ilyet bszki...Szóval én lszarom az összes sogornőmet, mindet jobb csak távolról szeretni.

2019. máj. 25. 09:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!