Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról, ha két...

Mit gondoltok arról, ha két generáció él együtt egy családi házban?

Figyelt kérdés

Tetőtéri családi ház, egyedülálló szülő, teljesen elzárt felső szint.

A kapcsolat jó mind a gyerekkel, mind annak párjával.

30-asok, gyerekvállalás stb.

Nem is tervezik, hogy később elköltözzenek, lakásuk van (bérbe adva).

A szülőnek jó, hogy nincs egyedül. Kölcsönösen segítik egymást, pénzügyekben nincs gond.

Vélemények?

2019. jan. 21. 09:14
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
53%

"Kinek szól a kérdés?

Nálunk tök külön van, külön lépcsőházon keresztül lehet felmenni a felső szintre, senki nem megy át senkin."

Oké:)

2019. jan. 21. 11:24
 22/70 A kérdező kommentje:
Fentebb írtam, hogy teljesen külön bejárat, külön kívülről lehet felmenni, egyáltalán nem kell az alsó szintre bemenni. (ha nekem szólt) :)
2019. jan. 21. 11:26
 23/70 anonim ***** válasza:
72%
20#: értem. Csak mára úgy felmentek az árak, hogy BP-en 25 millió Ft alatt nem nagyon kapsz élhető méretű, normális lakást. Ennyi pénzből egy közeli kisebb városban, vagy akár faluban korrekt, normális állapotú házat tudsz venni. Egyébként ha kiadni szeretnétek, akkor jó gondolat, hogy vesztek egy lakást. Mi is meg fogjuk tartani a lakást és az albérleti díjból fogjuk fizetni a ház hitelét.
2019. jan. 21. 11:32
 24/70 anonim ***** válasza:
88%
Mi így éltünk. Tetőtérben, külső feljárattal, különösebb problémák nélkül. Engem mégis rettenetesen frusztrált az, hogy kvázi együtt lakunk. Van egy munkamániás, teljeítménykényszeres anyósom. Nem járt fel sokat, mégis állandóan úgy éreztem, még kell felelnem neki, mindig takarítottam, pakoltam. 10 percre nem mertem leülni, mert már rosszul éreztem magam. Mióta elköltöztünk, ez teljesen megszűnt. Megnyugodtam és sokkal boldogabb vagyok. Persze ez mindenkinél más, van, akinél jól működik.
2019. jan. 21. 11:34
 25/70 anonim ***** válasza:
87%
Ez a normális, csak mindkét félnek tiszteletbe kell tartani, elfogadni a másikat. Csak abba gondolj bele, hogy akik többlakásos házakban élnek (városi lakosok többsége!) kénytelen elviselni a többi tök idegen ottlakot. Miért könnyebb az idegennel mint szülövel/gyerekkel akivel azért 10...20 évig együtt élt.
2019. jan. 21. 11:35
 26/70 anonim ***** válasza:
79%
23: igen, az a baj, hogy ami 12-15 volt pár éve, az most 23-25 vagy még több millió és mi sajna nem tudunk 3 év alatt +10 millát félrerakni.
2019. jan. 21. 11:38
 27/70 anonim ***** válasza:
53%
#24: ilyen is van, és szerintem ez a gyakoribb. Többség nem bírna együtt élni az anyosékkal vagy a szüleivel. Ezért írtam azt korábban, hogy akinek ez megadatik, hogy normális a viszony és nem őrjiti meg a mama-papa, az tegye össze a 2 kezét és maradjon ott, amíg kényelmes. Mellette gyűjtögesse a pénzét, ne hülyeségekre költse. Ismerek olyan embert, aki az anyósáékkal él, és az így megmaradó pénzét felesleges dolgokra veri el (évente új telefon, néhány évente új autó felni, stb). Csak okosan! :)
2019. jan. 21. 11:41
 28/70 anonim ***** válasza:
93%

Én nem éltem még így, de van egy kolleganőm, akik anyósék felett laknak (szintén külön lakás, külső feljáró). Ő azt mondta, az elején lefektették, mint alapszabályt, hogy egymáshoz csak hívásra mennek.

Nekik ez így bevált.

2019. jan. 21. 11:53
 29/70 anonim ***** válasza:
32%
De szuper hogy mindenki leirja a sajat velemenyet vagy epp tapasztalatat, erre valamelyik majom pontozgat mindenkit lefele. Valakinek nincs nagyobb orome, de akkor mar ne is legyen.
2019. jan. 21. 12:24
 30/70 anonim ***** válasza:
79%

Mindkettőnk családja így rendezkedett be, de se mi, se a testvéreink nem akartak többgenerációs életvitelt. Most ott vannak a túl nagy emeletes házban amit egy napig tart rendesen kitakarítani, nem beszélve a fenntartásáról.

Korábban is a kényszer szülte a többgenerációs megoldásokat, ma is. Az átlagfizetésből kínszenvedés megspórolni egy önerőt is, nem beszélve a 30 évnyi hitelről. A házasságok (már ahol erre hajlandóság van) egyre instabilabbak, korántsem biztos, hogy egy pár 30 évig együtt marad, a hitel attól még nem múlik el: az egyedülálló anya nem fogja tudni fizetni, a gyerektartással megterhelt apa sem. Kész csőd.

Sok párnak így messze jobb alternatíva a többgenerációs ház, mert a hitel elképzelhetetlenül magas terhét leveszi a családról, valamint úgyis ők öröklik majd meg később (vagy részben). Ha elválnak, akkor sincs baj, mert mindenki megy az útjára a súlyos anyagi összefonódás nélkül. Ezek nagyon csábító dolgok egy fiatal párnak, ahol a szülőkkel-anyóssal együtt lehet élni.

A többieknek marad a teljes önállóság és persze a kockázat.

2019. jan. 21. 12:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!