Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogyan fogadjam...

Mit tegyek, hogyan fogadjam el a volt férjem új párját, és a gyerekekhez való hozzáállását?

Figyelt kérdés
Nem értem magam, vagy hogy mitől lett ez... Én akartam válni, én találtam mást, most mégis zavar, hogy a volt férjemnek új párja van. Vagyis nem is ez zavar, hanem hogy ennyire jóban van a gyerekeinkkel (4 és 6 évesek). Mindig úgy jönnek haza, hogy milyen jól érezték magukat, vagy mikor videochateznek az apjukkal (az én telefonommal), akkoris azonnal akarnak a nővel is beszélni. Most mennének először nyaralni négyesben február végén, és őszinte leszek, fontolgatom, hogy nem engedem el őket... Úgy érzem, az a 10 nap nagyon vízválasztó lenne, és félek úgy jönnének haza, hogy még jobban összeszoknának így négyen. Csak közben tudom, hogy ez a viselkedés sehová sem vezet, és hogy a gyerekeket emiatt nem foszthatom meg az apjuktól. Mert attól, hogy elváltunk, nagyon jó apuka és tényleg tűzbe menne a gyerekekért. Azzal is tisztában vagyok, hogy kifoghatott volna olyan nőt is, aki próbálná "elszedni" a gyerekek mellől, aki nem akarna velük közös programot, és inkább örülnöm kellene ennek. De mégsem megy. Pedig van párom, nem egyedül, besavanyodva nézem a boldogságukat. Vele is többször veszekszem mostanában, ma pl a Valentin-nap miatt, mert el kellett utaznia tegnap, és így csak hétvégén "ünneplünk". Küldött virágot, kaptam ajándékot, de mégsem ugyanaz, mintha itt lenne, és megjegyeztem neki, hogy bezzeg a volt férjem tudta, mennyire fontosak nekem ezek az alkalmak... Nem szólt rá úgy semmit, de tudom, hogy rosszul esett neki.
2019. febr. 14. 21:27
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
53%

Az baja kedves utolsó h apu boldog a gyerekek is jól érzik magukat,csak a kérdező rágja a kefét,egy pasival aki boritékolom h csak ugy kelett h legyen vki.. Ne engedd el max a gyerek is megutálnak és 18 után huznak is el tőled addig meg mérgezheted őket jó anyához méltóan ,te meg továbbra is a kefét rághatod majd egyedül.. Szép anya lehet aki a kis gyerekei örömére is fröcsögve irigykedik mert a párja is inkább lelép már mellőle,bezzeg a volt férjem tudta mennyire fontosak nekem ezek az alkalmak. mondatokkal őt is el lököd majd el fogsz mindenkit üzni. Neked fáj a szeretet boldogság,sajátod v másoké,gyerekeidé? Legalább a gyerekediddel ne tolj ki a gyerekes önzőséged miatt.

40N

2019. febr. 14. 22:59
 12/54 Andizsuzsi ***** válasza:
97%

"megjegyeztem neki, hogy bezzeg a volt férjem"

Remélem csak trollkodsz, különben hamarosan nézegetheted egyedül a négy falat.

2019. febr. 14. 23:05
 13/54 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy olyan az új barátnő, hogy szereti a gyerekeidet. Így két otthonuk van, sokan szeretik őket. Ha a gyerekeid nincsenek veled, élvezd a "szabadságot". Attól, hogy ott jól érzik magukat, még nem fognak téged kevésbé szeretni. Kivéve, ha emiatt az "irigység" miatt undok vagy. Örülj a gyerekeid boldogságának és annak, hogy a válás ellenére ők szerető környezetben nőnek fel. Ne foszd meg öket a nyaralás és az apjukkal való együttlét örömétől pusztán azért, mert neked nem tetszik, hogy jól érzik magukat együtt. Ez egy végtelenül önző hozzáállás.
2019. febr. 14. 23:10
 14/54 anonim ***** válasza:
25%
Lehet, az új nőnél nem tart majd soká. Ha lesz közös gyerekük, majd lazul a te gyerekeiddel a kapocs. Tarts ki, ne tiltsad a gyerekeket.
2019. febr. 14. 23:15
 15/54 anonim ***** válasza:
90%
Én inkább arra gondolok,hogy most jöttél rá,milyen pasit hagytál ott.
2019. febr. 14. 23:20
 16/54 anonim ***** válasza:
100%

Jobban örülnél ha a gyerekeid rossz élményekkel jönnének haza tőlük minden egyes alkalomkor? Ha gyomoridegük lenne amikor az apjuk elviszi őket? Ne a saját érdekeidet helyezd előtérbe, hanem a gyerekeidét, és örülj neki hogy most már még egy emberrel több van a világon, aki szereti őket.

Attól hogy megszeretik az új nőt, téged soha nem fognak kevésbé szeretni. Te vagy az anyjuk, téged soha senki nem taszíthat le a trónról.

2019. febr. 14. 23:22
 17/54 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó úton haladsz, ha mindenkit el akarsz marni magad mellől...

A férjedet már kiraktad, most a gyerekek vannak soron, de a jelenlegi párodat is kikezded az ehhez hasonló megjegyzésekkel...

