Léteznek még olyan családok, ahol 3 generáció lakik -gond nélkül- együtt?
Nálunk négy generáció. Tulajdonképp "lakótelepünk" van. Egymás melletti telkekre építettünk, az én szüleim, párom szülei és az én nagyszüleim laknak itt. Valamint mi a gyerekekkel.
Elég szigorú szabályok alapján élünk együtt. Egymáshoz csak előzetes bejentés után megyünk, mindenki a saját háztartását vezeti, abba beleszólás nincs, a gyerekek nevelésébe beleszólás nincs (de ha átmennek a nagyszülőkhöz, akkor ott úgy kell viselkedni, ahogy a "háziak" megkövetelik. Ha valaki segítségre szorul, akkor megkérdezi, hogy ki tud segíteni.
Szerintem nagyon jól működik. Azért azzal tisztában vagyok, hogy csak azért, mert a szülők, nagyszülők is értelmes emberek, a szabályokat közösen fektettük le és mindenki betartja. A gyerekeknek jó, mert többféle életstílus egymás mellett élését tapasztalják meg és látják, hogy mindezt tiszteletben tartva lehet békésen egymás mellett élni.
Bátyámék élnek így. Bátyám, a felesége, a 3 gyerek, és az anyós egyedül.
Az anyósnak külön szobája van, a gyerekeket sokszor rábízzák, de főzni a bátyám szokott, ha az anyós mást enne, akkor főz magának külön. Jól megvannak együtt, egyik nem zavarja a másikat, másik az egyiket. A gyerekek meg élvezik, h a nagymama mindig ott van. :)
Egy közeli ismerősöm lakik az anyukájával és az öccsével plusz ott van a kedves mama és az ő édesanya is. Az ismerősöm a testvére a mamája és az ő anyukája mind egy szobában laknak. Ők teljesen csak a rászorultság miatt.
Szerintem ez nagyon rossz, főleg a két gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!