Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám könnyebben...

Hogyan tudnám könnyebben elfogadni a férjem lányát?

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy 14 éves lánya. Egy pár alkalmas kapcsolatból született. Mikor megismerkedtünk már akkor is nehezen tudtam elfogadni. Becsúszott nekünk is a baba. Mivel nagy volt a szerelem és örültünk a babának összeházasodtunk. De ettől még mindig nehezen viselem el. Ritkán tud vele találkozni, mert messze lakunk egymástól. De most feldobta, hogy nyáron nyaraláskor vigyük magunkkal. Azóta ezen rágódok, hogy fogom túlélni.
2018. jún. 10. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
86%
Valami hasonló kapcsolatban születtem én is anno.Apám nem volt rám kíváncsi,a feleségével egyszer találkoztam felnőtt koromban,gyűlöl,pedig aztán én nem sok mindent tehetek az ellen hogy megszülettem.Ez az egész azt eredményezte az életemben,hogy soha nem lesz gyerekem,nem szeretem a gyerekeket,és más gyerekét se tudom elviselni,mert mindig erre a témára emlékeztet.Én kibírnék egy évben pár napot,többet nem kell,úgyis máskor csak ketten találkoznak.Így legalább elmondhatod hogy tettél valamit az ügy érdekében,ennyi pont elég.
2018. jún. 11. 00:05
 42/77 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem itt tipikusan a hozzáállással van baj. Próbálj meg kedves lenni, beszélgess vele, ha jobban megismered, talán ő is feloldódik, és megkedvelitek egyymást. Látszólag nincs semmi okod nem szeretni, csak bemagyaráztál magadnak valamit.
2018. jún. 11. 00:24
 43/77 anonim ***** válasza:
68%
De tudtad h van nekei egy lanya egy par alkalmas kalandvol...akkor mi a fsznak jottel vele ossze...?😡
2018. jún. 11. 02:18
 44/77 anonim ***** válasza:
75%

Mostohalányként írok. Nöj fel és sürgösen kapj a fejedhez és ne egy semmiröl sem tehető tinit okolj azért hogy él!

Engem "csak" azért utált a mostohám, mert léteztem. Ennyi volt a bünöm és hogy a halott anyámra emlékeztettem apát.

Gyakorlatilag minden nap furt, leszolt megalázott, beszolt, folyamatosan bántott, sokszora már azt kívántam, inkább üssön meg, az sem fájt volna jobban, mint a szavai és talán apa is hitt volna nekem.

Vele egyáltalán nem beszélek 7 éve, de gyakorlatilag apával sem, mert lazán hagyta annak a rbancnak ("szerelmes volt"), hogy tönkretegyen.

Most már psze bánja, nem érdekel, én nem felejtem el soha azt az öt évet, mig homokba dugta a fejét és az "ö kedvese nem olyan". De, pont olyan volt.

2018. jún. 11. 06:49
 45/77 anonim ***** válasza:
58%

Ja és soha nem fogok szülni, nem akarok saját gyereket, mert rettegek hogyha esetleg meghalok, akkor majd egy uj nö szépen tönkreteszi öt is, mint a mostohám engem.

Szállj le arrol a lányrol!

