Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogyan fogadjam...

Mit tegyek, hogyan fogadjam el a volt férjem új párját, és a gyerekekhez való hozzáállását?

Figyelt kérdés
Nem értem magam, vagy hogy mitől lett ez... Én akartam válni, én találtam mást, most mégis zavar, hogy a volt férjemnek új párja van. Vagyis nem is ez zavar, hanem hogy ennyire jóban van a gyerekeinkkel (4 és 6 évesek). Mindig úgy jönnek haza, hogy milyen jól érezték magukat, vagy mikor videochateznek az apjukkal (az én telefonommal), akkoris azonnal akarnak a nővel is beszélni. Most mennének először nyaralni négyesben február végén, és őszinte leszek, fontolgatom, hogy nem engedem el őket... Úgy érzem, az a 10 nap nagyon vízválasztó lenne, és félek úgy jönnének haza, hogy még jobban összeszoknának így négyen. Csak közben tudom, hogy ez a viselkedés sehová sem vezet, és hogy a gyerekeket emiatt nem foszthatom meg az apjuktól. Mert attól, hogy elváltunk, nagyon jó apuka és tényleg tűzbe menne a gyerekekért. Azzal is tisztában vagyok, hogy kifoghatott volna olyan nőt is, aki próbálná "elszedni" a gyerekek mellől, aki nem akarna velük közös programot, és inkább örülnöm kellene ennek. De mégsem megy. Pedig van párom, nem egyedül, besavanyodva nézem a boldogságukat. Vele is többször veszekszem mostanában, ma pl a Valentin-nap miatt, mert el kellett utaznia tegnap, és így csak hétvégén "ünneplünk". Küldött virágot, kaptam ajándékot, de mégsem ugyanaz, mintha itt lenne, és megjegyeztem neki, hogy bezzeg a volt férjem tudta, mennyire fontosak nekem ezek az alkalmak... Nem szólt rá úgy semmit, de tudom, hogy rosszul esett neki.
2019. febr. 14. 21:27
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
80%

Nem gondolom, hogy irigy vagy, csupán anyaként rosszul esik, hogy egyelőre mindazt nem tudod adni a gyerekeidnek, amit apa az új párjával igen. Úgy érzed, ki vagy rekesztve, nem vagy része annak az örömnek, amiket a gyerekek átélnek. Szerintem ez teljesen emberi érzés, és ha alapból rosszindulatú lennél, nem fogalmaztad volna meg ezt a kérdést. Ugyanakkor le is írod, ésszel tudod is, milyen klassz a gyerekeknek, hogy szeretve vannak, nem pedig elutasítva.

Nálunk én voltam az "új nő". Természetesnek gondoltam, hogy a párom kicsi gyerekét elfogadom, gondoskodom róla, programokat csinálunk (még úgy is, amikor a férjem a láthatási időkben sajnos dolgozott). A gyerek édesanyja sokszor keresztbe tett, hogy ne tudjuk elvinni. Tudtuk, nem örül annak, hogy nálunk jól érzi magát a gyereke. Az évek alatt a férjemmel született közös három gyerekünk, sosem kivételeztem velük, ha nálunk volt a legnagyobb, nem hanyagoltuk el a testvérek miatt. Mégis megromlott a viszonyom vele, mire fiatal felnőtt lett, az édesanyja annyira ellenünk nevelte, hogy úgy tűnt, ez már visszafordíthatatlan. Néhány évig nem beszéltem vele, mára rendeződött a viszonyunk. Meg tudtuk beszélni, mi miért volt, kiderült, néhány éve elköltözött az édesanyjától, annyira elege lett az örökös kontrollból, tiltásból, őszintétlenségből. Az anya nem tudja, hogy mi már újra jóban vagyunk pár éve, és hogy közös családi programokat szervezünk, múlt nyáron néhány napot együtt is nyaraltunk, a testvéreivel is szeretik egymást.

Szóval, szerintem azt nézd, mivel teszel jót a gyerekeknek, mert ha tiltod őket, rákényszerülnek a játszmázásra, hazudozásra (amit pár év alatt profi szinten fognak űzni), csak azért, hogy neked megfeleljenek. És ettől borzasztó kiegyensúlyozatlanok lesznek, sőt a későbbi kapcsolataikra is rá fogja nyomni a bélyegét ez a fajta hazudós, kétszínű életmód. Nehezen tudnak majd nyíltan, boldogan élni.

2019. febr. 15. 10:24
 42/54 anonim ***** válasza:
95%

Én is elvált anya vagyok, két gyerekkel. Én irigyellek, kérdező az exed új párja miatt. Az én exemnek azért drukkolok, hogy ő is találjon egy nőt, akivel boldogok lehetnek, és aki a gyerekeket is elfogadja, esetleg meg is szereti.

Én egy ilyen helyzetben a lehetőséget látom, hogy a gyerekeknek jó legyen, és én tudom, hogy az ő közös programjaik által én is nyerek, méghozzá felnőtt-időt, amit az új párommal tölthetünk, kettesben.

