Kisfiam betöltötte az egy évet és nem akarja elfogadni a cicit, már csak éjjel szoptattam, ne erőltessem? Így könnyebben kaphat el betegségeket, ha már nem kap anyatejet?
Háziorvos, no komment.
Kérdező, ha őneki már láthatóan nincs rá igénye és/vagy te nem szeretnéd tovább szoptatni, akkor egyáltalán nem gond, ha befejezitek. De ha még úgy látod, hogy szeretné és neked sem okoz nehézséget, akkor mehet tovább is. Idővel ő is el fogja hagyni, ha már nem kell neki, akkor is, ha te nem segítesz rá.
Az anyatej nem véd 100%-ig a betegségektől, úgyhogy arra nem lehet konkrétat mondani, hogy mi lesz ezután. Mindössze annyit, hogy bizonyos fokú védelemtől (ha nem szopik) már el fog esni; de ahogy egyre nagyobb, erősebb lesz, a saját szervezete kompenzálni fogja majd ezt a hiányt.
Én speckó látok ilyen téren visszaesést a lányomnál, pedig ő több, mint 3 évig szopizott, de ez ugye nagyon egyéni és akkor még nem volt óvodás... Szóval nem lehet előre megmondani.
Elképzelhető, hogy van összefüggés a szoptatás és a betegségek elkerülése között, viszont én ezt nem tapasztaltam. A kisfiam sajnos kevés ideig szopott, de alig beteg. A kis barátja elmúlt három, mire elválasztotta az anyukája, de komolyan egyfolytában beteg:(
Ha nem igényli már a szoptatást, akkor szerintem ezt el kell fogadni. Lehet, hogy összefügg ez azzal, hogy elkezdi átaludni az éjszakát?
Azért kaptál lepontozást, mert egy mai, szoptatásban kicsit is olvasott ember (orvos) szimplán valótlan állít, ha ezt mondja. Hiába gondolja ő is és te is úgy, hogy ez így van, de ez nem igaz. És ez nem a nevelt gyerekek számától függ, hanem pl. az anyatej összetételétől, ami objektív dolog. Ha gondolod, sorolhatok neked kutatási eredményeket és egyebeket, de nem hiszem, hogy lenne értelme, mert bárhol utána tudsz ennek olvasni a szoptatási szakirodalomban.
Egyszerűen az van, hogy az anyatej addig véd (persze különböző mértékben, de véd), amíg van - ha valaki 6 hóig szoptat, akkor addig, ha 5 évig, akkor addig. Ez nem idő függvénye, hanem egyszerűen a testünk működik így biológiailag.
És senki nem szemétkedésből húzza le a válaszod, hanem azért, mert amit írsz, az tényleg nem helyes.
6 hos kortól már semmi szüksége rá,ezért szokás 1 éves korra leszoktatni. örülj neki h más nem kéri,én éjjel sem eröltetném,este kiadós vacsi és alvás.
az anya nem fejőstehén, a gyereknek semmivel sem lesz jobb ha évekig szopizik,aki igy tesz-2 évnél tovább teszi-az nem tud elszakadni a gyerekétől és/vagy tudat alatt elutasitja a nőiségét
Kérdező: nagyon nagy dolog, hogy idáig szoptatni tudtad a babádat és az is jó, hogy az esti rituáléitok megmaradtak :) ha már nem szeretnél szoptatni, akkor ne tedd, így is eléggé felvértezted az immunrendszerét. Ha viszont még örömmel szoptatnád, kipróbálhatod azt is, hogy elsötétített szobában nappal elfogadja-e a cicit, mert lehet, hogy csak túl sok az inger számára. A barátnőm lánya 5 hónapon keresztül nem fogadta el a nappali cicit csak, ha kettesben voltak egy sötét szobában és éjjelente. Viszont másfél évesen újra kérni kezdte a nappali alváshoz is. LEhet, hogy nálatok is csak átmeneti sztrájkról van szó. Erőltetni nem szabad semmiképpeni, kínálni viszont lehet :)
És kedves 65 százalékos válaszoló: lehet, hogy jobb lenne, ha máshol élnéd ki a nőiseeégedet, nem itt...
Annál nőibb feladatot, hivatást elképzelni sem tudok, mint a gyermekvállalás, szoptatás.
Az meg, hogy le KELL szoktatni a szopásról... mintha nem lenne önálló személyiség önálló szükségletekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!