Előre tisztázni ilyet, hogy több generáció nem fog együtt élni?
Jövőjét tervezgető pár vagyunk.
Idősebb távolabbi rokon kapcsán felmerült,hogy ha bármelyik szülő öreg lesz és ellátásra szorul ki,hogy áll hozzá.
Szerintetek ezt jó előre tisztázni?
(én garantáltan nem élnék együtt egyikkel sem,megvannak erre az otthonok,ahol lehet látogatni)
elég komoly veszekedésekre adhat okot a későbbiekben, egy ilyen szituáció, szóval nem baj, ha ilyent megbeszél az ember.
persze ezt az adott helyzetben mindíg átértékeli az ember.
egészséges ember nem akar idős szülőkkel együtt élni. Elvégre mindenkinek van saját élete. én sem akarok együtt élni se szüleimmel, se anyóssal, de otthonba sem szívesen küld senkit az ember.
mi pl az összeköltözés első gondolatára ezeket tárgyaltuk meg, hogy ki hogyan viszonyul ehhez.
Én is azt mondtam, soha. Aztán megszületett a gyerekem és egészem másképp álltam hozzá a szüleimhez, sőt, az anyósomhoz i. Apósomat is magunkhoz vettük az utolsó hónapra ( a lányom nem volt még egy éves), anyukámat is én ápoltam.
De soha senkitől nem venném rossz néven, ha nem tenné ugyanezt.
Szóval igen, lehet és érdemes is róla előre beszélni, de jó ha tudjátok, hogy változni fogtok az évek során. És a problémát akkor kell megoldani, amikor eljön.
Nos, mi nem rég vettünk lakást magunknak és a két gyermekünknek (nagyobb 2 éves lesz, kicsi pedig a pociba).
Anyósomék minden hónapban 20ezret raknak el külön az öregkorukra.
Anyukámék is gondoskodnak az anyagi létről.
Pár éve mind a két felmenő család kijelentette, hogyha öregek lesznek, akkor rakjuk be őket szeretett otthonba, amit majd a félretett pénzből fizessünk nekik.
Oké, én sem szeretnék egyik napról a másikra "idomulni" öregemberek szokásaihoz (még ha rokon, akkor sem), de azért így kijelenteni, hogy bármi történik, dugjuk be őket. Én pl. eléggé "megsértődtem".
Persze, nem leszek 0-24 óráig mellettük, de azért adják már meg azt a lehetőséget, hogy 7végente kitakarítok náluk, heti 1-2 alkalommal megyünk hozzájuk és bevásárolunk nekik.
Azért a szívemnek jól esett volna, ha éreztetik velünk, hogy egyszer az életben végre képesek lehetünk nekik visszaadni azt a sok jót és szeretett, amit tőlük kaptunk az évek során!
És szerintem ezt nem egy szeretett otthonnal fogom tudni viszonozni, hanem a gondoskodással, amit majd öreg korukban adni fogok!
"egészséges ember nem akar idős szülőkkel együtt élni."
????????????????????????
Akkor én beteg vagyok????????????? Együtt élek anyukámmal, ott segítjük egymást, ahol tudjuk. Mi ebben a gond?
Manapság a család funkciói tényleg nagy változáson mentek át....
Kedves kérdező! Szíved joga így gondolni, és igen, beszéljetek róla. Bár aztán az élet tud fura dolgokat produkálni, de a válaszom: igen.
Normális szülőkkel lehet nem ezt gondolnám,de ismerve mindkettőnk szüleit(mindenbe beleszóló,mindent jobban tudók,akik képtelenek alkalmazkodni),szerintem 20 év múlva is ezen a véleményen leszek.
szerencsére párom is hasonló véleményen van,ő szorgalmazta,hogy ne költözzünk túl közel egyikhez sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!