Szerintem sűrgősen keress egy pszichológust, ha nem akarsz pár éven belül egy megkeseredett, egyedülálló anya lenni, akinek harcolnia kell az éppen kamaszodó gyerekeivel is.

Mivel téged is zavar a kialakult helyzet, úgy gondolom, hogy egy jó szakemberrel, komoly önismerettel és némi önfegyelemmel még jó eséllyel helyre hozhatod a dolgaidat. De minél előbb el kell kezdened ezt a munkát.

2019. febr. 14. 23:27
 18/54 anonim ***** válasza:
94%
Ez borzalmas... Lényegében ki akarod sajátítani a gyerekeidet. Ahelyett, hogy örülnél, hogy jóban vannak az apjuk barátnőjével, azon siránkozol, hogy nem te vagy az egyetlen akit istenítenek. Ez ilyen kiskorban még nem tűnik annyira szörnyűnek, mint majd később, amikor a gyerekeid tizen - huszon évesek lesznek, és sokmindenki lesz, akit szeretni fognak, a baráti társaságuk, a szerelmeik... És te azokra ugyanilyen féltékeny leszel majd. Tipikusan az az anyuka lesz belőled, aki a 40 éves gyerekeit is magához akarja láncolni, és folyamatosan becsméreli azokat, akiket a gyerekei szeretnek.
2019. febr. 14. 23:30
 19/54 anonim ***** válasza:
100%

Gyerek szemszög: én jóban voltam-vagyok apám új feleségével. Most már ő is ex, tizenév után, de még mindig.

Nálunk apám mindig nemtörődöm volt, de ez most mellékes. Viszont gyerekként 6-7-8 éves fejjel is sokszor hallgattam anyámtól, hogy láthatáson apámmal kéne lennem, nem az új növel, mert nem azért visz el, hogy lepasszoljon, satöbbi. Nem voltam apám ellen nevelve, mindössze ennyi, hogy apámhoz megyek és nem a családjához.

Baromi gyorsan megtanultam, hogy anyámnak hazudni kell. Ha a nővel voltunk valahol, mindig azt mondtam helyette, hogy apámmal. Ha családilag, akkor is azt mondtam, hogy apám szervezte. Ha ajándékot kaptam, azt is apámtól persze. És így tovább.

20+ év telt el, felnőtt nő vagyok. A mai napig nincs felvállalva, hogy mi jóban vagyunk (válásuk után is, tehát már semmi közöm hozzá kvázi), sőt anyám azt se tudja, hogy a féltestvéremékkel jóban vagyunk, én szereztem a legidősebbnek munkát stb. Anyám azt hiszi, nem is beszélünk.

Ő ennyi év után is bele van keseredve a dologba.

Te ne akarj ilyen lenni. Ne tréningezd a gyerekeidet hazugságra. Az senkinek nem jó. Higgy nekem.

2019. febr. 14. 23:42
 20/54 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak mwgbàntani, de anya vagy, nőlj fel a feladathoz és azt nézd, ami a legjobb a gyerekeidnek. Többek között a hozzàd hasonló hozzààllàs miatt hànyok attól, amikor kiîr ide egy nő, egy új pàr kérdést, hogy nem jön ki a férje előző hàzassàgból hozott gyerekeivel,majd mindenki letàmadja, hogy ő a gonosz új punci balbalbla. Tudod, a gyerekeid előbb utóbb megérzik, hogy utàlod a nőt és akarva akaratlanul megjegyzésekkel stb tudattalanul is vagy akàr készakarva ràbiros majd őket, hogy együttérzésből ők is utàljàk. Aztàn majd telnek múlnak az évek, a viszony megromlik az új nö és a gyerekek között, majd amikor az új nőt a gyerekek tàmadni kezdik, ö meg megunja, hogy normàlis a gyerekeiddel, de akkor is csak undoksàgot kap tőlük, mert ellene neveled öket, majd elkezd ő is màshogy hozzààllni, akkor ha te irsz majd ki ide kérdést milyen genya az új nö, akkor mindenki làtatlanban veled érez majd együtt mert jajj szegény te meg gyerekeid, ha ő ir ki ő lesz a gonosz új punci. Közben csak arról van szó, hogy elvàltàl te és cseszi a csőröd, hogy te nemhogy jobb, hanem rosszabb tàrsat talàltàl, mint ex férjed, ö meg màssal boldogabb most, mint veled volt. Ezt, hogy nem birod lenyelni a gyerekeken keresztül vered le rajta, direkt szîtod a haragot a nö és a gyerekek között, hogy letöleg idövel ex férjednek vàlasztani kelljen, s akkor ha a nöt vàlasztja, mert ràjön, mindegy ki lesz mellette te mindent tönkre akarsz majd tenni, akkor ő lesz majd a szemét, ha meg a gyerekeket, akkor meg örülsz majd, hogy boldogtalan ö is, ahogy most te. Térjél észhez, mert ez hányadékság, amit most képviselsz, és ne feledd, ezt a példát látják , tanulják el töled a gyerekeid.
2019. febr. 15. 00:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!