Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Előre tisztázni ilyet, hogy...

Előre tisztázni ilyet, hogy több generáció nem fog együtt élni?

Figyelt kérdés

Jövőjét tervezgető pár vagyunk.

Idősebb távolabbi rokon kapcsán felmerült,hogy ha bármelyik szülő öreg lesz és ellátásra szorul ki,hogy áll hozzá.

Szerintetek ezt jó előre tisztázni?

(én garantáltan nem élnék együtt egyikkel sem,megvannak erre az otthonok,ahol lehet látogatni)

2013. ápr. 18. 14:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 18. 15:19
 12/22 anonim ***** válasza:
41%
Azért ez durva. Már most azt tervezitek, hogy otthonba dugjátok őket?
2013. ápr. 18. 15:23
 13/22 A kérdező kommentje:

Alkotmány..elég sokadik módosítás ez már,hol lesz egy 20-30 év múlva.

És sehol nem írtam,hogy támogatni sem,csupán,hogy együtt élni nem.Ettől még fizethetünk ápolót vagy otthont.

2013. ápr. 18. 15:23
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem tervezzük,csak egy távolabbi rokon kapcsán jött fel.

Idős már,egyre kevésbé tudja magát ellátni,látogatják hetente többször.De magukhoz nem költöztetik,hanem otthonokat nézegetnek.Ebből van a vita.(minket nem érint,mi csak halljuk)

Ez alapján vetődött fel a kérdés.

2013. ápr. 18. 15:24
 15/22 anonim ***** válasza:
52%

Távoli rokonhoz semmiképp nem költöznék oda ,de közelihez, (szülő,nagyszülő,nagybácsi) igen mert tudom ,hogy én miket kaptam tőlük.

Az erre a célra létesített otthont szívem szerint bezáratnám mert sajnos úgy vettem észre ,hogy nem törődnek az emberrel. Sokba is kerűl ,de ami szomorú ,hogy nem törődnek az idősekkel. Hogyha nem akar enni nem eszik ,ha nem akarja bevenni a gyógyszert nem veszi ,ha ellopják a műfogsorát és azért nem eszik az sem érdekel senkit. Felháborító állapotok vannak. Egy barátnőm nagymamáját annyira letojtak és nem mozgattak ,hogy felfekvéses lett a háta!!!

2013. ápr. 18. 15:31
 16/22 A kérdező kommentje:
Hetente többször látogatottal nem hiszem,hogy ez megcsinálható,csak feltűnne ha elkezd felfekvéses lenni...(nagyim volt korházban sokáig,fürdettem,látható,ha nem mozog rendesen).Vagy feltűnik,hogy fogy,számonkérhető az otthon,nem a semmiért kapják azt a sok pénzt. (nem a szociális otthonokra gondolok,azoknál elhiszem)
2013. ápr. 18. 15:34
 17/22 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem felesleges ezen rágódni, sokszor még azt is nehéz megtervezni hogy a jövő héten mi lesz, nemhogy 10-20-30 év múlva. Addigra minden annyira megváltozik (nem csak a törvények, hanem körülmények, szülőkkel való viszony stb...), hogy a mai ésszel fel se tudjuk fogni. Még az is lehet, hogy holnap elüt egy busz, és hamarabb meghalok mint a szüleim.
2013. ápr. 18. 15:42
 18/22 A kérdező kommentje:

Nem is rágódunk ezen,csak egy felvetődött kérdés a sok többi mellett.

Csak érdekelt mások véleménye is.

2013. ápr. 18. 15:45
 19/22 anonim ***** válasza:

Hát én nem gondoskodnék sem apósomékról, sem anyámékról. De mondjuk nekem megvan az oka is, hogy így vélekedem.

De egyébként a nagyszüleim is úgy haltak meg, hogy nem voltak a gyerekeik terhére, a nagyim is ellátta magát 88 éves koráig, haláláig. A maga kis ebédjét megcsinálta, a többi dologban segítettük mi, de egyedül élt, nem is akart volna hozzánk költözni.

A még élő nagyim szintén egyedül él már 11 éve; nemrég elkezdett ételt hozatni magának, de kéthetente hétvégén, ha megyünk, megfőz és süt. Takarítást ismerősök csinálják neki, mivel mi nem lakunk közel.

Azt mondogatja, ha már nem bír egyedül lakni, otthonba kéri magát. Hozzánk nem jönne semmi pénzért, megmondta. Részben azért, mert az egyetlen lánya (anyám) olyan, amilyen...

2013. ápr. 18. 17:06
 20/22 anonim ***** válasza:

nekem anyum már most mondja, hogy ha olyan állapotban lesz, h segítségre szorul, akkor nyugodtan vigyük el egy normális otthonba, ott majd eléldegél. ha ott fogunk tartani, h ez indokolt lesz, tuti a szívem szakad majd meg.

főleg akkor volt ez nálunk téma, mikor a nagyszüleim (anyu szülei) már nagyon betegek és magatehetetlenek voltak. sajnos nem volt más választásunk, mint kórház.

minden nap látogattuk őket, fürdettük, etettük, próbáltuk megtenni a legtöbbet. otthon nem lett volna sem elég hely, sem speckó ágy, fürdetési lehetőség nekik.

iszonyatosan rossz érzés volt látni, ahogy haldokolnak. amikor elmentek nagyon fájt, és évek kellettek, mire beláttam, h nekik így a legjobb.

egy idős beteg ápolása nem csak testileg, de lelkileg is kimerít. ezt csak az tudhatja, aki már egyszer végigcsinálta.

mi a párommal még nem beszéltünk ilyenről, de lehet, h érdemes lenne. most azt mondom, h igyekszem majd jobbá tenni a szüleink utolsó napjait.

2013. ápr. 19. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!