2018. jún. 11. 06:51
 46/77 anonim ***** válasza:
34%
Hiàba irja itt mindenki a megrajzolt tortenetet hogy jajj mert ő tudta hogy van gyerek. Az elet nem ilyen. A szerelem egy erzes nem lehet befolyasolni, tehat megszeretett egy ferfit van gyereke oke. Lehet h meg eldogadta a lanyt is jobban a sajatig. De azt nem lehet szavakkal leirni milyen erzes mikor sajat szuletik. Megvaltozik az egesz vilag. A sajat lesz a kozpont, eled egy olyan erő olyan ösztön a nőkben amiről eddig azt sem tudjak h letezik... es erzi h nem azt erzi az idegen gyerek irant. De akkor mindenkinek aki azt irta jajj tapsolj egyet szeresd meg, azt javaslom holnaptol szeresse a szomszèd gyereket UGYANUGY mint a sajatjat. Mert mikor bekoltozott oda ahol most lakik latta h a szomszèdban lakik egy gyerek. Na kb ilyen netto baromsag ez is. Akik meg gonosz mostohaszulo miatt nem akarnak gyereket, megertem van szemet uj par is, meg normalis is van nem mindenki egyforma, akkor inkabb el kene menni szakamberhez es feldolgozni es elni egy eltetet normalisan. Persze lehet rinyalni egy eleten at a mostohaanyara, ez őt nem erinti nem bantja majd, titeket emeszt a múlt. A masik mindnennek ket oldala van. En mondenhol meghallgatnam a mostohaanyat is h arnyaltabb kepet kapjunk a kialakult helyzetrol. H viselkedett a mostohagyerek, vele vagy pl a kozos gyerekkel stb stb stb
2018. jún. 11. 07:23
 47/77 anonim ***** válasza:
50%

Azért a gyermekem féltestvérét, a párom első szülöttét, akit minimum egy-két éve én is ismerek ne hívjuk már vadidegennek!! :/

Kérdező, ezzel a problémával nem ártana foglalkozni, nem szégyen a pszichologus. A párod egész élete részese lesz, sőt, valószínűleg a gyermekedének is hiszen a féltestvére! Ha nem tudod magsdban rendezni ezt a problémát nem csak a kislányban okozhatsz egy életre törést, de az apjával is hatalmas távolságot fogsz kialakítani, és ha nagyobb lesz a gyereked talán még ő is ferde szemmel fog rád nézni ha ez szóba kerül. Próbálj meg elindítani egy barátságot inkább, nem hiába létezik az a mondás hogy jobb a békesség!

2018. jún. 11. 07:44
 48/77 anonim ***** válasza:
59%

"Nekik nem becsúszott. Nem védekezett. Zavar, hogy pár alkalmas kapcsolat miatt van."

Te sem védekeztél, gondolom hogy el tudd vetetni magadat. Ez nálam igenis" becsúszás".

Késő már, de a legmegfelelőbb az a tanács lett volna hogy ne gyere össze már egyszer nős, gyerekes férfival. Én ehhez mindig tartottam magam, és nem volt sose ilyen kellemetlen problémám.

2018. jún. 11. 08:22
 49/77 anonim ***** válasza:
57%
Téged nem is a kislány zavar hanem, hogy a férjed bele ment alkalmi kapcsolatokba. A kislányra meg nem kell ez miatt tárgyi bizonyítékként tekinteni.
2018. jún. 11. 08:33
 50/77 anonim válasza:
61%

Nem olvastam vegig a válaszokat , de leírtam az en személyes tapasztalatom.

Az en szüleim elváltak se anyukám új párja se apa új párja nem akart teljesen elfogadni , ez mindig is érezhető volt és nagyon fáj és fáj a mai napig , hisz akkor mèg csak gyerek voltam (13-14) éves , önhibámon kívül történt minden és ugy éreztem elveszett vagyok .

Namost a párod gyermeke aki sosem tapasztalhatta meg milyen teljes családban élni most azzal is szembesül hogy te sem fogadod el őt pláne nem hogy nyaralni sem akarod elvinni azt a szerencsétlen gyereket !

Eleg szomoru hogy ilyen nők vannak a világon akik nem képesek felfogni hogy az a gyerek semmiről sem tehet és átérezni a helyzetét !

Hidd el tudom miről beszélek és hidd el hatalmas jelentőssége van mert az a lány most kezd felnőni most éri meg mi is történik valójában körülötte .

22vagyok es a mai napig ugy érzem ketté Vasast a szivem amiért nekem nem lehetett rendes családom !

Úgyhogy kérlek a saját egod tedd felre es kicsit érezd át a lány helyzetét !

2018. jún. 11. 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!