Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám könnyebben...

Hogyan tudnám könnyebben elfogadni a férjem lányát?

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy 14 éves lánya. Egy pár alkalmas kapcsolatból született. Mikor megismerkedtünk már akkor is nehezen tudtam elfogadni. Becsúszott nekünk is a baba. Mivel nagy volt a szerelem és örültünk a babának összeházasodtunk. De ettől még mindig nehezen viselem el. Ritkán tud vele találkozni, mert messze lakunk egymástól. De most feldobta, hogy nyáron nyaraláskor vigyük magunkkal. Azóta ezen rágódok, hogy fogom túlélni.
2018. jún. 10. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
65%
Simàn mondd meg, hogy te nem èrzed magadhoz közel a kislànyt, ezèrt nem szeretnèd ha menne a nyaralàsra, viszont nèzzen ki pàr napot, amikor elutaznak valahova csak ketten. Neked semmi közöd a gyerekhez, ő az apja nem te, ha nyaralni akar vele menjen, de ha neked semmi kapcsolatod nincs vele, akkor ne kènyszeritsen râd egy neked vadidegen gyereket, akit alig ismersz.
2018. jún. 10. 23:00
 32/77 anonim ***** válasza:
40%
Persze h nem szeretnéd ezt tovább boncolgatni mert a végén feltárulna a fájdalmas igazság..
2018. jún. 10. 23:14
 33/77 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező.. A gyereked féltestvére a nagylány, és a szerelmed lánya. Kettejük miatt és magad miatt is jobb, ha elfogadod a helyzetet. Tudod.. Akkor kellett volna ezen gondolkozni, hogy eltudod-e fogadni, mielőtt baba lett, plusz házasság. Én tudom magamról, hogy nem szeretnék olyan férfit magam mellé, akinek már van gyermeke (rohadtul önzőn hangzik,de ennek nagyon nyomós oka van, hogy kialakult bennem ez az érzés. ) tehát nem is ismerkednék olyan férfival.

Nem lettél becsapva, átverve, az elejétől tiszta a helyzet. Te mentél bele ennek ellenére is a kapcsolatba, aztán a babába, végül a házasságba.

Próbáld meg megismerni jobban a leányzót, alakíts ki vele “barátnő” viszonyt. Neked ebből hátrányod nem származik, a férjed viszont boldoggá teszed.

2018. jún. 10. 23:18
 34/77 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem, hogy mi ez a nagy utálat a kérdező ellen... Én sem tudnék úgy kezelni egy totál idegen gyereket, mintha a sajátom lenne. Nem az enyém, nem ismerem stb., mégis mit szeretnék benne? Én még csak az a "babafogdosós, puszilgatós, gügyögős" típus sem vagyok, egyáltalán nem hoznak lázba csak úgy a gyerekek. Egy ilyen helyzetben én se nagyon tudnék mit kezdeni és biztos én is tök szrul érezném magamat és időre lenne szükségem, amíg ezt helyreteszem magamban. Könnyű azt leírni, hogy "fogadd el" stb. és szépen is hangzik, de a valóságban ez egy picit bonyolultabb ennél. Mindenestre szerintem itt a fokozatosságon múlik a dolog. Én biztosan nem egy nyaralással kezdeném, hanem inkább próbálnék több időt együtt tölteni a gyerekkel pl. egy-egy hétvégét, közös kirándulás a közelben stb., így lenne idő mindenkinek megismerni és megszokni a másikat.
2018. jún. 10. 23:19
 35/77 A kérdező kommentje:
Azért akarom lezárni, mert szerintem eleget boncoltuk. Kaptam hideget meleget. Nekem kell feldolgozni akármilyen kigyó béka van kiabálva.
2018. jún. 10. 23:22
 36/77 anonim ***** válasza:
44%
34-es. Te leírtad, hogy neked se menne jól egy 'idegen' gyerekkel a kapcsolat. Nyílvàn nem is kezdenél olyannal, akinel van. De A KÉRDEZŐ beleugrott annak ellenére, hogy nem tudja elviselni..Erre most mit kéne írnunk? Hogy megértjük a helyzetét? Vicc...
2018. jún. 10. 23:30
 37/77 anonim ***** válasza:
79%
Itt nem a lány a probléma, hanem az hogy állandóan emlékeztet a pár alkalmas kapcsolatra... Erről pedig a gyerek nem tehet. Próbáld a helyébe képzelni magad
2018. jún. 10. 23:35
 38/77 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, te lettél a felesége olyan férfinek, akinek már csomagja volt és van is!

Ki milyen virágot tép, azt szagolja...

2018. jún. 10. 23:40
 39/77 anonim ***** válasza:
25%
Ott hibaztal, hogy a ferjeddel vagy. En se tudnam mas gyereket elviselni, nem is kezdtem soha ilyennel, ebbol kifolyolag.
2018. jún. 10. 23:41
 40/77 anonim ***** válasza:
57%

Én csak azt nem értem h amikor összejöttetek akkor nem tudtad h van egy gyereke? Gondolom ha már van közös gyerek akkor nem két hónapja tart a kapcsolat. Ráadásul a felesége vagy. A közös gyerek se különb mint bármelyik másik. Kötve hiszem h ha eddig nem sikerült elfogdni akk most menni fog. Maradsz a gonosz mostoha.

Pedig pont a gyerek nem tehet semmiről. Jobb lenne ha idősebb lenne mint 14 akkor ő is elmondhatná rólad a véleményét. De csak egy ártatlan gyerek tiszta szívvel. Sajnálom szegényt.

2018. jún. 10. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!