Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogyan fogadjam...

Mit tegyek, hogyan fogadjam el a volt férjem új párját, és a gyerekekhez való hozzáállását?

Figyelt kérdés
Nem értem magam, vagy hogy mitől lett ez... Én akartam válni, én találtam mást, most mégis zavar, hogy a volt férjemnek új párja van. Vagyis nem is ez zavar, hanem hogy ennyire jóban van a gyerekeinkkel (4 és 6 évesek). Mindig úgy jönnek haza, hogy milyen jól érezték magukat, vagy mikor videochateznek az apjukkal (az én telefonommal), akkoris azonnal akarnak a nővel is beszélni. Most mennének először nyaralni négyesben február végén, és őszinte leszek, fontolgatom, hogy nem engedem el őket... Úgy érzem, az a 10 nap nagyon vízválasztó lenne, és félek úgy jönnének haza, hogy még jobban összeszoknának így négyen. Csak közben tudom, hogy ez a viselkedés sehová sem vezet, és hogy a gyerekeket emiatt nem foszthatom meg az apjuktól. Mert attól, hogy elváltunk, nagyon jó apuka és tényleg tűzbe menne a gyerekekért. Azzal is tisztában vagyok, hogy kifoghatott volna olyan nőt is, aki próbálná "elszedni" a gyerekek mellől, aki nem akarna velük közös programot, és inkább örülnöm kellene ennek. De mégsem megy. Pedig van párom, nem egyedül, besavanyodva nézem a boldogságukat. Vele is többször veszekszem mostanában, ma pl a Valentin-nap miatt, mert el kellett utaznia tegnap, és így csak hétvégén "ünneplünk". Küldött virágot, kaptam ajándékot, de mégsem ugyanaz, mintha itt lenne, és megjegyeztem neki, hogy bezzeg a volt férjem tudta, mennyire fontosak nekem ezek az alkalmak... Nem szólt rá úgy semmit, de tudom, hogy rosszul esett neki.
2019. febr. 14. 21:27
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
93%

Utolsónál az a pont. Jól látja..

58N

2019. febr. 15. 00:35
 22/54 anonim válasza:
69%
Féltékeny vagy. Ha nem akarod a gyerekwid szemei előtt elásni magad akkor engedd el őket. Ha ott jók érzik magukat, hagy menjenek nyaralni... Attól félsz hogy a gyerekeid majd jobban szeretik az exed anyját mint téged de ez butaság :D
2019. febr. 15. 04:40
 23/54 anonim ***** válasza:
90%
Ez szimpla irígység, semmi egyéb. Mi más lenne ha már az is zavar hogy a SAJÁT GYEREKEID BOLDOGAN JÖNNEK HAZA? De az jó hír az, hogy te is ponrosan látod hogy ez nem vezet sehova. Szerintem ha a mostani palidnak a volt férjedet fényezed akkor azt kell gondoljam hogy "Jódolgodban nem is tudtad milyen boldog életed van". Ahogy egy hasonló cipőbem járó asszony mondta ezt egyszer.
2019. febr. 15. 06:54
 24/54 anonim ***** válasza:
97%
Ismert lélektani jelenség, Lope de Vega színpadi szerző már megírta A kertész kutyája c. színdarabjában. A kertész kutyája már jóllakott, nem kell neki a konc, ami előtte van, de hogy más vigye el, azt nem tűrheti.
2019. febr. 15. 07:04
 25/54 anonim ***** válasza:
80%
Szánalmas vagy, csak sajnálni tudom a gyerekeid és a párod, hogy mérgezed őket a negatív, irigy, rosszindulatú, elégedetlen lényeddel. Ez a Valentín nap meg... Konkrétan a gimis húgoméknál nagy szám, hahó, ideje felnőni.
2019. febr. 15. 07:29
 26/54 anonim ***** válasza:
90%

Ez az érzés nálad szimpla anyai irigység önzőséggel vegyítve, de azért ezek a kicsinyes érzések elég gyakoriak az emberekben. OK, értem én, hogy rosszul viseled, hogy a gyerekeid rajtad kívül egy "idegennel", ráadásul az exed új párjával is jóban vannak, viszont ha már felismered magadban ezt a hibát, akkor azt javaslom, törekedj rá, hogy a rossz érzést még csak véletlenül se mutasd ki a gyerekeidnek azzal, hogy nem engeded el őket közös programokra, mert a kicsinyes gondolkodás még csak-csak megbocsátható, ha nem mutatod ki, de ha ez alapján cselekszel, az már bűn, ártasz vele a gyerekeidnek az önző viselkedéseddel.

Azon is SOS változtass, hogy a mostani párodnak az exedet dicsérgeted, mert ez is nagyon rossz tulajdonság.

2019. febr. 15. 07:56
 27/54 anonim ***** válasza:
90%
Egyetértek az előttem szólókkal. Negatív beállítottságú, irígy, és hisztis vagy. Jobban örülnél, ha a gyerekek sírva mennének az apjukhoz mert félnének a "gonosz mostohától"? Az csak jó nekik, ha minél többen szeretik őket! A mostani pároddal meg azt hiszem, nem lesz hosszú a kapcsolatotok, ha így folytatod. Nagyon gondolkozz el a kapott válaszokon!
2019. febr. 15. 07:58
 28/54 anonim ***** válasza:
68%
Ez nem irigység, hanem félelem. Félelem hogy a gyerekeid azt a nőt választják majd helyetted, és az apjukhoz költöznének. Érthető, de nem sokat tehetsz ellene. Mindig ő lesz a jófej akinél nem kell leckét írni, szobát takarítani... Neki jut a könnyebb rész. Ugyanakkor nem lehet rossz nő ha próbál jóban lenni a gyerekekkel.
2019. febr. 15. 08:32
 29/54 anonim ***** válasza:
80%

Rengeteg nő beleesik a hibába, amit csináltál. Tényleg jó dolgodban nem tudtál mit csinálni, elváltál a férjedtől, aki - az írásodat látva - többet törődött veled. Nem baj, most már hajtson az "áhított büszkeség" , - ha egyáltalán van neked olyan PFFF - egyed meg amit főztél! Te akartál elválni, te találtál mást közben, most már vállald a következményeket!

Ilyenkor azért jó ezeket olvasni, visszajön az életkedvem, az élet azért mégiscsak valamilyen szinten igazságos!

29/F

2019. febr. 15. 08:35
 30/54 anonim ***** válasza:
90%
Egy iszonyú rossz indulatú hárpia vagy.
2019. febr. 15. 08:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!