Szerintem hihetetlenül szerencsés vagy, hogy a gyerekeidnek jó apjuk van. Sokan cserélnének veled. Igaz, ők nem bánták meg, hogy saját döntésből elváltak.

2019. febr. 15. 10:25
 43/54 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem valahol normális dolog, amit érzel. Ezt hívják féltékenységnek. Mindig a gyerekeid érdekeit nézd, azt, hogy nekik mi a jó és próbálj túllépni ezen. Előbb-utóbb te is párra találsz és akkor jobb lesz.
2019. febr. 15. 11:15
 44/54 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem megbantad a valast. Mar bocs, soha eszembe nem jutna a ferjem fejehez vagni, hogy bezzeg ez vagy az az ex mit csinalt :(

Kerj bocsanatot!

2019. febr. 15. 11:27
 45/54 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem hagyjátok már azt, hogy megbánta, meg hogy milyen pasit hagyott ott. Ez nem erről szól!

Amúgy sem ismerjük. Attól, hogy jó apa, még lehetett szar férj. Nem kell itt mindent belemagyarázni.

Kérdező, nem jó érzés, amit érzel, mert imádod a gyerekeidet (ami csuda jó dolog), és érthető, hogy féltékeny vagy, amiért mással is jól érzik magukat a kicsik. Csak azt tudom mondani, hogy most a gyerekek érdekét nézd. Hidd el, Te nem leszel kevesebb attól, hogy a gyermekeid jól érzik magukat az apjukkal és annak az új párjával. Menjenek nyaralni is nyugodtan együtt. Ezzel színesedik a gyerekeid világa, klassz élményeik lesznek. Az Édesanyjuk MINDIG TE LESZEL!

2019. febr. 15. 12:33
 46/54 anonim ***** válasza:
46%
"Tényleg jó dolgodban nem tudtál mit csinálni, elváltál a férjedtől" Maga nyilván rendkívül jó látnok lehet, ha belelát abba amibe sokszor a közvetlen családtagok SEM. Néha elgondolkodok, hogy az ilyen kommenteket miféle megkeseredett emberek írják? Biztosan benne maradtak egy szar kapcsolatban, mert rettegtek lépni, és igy keresnek önigazolást, hogy jól tették...
2019. febr. 15. 12:39
 47/54 anonim ***** válasza:
67%

"Néha elgondolkodok, hogy az ilyen kommenteket miféle megkeseredett emberek írják? Biztosan benne maradtak egy szar kapcsolatban, mert rettegtek lépni, és igy keresnek önigazolást, hogy jól tették..."

Először azt írod látnok vagyok, aztán te játszod el a nagy Frabato-t! Metál az ész...

Köze nincs a kettőnek egymáshoz! Itt arról van szó, hogy a kérdező már megbánta, amit tett. A mostani párjának bezzegezett egy nagyot a saját exéről - tényleg a volt férjével "szar" kapcsolatuk lehetett!

2019. febr. 15. 13:24
 48/54 anonim ***** válasza:
100%
Legyél boldog hogy a gyerekeid boldogok. Gondolom ha élménynek majd a barátaikhoz akkor is azt szeretnéd majd hogy boldogan jöjjenek haza és ne sírva.
2019. febr. 15. 13:32
 49/54 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező!Na itt aztán kaptál sok negatív véleményt.Nem igazán értett meg senki, mert nem voltak még hasonló vagy ugyanolyan cipőben mint te.

Szerintem inkább félelem van benned, hogy érzelmileg elveszted a gyerekeidet, mert jobban fognak kötődni az új nőhöz.Aki biztos tesz is érte, lehet hogy annyira nem is óhajtja a gyerekeket, de még nagyon meg akar felelni a volt férjednek.Majd ha lesz közös gyerekük, akkor fog eldőlni, mennyit fog törődni a 2 gyerekkel.

Biztos rosszul esik ez neked, de próbálj túllépni rajta, és egyedül csak az lebegjen előtted, a gyerekeidnek mi a jó.

És közben próbálj te is nagyon jó anya lenni.Hogy a gyerekeid nehogy picit is eltávolodjanak tőled.

Próbálj meg örülni annak, hogy jó ott a gyerekeidnek.Gondolj arra, mi lenne ha ott rosszul éreznék magukat.

Mivel van új párod, törődj vele és a kapcsolatotokkal, ez ne romoljon el.Mindig is te leszel a gyerekeid anyja.Élj velük úgy, hogy nagyon jó emlékeik legyenek felnőve a veled töltött időkről, hogy tudják, neked ők a legfontosabbak.

2019. febr. 15. 13:52
 50/54 anonim ***** válasza:
24%

"A jelek alapján kezded megunni a mostani pasit is, "

Bocs, 35-ös, ezt HOL írta a kérdező?

2019. febr. 15. 16:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!