Rossz apa vagyok, amiért nem tudom elfogadni azt, hogy a 13 éves nevelt lányomnak 17 éves a barátja?
Attól függ, mibe megy bele a lányod...
De jó esetben a fiú sem akarja belevinni olyanba, amibe még nem kéne.
Én 45 éves vagyok, szóval hozzád hasonló korú lehetek. Jó nevű általános iskolában egy jó tanuló, jó családból való csinos lány osztálytársamnak nyolcadikas korában gimnázium 3., 4. osztályos fiújai voltak. Hogy mi történt és mi nem történt köztük, természetesen nem tudom.
A lány nem züllött el, a gimnázium végéig ismerem az életét, szépen tanult, normális életet élt a szüleivel.
Én próbálnám megismerni a fiút, hogy milyen ember. Beszélgetnék vele a családjáról is. Ha normális családból való, akkor megbíznék benne.
Nem vagy rossz apa. Mikor 13 éves voltam akkor nekem se tűnt soknak az a 4 év, de most 20 éves fejjel én se tudnám elképzelni a húgomat ( aki szinten 13 éves ) egy 17 éves fiúval, de úgy alapból fiúval se. Olyan kicsinek tűnik még ehhez. De gyerek fejjel én is máshogy láttam.
Érthető, hogy nehéz elfogadni, hiszen félted a lányod és ezzel én is így lennék, de próbálj okosan viselkedni, mert ha azt erezteted vele, hogy mennyire utálod a kapcsolatukat vagy elkezded tiltani akkor nem fog bízni benned, titkolozni fog és akkor tenyleg nem vedheted meg. Ereztesd vele inkább, hogy barmit megbeszelhet veled és bízhat benned, akkor te is nyugodtabb leszel és jobban tudsz vigyázni rá.
Ha nem hülyegyerek, talán fel tudja fogni mi az amit szabad és mi az ami korai még. Ha szerelmes, várni fog, a lány meg ha esze van, meg is váratja. Nem haragudni és tiltani kell, hanem leülni velük és megbeszélni, mint értelmes emberekkel hogy tisztában legyenek dolgokkal. Ha jól kijönnek, nem hiszem hogy akadály lenne, ha nem jönnek ki, akkor meg szakítanak. De tiltani semmiképp nem ajánlatos.
(Húgom is 14 volt mikor összejött a nála 5 évvel idősebb barátjával, most az esküvőt tervezik.)
a 17 éves igenis csak meghúzni akarja a 13 évest, úristen épphogy csak elkezdődött a pubertás...
legjobb barátom szülei vagy 15 éve nevelőszülők, sok gyermek megfordult alattuk. Durva mennyi leányanya van, látom, tudom. Eldobják a bugyijukat az idősebb fiúktól, akik felcsinálják őket majd lelépnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!