Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról, ha két...

Mit gondoltok arról, ha két generáció él együtt egy családi házban?

Figyelt kérdés

Tetőtéri családi ház, egyedülálló szülő, teljesen elzárt felső szint.

A kapcsolat jó mind a gyerekkel, mind annak párjával.

30-asok, gyerekvállalás stb.

Nem is tervezik, hogy később elköltözzenek, lakásuk van (bérbe adva).

A szülőnek jó, hogy nincs egyedül. Kölcsönösen segítik egymást, pénzügyekben nincs gond.

Vélemények?

2019. jan. 21. 09:14
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
60%

"édesanyám egyedül lenne, és jönnék sűrűn látogatni?! Így bármilyen segitsegre van szüksége itt vagyunk."

Pont ez benne a nem különélés. Egyedül nem tudja magát lefoglalni? És a segítség itt nem az, hogy csőtörés van, hanem "uncsikázom, gyere át tévézni", vagy "nem találom a zokni párját".

2019. jan. 21. 22:10
 52/70 anonim ***** válasza:
95%
A mamahotel inkább az, amikor anyuci főz-mos-takarít a javában felnőtt korú gyerekére, ő meg keresztbe szalmát nem tesz. Jelen esetben - ha jól értem - teljesen el vannak szeparálva, külön konyhán vannak, a rezsit is külön fizetik, mindkét fél önálló, innentől pedig az ő dolguk eldönteni, hogy kivel jobb szomszédságban lenni: egy idegennel vagy a "kedves mamával" esetleg papával. Van, akinél megértem, ha a gyereke inkább egy idegent választ ;).
2019. jan. 21. 22:58
 53/70 anonim ***** válasza:
57%
Ha az idősebb generáció nem valami hiper rugalmas és jó társaság, akkor maga a pokol és az unoka is majd menekülni fog, amint teheti.
2019. jan. 22. 02:28
 54/70 anonim ***** válasza:
57%
Nekem is nagyon jó a kapcsolatom a gyerekeimmel meg a vejeimmel is, mégse szívesen laknék velük együtt. Ha nincs más megoldás, mint amit írsz, akkor oké, de egyébként nem egészséges.
2019. jan. 22. 07:59
 55/70 A kérdező kommentje:

#51. Sose hívott azért, hogy "uncsikázik" vagy nem találja a zoknija párját, nem egy gyerek, akit szórakoztatni kell, csak azért ilyen korban szerintem rossz lehet egyedül.

De természetesen megértem, ez a te véleményed.

:)

2019. jan. 22. 08:36
 56/70 anonim ***** válasza:
43%
Kérdező, megértjük, hogy nálatok jó ezen a téren minden. Eleget bizonygattad. Tegyétek össze a két kezeteket és reménykedjetek, hogy így is marad. Amíg nem jön ki a generációk közti különbség, és amíg nem jönnek elő a szüleidnél az időskori butulás jelei (rosszindulatúság, irigység, csesztetés, a te és a férjed ugráltatása, stb), tedd össze a két kezed. Amíg jó a viszony, nem gáz ez így. De ne arról szóljon a dolog, hogy féltek 100%-osan önállósodni. Ha már lesznek gyerekeitek, nekik nem olyan biztos, hogy ennyire meg fog felelni, hogy ott vannak veletek a nagyszülők... Néhány évig nem fogja őket zavarni, de aztán ki tudja.
2019. jan. 22. 08:46
 57/70 A kérdező kommentje:

Jaj egyáltalán nem bizonygatom, véleményt kértem, és semmi bajom azzal, hogy másnak más a véleménye, csak ne állítsuk már be úgy, hogy ugráltatás, "uncsizás" stb.

És sokan teljesen más dolgokról írtak, mint ami a kérdésre vonatkozott volna.

Csak nekik próbáltam leírni! :)

És igen, jelenleg örülök, később meg meglátjuk, hogy mi lesz!

2019. jan. 22. 10:00
 58/70 anonim ***** válasza:
72%

"Érdekes eddig mindig velem és párommal egykorú (25-26) éves barátunk mondta, hogy tök jó, hogy nem kell a fizetésünket albira költeni, nem kell szólni, ha szöget akarunk a falba ütni és marad pénzük félretenni és minden másra, nem hónapról hónapra élünk"

Van, aki nem így gondolja. Rokonságunkban egy lány (fiatal házasok) mondta, hogy a szülő házba (szintén felső lakás, szintén külső feljárattal), SOHA. Pedig jó volt a szülő-gyerek kapcsolat, a lány férje és a lány szülei is szeretik egymást. De ENNYIRE közel mégsem.

2019. jan. 22. 11:17
 59/70 anonim ***** válasza:
36%
49-re: Azért annak a felső szintnek akkor sem kellene üresen állnia, ha Ti máshol laknátok (ahogy írtad, van lakásotok is). Pl. bérbe lehet adni, Anyukád is bérbe adhatja, és akkor már nem áll üresen.
2019. jan. 22. 11:19
 60/70 anonim ***** válasza:
77%
A belinkelt kérdésekben mind EGY LÉGTÉRBEN/LAKÁSBAN élnek...több releváns ennél a kérdésnél..ja nem. AMúgy neked mit fáj, ha valaki így él? Ha nem válik be, el lehet költözni és kész.
2019. jan. 22. 12:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!