Mit tegyek, hogyan fogadjam el a volt férjem új párját, és a gyerekekhez való hozzáállását?
Aki leírja a frankót azt leszavazzátok. Itt az együttérző sz_arháziak a nyerők. Akkor is azt mondom úgykell a kérdezőnek, mert ő döntött így, mostmár késő sírni.
Megérdemli a sorsát, hiszen a volt férje nem lehet olyan rossz ember, ha ilyen másik nőt talált, akit a gyerekek is imádnak. A gyerekek érzik ki szereti őket és ki foglalkozik velük. A kérdező tökéletesen viselkedik, jó úton halad, hog a gyerekei a másik nőt helyezzék majd előtérbe. Hajrá!- megérdemled a sorsod, edd amit főztél! Lehet siránkozni :D
Akármit ítok, én pont ugyanebben a helyzetben vagyok, mint a kérdező, csak én örülök a helyzetnek, nem féltékenykedek.
Ha létezik "ideális válás" a gyerekek szemszögéből, akkor ez annak nevezhető. Mert a család kettészakad ugyan, de a gyerekek mindkét felébe be tudnak illeszkedni, mindkét oldalról szeretetet, törődést, biztonságot kapnak.
Ha van jó oldala az elvált anyaságnak, akkor az a szabadidő, amit az anya akkor élvezhet, amikor a gyerekek az apjukkal vannak. Így maradhat az ember lánya felnőtt, így maradhat nő, így élvezhet szabadidőt kettesben a párjával, miközben a gyerekek a lehető legjobb helyen vannak.
Nálunk ezért nincs láthatási idő, viheti az apjuk őket akármikor. Én pedig segítek mindenben, hogy jól kijöjjenek a pótanyjukkal is. Ettől engem nem szeretnek kevésbé, sőt, picit talán kárpótlódnak azért, hogy az apjuk nem él velük. Megtanulják, hogy a felnőtt párkapcsolatok bonyolultak ugyan, de szakítás után is lehet normálisan együttműködni, és hogy a mi szakításunktól függetlenül őket mindketten ugyanúgy szeretjük.
De ez csak akkor megy, ha érzelmileg mi már elengedtük egymást.
Én azt javasolnám, hogy te is gondolkodj el a saját érzelmeiden kérdező. Nem vagyok ugyanis biztos benne, hogy a féltékenységed az anyai ösztönből ered. Valószínűbb, hogy az új kapcsolatodban élsz meg hiányt érzelmileg, ezen pedig kommunikációval, és közös programokkal lehet javítani, mondjuk olyankor, amikor a gyerekek az apjukkal vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!