Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Léteznek még olyan családok,...

Léteznek még olyan családok, ahol 3 generáció lakik -gond nélkül- együtt?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 14. 08:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk négy generáció. Tulajdonképp "lakótelepünk" van. Egymás melletti telkekre építettünk, az én szüleim, párom szülei és az én nagyszüleim laknak itt. Valamint mi a gyerekekkel.

Elég szigorú szabályok alapján élünk együtt. Egymáshoz csak előzetes bejentés után megyünk, mindenki a saját háztartását vezeti, abba beleszólás nincs, a gyerekek nevelésébe beleszólás nincs (de ha átmennek a nagyszülőkhöz, akkor ott úgy kell viselkedni, ahogy a "háziak" megkövetelik. Ha valaki segítségre szorul, akkor megkérdezi, hogy ki tud segíteni.

Szerintem nagyon jól működik. Azért azzal tisztában vagyok, hogy csak azért, mert a szülők, nagyszülők is értelmes emberek, a szabályokat közösen fektettük le és mindenki betartja. A gyerekeknek jó, mert többféle életstílus egymás mellett élését tapasztalják meg és látják, hogy mindezt tiszteletben tartva lehet békésen egymás mellett élni.

2009. ápr. 14. 08:41
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Szia!Szerintem vidéken,falvakban gyakoribb,én több családot is ismerek,akik kénytelenek így élni.Legközelebb a szomszédaink vannak,"látom" hogyan élnek,de azt gondolom,hogy nem egészséges együtt.
2009. ápr. 14. 09:40
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Rokonságban van egy ilyen család, Budaörsön laknak.
2009. ápr. 14. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:
92%
Hát mi a párom nagymamájával laktunk egy fedél alatt, (nem mondanám, hogy gond nélkül)És a párom szülei is kertszomszédaink, és apárom testvére is a szomszédunkban épített.Amióta azért egy udvar elválaszt a nagymamától azért jobb, de én azt tartom, hogy legalább egy utca legyen a nagyszülők-szülők-gyerekek közt.Senki sem tökéletes, de azt látom,hogy pl a párom szülei ill. nagymamája mit segít pl a párom testvérének és nekünk mit nem.Itt nem anyagi dolgokra gondolok elsősorban, hanem inkább gyerekvigyázás, kertgondozás, besegítés a házi és ház körüli teendőkbe, mégis azt hallom vissza, hogy én csinálok keveset.Az természetes, hogy a másik fele annyit sem csinál mint én, de neki megcsinálják a többit a szülők és a nagyszülők.Úgyhogy ez nem egészséges dolog.
2009. ápr. 14. 10:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi így élünk, itt Budapesten. És nem rászorulás miatt. Bár nem egy háztartásban, de egy telken. Nagyjából működik.
2009. ápr. 14. 10:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Bátyámék élnek így. Bátyám, a felesége, a 3 gyerek, és az anyós egyedül.

Az anyósnak külön szobája van, a gyerekeket sokszor rábízzák, de főzni a bátyám szokott, ha az anyós mást enne, akkor főz magának külön. Jól megvannak együtt, egyik nem zavarja a másikat, másik az egyiket. A gyerekek meg élvezik, h a nagymama mindig ott van. :)

2009. ápr. 14. 10:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 4 generáció lakik együtt probléma nélkül. Vidéken lakunk, ha ez számít. Itt van több ilyen család is.
2009. ápr. 14. 12:08
 8/8 anonim válasza:
100%

Egy közeli ismerősöm lakik az anyukájával és az öccsével plusz ott van a kedves mama és az ő édesanya is. Az ismerősöm a testvére a mamája és az ő anyukája mind egy szobában laknak. Ők teljesen csak a rászorultság miatt.

Szerintem ez nagyon rossz, főleg a két gyereknek.

2009. ápr. 14. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!