Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogyan fogadjam...

Mit tegyek, hogyan fogadjam el a volt férjem új párját, és a gyerekekhez való hozzáállását?

Figyelt kérdés
Nem értem magam, vagy hogy mitől lett ez... Én akartam válni, én találtam mást, most mégis zavar, hogy a volt férjemnek új párja van. Vagyis nem is ez zavar, hanem hogy ennyire jóban van a gyerekeinkkel (4 és 6 évesek). Mindig úgy jönnek haza, hogy milyen jól érezték magukat, vagy mikor videochateznek az apjukkal (az én telefonommal), akkoris azonnal akarnak a nővel is beszélni. Most mennének először nyaralni négyesben február végén, és őszinte leszek, fontolgatom, hogy nem engedem el őket... Úgy érzem, az a 10 nap nagyon vízválasztó lenne, és félek úgy jönnének haza, hogy még jobban összeszoknának így négyen. Csak közben tudom, hogy ez a viselkedés sehová sem vezet, és hogy a gyerekeket emiatt nem foszthatom meg az apjuktól. Mert attól, hogy elváltunk, nagyon jó apuka és tényleg tűzbe menne a gyerekekért. Azzal is tisztában vagyok, hogy kifoghatott volna olyan nőt is, aki próbálná "elszedni" a gyerekek mellől, aki nem akarna velük közös programot, és inkább örülnöm kellene ennek. De mégsem megy. Pedig van párom, nem egyedül, besavanyodva nézem a boldogságukat. Vele is többször veszekszem mostanában, ma pl a Valentin-nap miatt, mert el kellett utaznia tegnap, és így csak hétvégén "ünneplünk". Küldött virágot, kaptam ajándékot, de mégsem ugyanaz, mintha itt lenne, és megjegyeztem neki, hogy bezzeg a volt férjem tudta, mennyire fontosak nekem ezek az alkalmak... Nem szólt rá úgy semmit, de tudom, hogy rosszul esett neki.
2019. febr. 14. 21:27
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
37%
Azért nem kéne szétszedni a kérdezőt...a kommentek része túl nyers viszont valóban igazak...ha vannak is ilyen érzéseid tartsd magadban a gyerekek az első fogadd el és mindenképp engedd el őket a kirándulásra.
2019. febr. 15. 09:01
 32/54 anonim ***** válasza:
35%

Annyira jó érzés tölt el, hogy tudom, a kérdezőnél visszanyalt a fagyi.

Te dobtad a férjed, neked lett előbb másik új kapcsolatod, viseld a következményeket!

2019. febr. 15. 09:17
 33/54 anonim ***** válasza:
96%
Ha lesz gyerekük akkor a te gyerekeiddel féltestvérek lesznek és az egész nagy család is el fog menni nyaralni,azt borítékolhatod. Arra is irigy leszel ha többet akarnak majd menni a kistesó miatt?
2019. febr. 15. 09:25
 34/54 anonim ***** válasza:
91%
Tipikus. Találtál valakit, elváltál, de most nehogy az exnek legyen valakije
2019. febr. 15. 09:34
 35/54 anonim ***** válasza:
94%

Sokan leírták már, de dühít a hozzáállásod. Elhagytad a férjed, aki jó apa. A jelek alapján kezded megunni a mostani pasit is, közben azt látod, hogy a volt férjed új társa képes pótanyaként viselkedni a gyerekeitekkel és megsértődsz, hogy ők nem szenvednek. Ez a lehető legjobb forgatókönyv a gyerekek számára, mert most 4 felnőtt van a szerető szülői szerepben és többfelé fordulhatnak támaszért. Azt szeretnéd, hogy csak te legyél nekik fontos? Hogy a volt férjed inkább utánad jajgasson és az új nő ne legyen jó a gyerekekkel, mert a végén őt jobban szeretik majd?

Ez az ágállás pont ide fog vezetni. Ha legalább olyan támogató leszel, mint az új nő, akkor benned sem csalódnak és érezhetik, hogy magabiztos vagy, akire számíthatnak. Ne miattuk morogj, hanem vidd te is nyaralni, kirándulni őket, hogy még több élményben legyen részük. Elvenni tőlük aa lehetőséget csak keserűséget szül és később nagyon nagy ára lesz!

2019. febr. 15. 09:41
 36/54 anonim ***** válasza:
96%

Féltekény és irigy vagy 😭 ez nem szép.

Sokszor akkor jövünk rá dolgokra ha már elveszítettük azt.....

Addig míg van nem értékeljük azt , legyen érzelem vagy tárgy , ha vége akkor jön az hatalmas üresség.... de az már késő. :(

2019. febr. 15. 09:41
 37/54 anonim ***** válasza:
99%
Érdekes! Az én lányom 6 éves. Imádja az apja feleségét akit kb 4 éves kora óta ismer!! Számolja a napokat mikor mehet hozzá!! Nekem jó így! Inkább így legyen mert tudom hogy jó helyen van, szeretik vigyáznak rá!! Az exem anyósáék saját unokaként bánnak a kislánnyal. Én vagyok az anyja mindig is én leszek. De had érezze jól magát a gyerekem mert addig jó nekem is... Bele őrülnék ha nem tudná elfogadni az új feleség a kislányomat és azzal a tudattal engedném el hogy neki nem jó!! Itt az a baj nálad hogy most tudtad meg mit vesztettél, bánod hogy el váltál. Most értékelnéd amit el dobtál..
2019. febr. 15. 09:44
 38/54 anonim ***** válasza:
21%
Szépen összehozza az egyébként megosztott gyakoris közösséget egy-egy trollocska, tényleg megható!
2019. febr. 15. 10:07
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
Itt már újat mondani nem tudok, mindenki leírta eddig, amit én is le tudnék.
2019. febr. 15. 10:09
 40/54 anonim ***** válasza:
70%
Szia! Szerintem jó, hogy felismerted/felismered, hogy ezek az érzések nem jók. Szerintem jót tenne, ha egy pszichológussal át tudnád ezeket beszélni (vagy akár egy jó baráttal is), hogy letisztuljanak ezek benned.
2019. febr. 15. 10:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!