Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám könnyebben...

Hogyan tudnám könnyebben elfogadni a férjem lányát?

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy 14 éves lánya. Egy pár alkalmas kapcsolatból született. Mikor megismerkedtünk már akkor is nehezen tudtam elfogadni. Becsúszott nekünk is a baba. Mivel nagy volt a szerelem és örültünk a babának összeházasodtunk. De ettől még mindig nehezen viselem el. Ritkán tud vele találkozni, mert messze lakunk egymástól. De most feldobta, hogy nyáron nyaraláskor vigyük magunkkal. Azóta ezen rágódok, hogy fogom túlélni.
2018. jún. 10. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
44%

Szegény gyerekek... ha itt van egy élő ember -és ráadásul egy nagyon érzékeny korban- nem kellene már azon rágódni, hogy "becsúszott, nem csúszott" (nektek is becsúszott egyébként ez egy ilyen becsúszó szereléssel focizó férfi)

Kötelező megnézni: Szeretet nélkül című orosz-fr filmet. Hova vezet, ha azon rágódunk egy élő lény felett folyamatosan elárulva őt, hogy mi a francnak létezik egyáltalán?

"jólétben élnek, a válás után sem romlik az anyagi helyzetük. De a gyerek csak púp a hátukon, hibás döntésük örök mementója. Megrázó jelenetekben láthatjuk a következményeket."

[link]

2018. jún. 11. 08:50
 52/77 anonim ***** válasza:
77%

Becsuszas nem vedekezes eredmenye ua

Es meg hany gumi nelkuli kalad lehet hata mogott...

2018. jún. 11. 09:35
 53/77 anonim ***** válasza:
80%
Ha a feleségétől született volna akkor könnyebben elfogadnád? Mintha a lány tehetne róla hogy a faterja b@$zott gumit húzni...gecc ez nagyon szánalmas megközelítés!
2018. jún. 11. 09:39
 54/77 anonim ***** válasza:
74%
Az én páromnak is van az előző kapcsolatából egy fia. SOHA NEM ZAVART!!! Van egy közös fiúnk is és tartják a kapcsolatot a féltestvérével! Jól megvannak. Szerintem ez a normális az ilyen helyzetekben. Próbáld valahogy tolerálni ezt az állapotot,nem kell se gonosznak lenni se negédeskedni vele.
2018. jún. 11. 09:49
 55/77 anonim ***** válasza:
76%
A gyermeked féltestvére, biztosan a kislány is érdeklődni fog felé. 14 éves nem is olyan kicsi, nem sokára felnőtt lesz. Most még kialakíthatsz vele egy normál kapcsolatot. A lánynak szüksége van az apjára, menjetek el nyugodtan nyaralni, lehet összebarátkoztok, csak légy nyitott. Nem kell túl kedveskedni meg ugrabugrálni körülötte, egyszerűen fogadd el, hogy ő a férjed egy része, egy érző ember, ő is tele lehet kétségekkel, lehet ő is épp tanácsot kér itt/bárhol, menjen-e nyaralni veletek.
2018. jún. 11. 09:57
 56/77 anonim ***** válasza:
23%

Mivel alig találkoztok és nagy a távolság is, úgy gondolom a közös nyaralás ötlete készít ki.

Tisztázd a férjeddel, hogy okés van a lanya, de ne erőltesse a közös nyaralást, mert nem vagytok egy család, bárki is próbálja így beállítani.

Ennyi. Ezt a férjed is megértheti. Nincs ott helye egy szinte idegen gyereknek, hiaba a vérkötelék.

Amúgy biztos a párod az apa?

2018. jún. 11. 11:08
 57/77 anonim ***** válasza:
70%

#56, szóval a gyerek, aki a GYEREKE, nem mehet nyaralni, mert csak vérkötelék? Nemár..Te is cuki mostoha lehetsz szerintem..Szenvedjen a gyerek, igazad van.

Ha az apa benyögné, hogy kettesben megy el a gyerekkel, akkor meg az lenne a baj... Igenis család, apa mostoha, féltesó...

2018. jún. 11. 11:50
 58/77 anonim ***** válasza:
22%

57. 25 éves házasok vagyunk a férjemmel, 2 közös gyerekkel.

A pasitól rendes, hogy egyáltalan törődik az alkalmi kapcsolatból lett gyerekkel. De a közös nyaralásnak semmi értelme, főleg ha ilyen ellenérzést vált ki. A kérdezőnek szinte idegen, nem kell ezt erőltetni. Ennyi.

2018. jún. 11. 12:14
 59/77 anonim ***** válasza:
49%

#58, így szól a kérdésben:

De most feldobta, hogy nyáron nyaraláskor vigyük magunkkal.

Valószínű szeretne vele többet lenni, nem tudom miért fáj ez az embereknek.

2018. jún. 11. 12:39
 60/77 anonim válasza:
73%

Az én apámnak is lett új élettársa már 8 éve :D Ő elfogad engem és a 3 testvéremet is úgy törődik velünk mintha a sajátjai lennénk és ezt viszonozzuk is. Én élek velük csak és nem kezel minket és nem is kezelt idegenként soha.Nem féltékenykedett nem hisztizett meg semmi.

Számomra abban a családban egyenlőre te vagy az idegen.A lány hamarabb volt a férjed életének része mint te aztán jöttél te mégsem hisztizik,hogy nem fog elfogadni mert vadidegen vagy.Neked sem kéne.Nem tehet az a lány semmiről,felelőtlenek voltak a szülei és te is mikor tudtad,hogy van és tudtad ,hogy nem leszel képes elfogadni de mégis belementél.Hidd el lehet,hogy az a kislány képes lesz a te gyerekedet saját testvéreként szeretni lehet téged is elfogad majd másod anyukának és ez boldoggá fog tenni téged is és a férjedet is.Én a féltestvéremet az igazi testvéreimmel együtt is támogatjuk és szeretjük.Mi egy család vagyunk mert nem voltak nálunk ilyen hülyeségek,hogy "jaj nem fogadom el mert egy idegen".Az a lány nem tehet róla,hogy "hiba" lett (nem az) ahogy a tietek sem tehet majd arról,hogy ő is egy "hiba".Te örülnél neki ha miután elhagy a férjed kitagadná az új párja a gyereked és ezért nem láthatná rendesen az apját?Hogy őt idegennek tekintenék?Hogy nem látnák szívesen?Nem hiszem.Ne a gyereket okold.Fogadd el ha már belementél ha nem tudod akkor lépj le.Több joga van annak a lánynak az apjához mint neked.Örülj neki,hogy látni akarja a lányát vinni a nyaralásra és,hogy esélyt kaptál ahhoz,hogy legyen egy nagy "lányod" akit a nehéz és a boldog időkben is segíthetsz.Viszonozza majd ezt ő is.22/L

2018. jún. 11. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!