Mit gondoltok arról, ha két generáció él együtt egy családi házban?
Tetőtéri családi ház, egyedülálló szülő, teljesen elzárt felső szint.
A kapcsolat jó mind a gyerekkel, mind annak párjával.
30-asok, gyerekvállalás stb.
Nem is tervezik, hogy később elköltözzenek, lakásuk van (bérbe adva).
A szülőnek jó, hogy nincs egyedül. Kölcsönösen segítik egymást, pénzügyekben nincs gond.
Vélemények?
#59: És az miért lenne jó, ha egy idegen lakna felül és nem mi, a családja?
Csak azért, hogy elmondhassam, hogy én "leváltam" ?!
Azt hadd tegyem hozzá, és ezt már leírtam máshol, hogy akiket ismerek, és így élnek, azok nem önállók. Itt most mindenki az, de a 30 éves kolléganőm nem tudja, mit hozott ebédre, mert anyuka csomagolta, míg ő reggel készülődött. Nem kell bevásárolnia, mert anyuka elintézte. Csomagokat a mama átveszi, postára sem kell járnia. Receptet sem vált ki. És ez ikerház, szeparált minden. 3 generáció. Már a szülei sem fizettek rezsit, mert a mama intézte.
Úgyhogy örvendetes, hogy itt pont a kivétel gyűlt össze, de nekem a gyakorlatban ilyen ismerőseim vannak. Ami egyébként nem zavar, csak folyton mondja, mennyire önálló.
65: lehet te anyád egész nap az ablakban lóg és lesi ki hova megy, de másé meg nem foglalkozik ezzel, mert van élete. Akinek meg ilyen szülei vannak, azt valszeg telefonon hívogatják és mennek hozá hívatlanul, akárhol is él.
Aki meg nem tudja mi az a számla, meg recept, meg posta, az mindegy hol él, mert élhet a holdon is, akkor is anyja törli a fenekét.
azt valszeg telefonon hívogatják és mennek hozá hívatlanul, akárhol is él.
Hát aki beengedi őket mert balek max ahhoz mennek hivatlanul,hozzánk szerencsére már hivva sincsenek,cimet se tudnak,mivel mindenhol tiltva lettek. :D
36N
Sose kérdezi hová megyünk, ki jön, milyen csomagunk jött...
Tény, szülője válogatja.
Én elfogadom mindenki véleményét, tapasztalatát, mivel ezért írtam ki a kérdést. De ne általánosítsunk.
Van amelyik szülővel lehet együtt élni, van amelyikkel nem. Szerintem ennyire egyszerű :D
Ha nekik tényleg jó, akkor hajrá, örülök nekik.
Én biztos, hogy nem bírnám ki, hogy ott vagyunk egymás popsijában, főleg hogy sok idősebb ember hajlamos azt hinni, hogy mindent jobban tud azért, mert 20-40 évvel hosszabb ideje boldogítja a Földet, mint a veje/menye, és ebből irdatlan feszültségek vannak, főleg mert a gyerek nem akar konfliktust sem anyuval-apuval, sem a párjával, ezért kummant...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!