Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kedves Emberek! Őszintén...

Kedves Emberek! Őszintén kérdezem a véleményeteket, szóval remélem, senki se veszi a kérdésem kötekedésnek, és nem értitek félre. Családon belüli bántalmazásról lenne szó, hogy miért van ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés
Mostanság hála Istennek egyre több szó esik a családon belüli bántalmazásról, meg úgy egyáltalán a visszaélésekről, aminek maximálisan örülök is, pl: most ez a metoo jelenség. Határozottan elítélem ezeket a bántalmazásokat, de miért van az, hogy sokan 100%-ig biztosak benne, hogy ilyenre csak férfi vetemedhet, a nők bezzeg mind törékeny, ártatlan áldozatok lehetnek kivétel nélkül. Számtalan bántalmazó anyát / nagymamát ismerek, akik legalább annyira képesek tönkretenni egy gyereket, de valahogy azt látom, a női bántalmazás szinte legitimként van kezelve... Ha meg is említi valaki, akkor letorkolják mert provokálásnak veszik, vagy nevetnek egy jót, hiszen óh, hogy is lenne már egy nő bántalmazó.

2017. okt. 29. 21:58
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Jó, konkrétan nem az a probléma, hogy nem tudnám, mi a különbség. De abban bizony van átfedés, hogy mindkét témában jelentek meg hitetlenkedők szép számmal, pláne ha valaki azt mondja, őt egy nő zaklatta (metoo), vagy egy nő bántalmazta (családon belüli erőszak).
2017. okt. 30. 02:42
 22/33 anonim ***** válasza:
57%

Pedig a nök körében elkövetett erőszak (zömmel lelki terror és nagyrészt a gyerel felé) sokkal magasabb, mint a férfiak általi.

Egyébként mert ilyen szar társadalomban élnek otthon, ennyi a nagy titok. A férfiakra simán ráhuzhsto a vozes leped ő ,mert nem áll ki értül senki.

Vagy kiröhögik ha a nö terrorizálja.

2017. okt. 30. 06:43
 23/33 anonim válasza:
36%
Általában féfiak szokták megerőszakolni az embereket, én is majdnem egy ilyenbe kerültem 11 évesen a szomszéd miatt. De a nők is csinálnak ilyeneket. Szóval 55%-férfi, 45% nő
2017. okt. 30. 06:57
 24/33 anonim ***** válasza:
94%
A nok inkabb a lelki bantalmazasban "jok", es az nem olyan latvanyos, mint a fizikai. De legalabb olyan sulyos karokat okoz. Sokszor sajnos eleg kimenni az utcara, hogy talalkozzunk olyan anyukaval, aki epp a kicsi gyereke lelket nyomorgatja szepen lassan, modszeresen.
2017. okt. 30. 07:33
 25/33 anonim ***** válasza:
87%

A #metoo alapvetően nem férfi vs. nő, hanem zaklató (ált. hatalmi helyzetben levő...) vs. zaklatott mozgalom (ill. alapvetően szexuális téren)... az, hogy páran kisajátítják erre, az elég szomorú. Pedig a #metoo-t támogatók többsége nem lenne ellene, ha férfiak is szólnának, sőt. James van der Beek is megírta twitteren, hogy őt is simán taperolták stb. fiatalkorában, aztán láttál egyetlen kommentet is arról, hogy ez biztos nem igaz, mert ő pasi? Nem. Csak a férfiak nem mernek megszólalni, mert aki megszólal arról, hogy esetleg egy nő szexuálisan zaklatta, a többi férfi kiröhögi, mert "milyen nyeszlett, férfiatlan lehet, ha zavarja ez? vagy meleg, hogy nem használja ki a helyzetet? vagy milyen gyenge, ha sikerült esetleg megerőszakolni?"... de még abban az esetben is, ha meleg ember zaklat egy hetero férfit, mert "hát én tuti levertem volna, ha a helyében van". Pl. párom bevallotta nekem ezeknek az ügyeknek a kapcsán, hogy ő is volt szexuálisan zaklatva férfiként, és nem az volt az első dolgom, hogy kiröhögjem/megkérdőjelezzem, hanem az, hogy sajnáljam, hogy ilyen helyzetbe került. Ugyanolyan undorító az is, ha férfit zaklatnak, és az is, ha nő zaklat. (volt olyan női főnököm, aki... hát nem tudom, zaklatás határt átlépett-e, de kb. biodíszletnek tartott benn férfiakat az irodában, és már attól is hányingerem volt... ő ilyen tipikus ragadozó alkat volt nőként is)

Persze hülyék meg szélsőségesek minden közösségben vannak, de nem rájuk kellene odafigyelni elsősorban.

Az más kérdés, hogy a #metoo-t a családi erőszakkal nem kellene összemosni, mert a #metoo az szexuális zaklatási kampány. Sajnos a szexuális zaklatás és a családon belül erőszak elleni küzdelem is gyerekcipőben jár még, és nem 1-2 10 év kell hozzá, hogy a társadalom hozzáállását megváltoztassuk, hogy ne az áldozatot hibáztassuk: ha nem ment volna hozzá/ha nem maradt volna vele / ha garbóban lett volna / ha jó gyerek lett volna / ha jól nevelték volna / ha nem ment volna oda / a gyerek-asszony verve jó / minden nő k...a, kezeljük is úgy őket stb...

Sajnos családon belüli erőszakhoz is akkor mennek ki a rendfenntartók, ha már folyik a vér... és az statisztikailag akkor gyakoribb, amikor férfi bántalmaz, az erőfölény miatt. Komolyabban kellene kezelni mindent, ha bántalmazásgyanú van, kihívni a rendőrséget, és az ne csak akkor cselekedjen, ha már 8 napon túl gyógyuló van... Persze, a gyerek is kamuzhat, de legalább vizsgálják meg.

Amúgy azzal egyetértek, hogy ritka sok bántalmazó női rokon van családon belül... én mondjuk olyan "szerencsés voltam", hogy anyám-apám is az volt, max. apám nagyobb mértékű fizikai sérülést okozott, mert nagyobb darab volt.

2017. okt. 30. 10:28
 26/33 anonim ***** válasza:
88%

A férfiak a testi bántalmazást mindig lelkivel kezdik. Úgyhogy a nők nem használnak több lelki abúzust, csak nem olyan erősek, hogy üssenek is.

Nem hiszem, hogy létezne fizikai bántalmazás lelki nélkül. Minden oké, tökéletes a párkapcsolat, és egyszer a semmiből lekever egyet? Nem, az ilyen előbb mentálisan leépít.

2017. okt. 30. 11:10
 27/33 anonim ***** válasza:
87%

" De abban bizony van átfedés, hogy mindkét témában jelentek meg hitetlenkedők szép számmal, pláne ha valaki azt mondja, őt egy nő zaklatta (metoo)"

Küldj már erre egy linket, érdeklődéssel várom. Én ugyanis nem találkoztam a #metoo kampányban olyan esettel, amikor férfi tette közzé, hogy őt egy nő molesztálta, és erre hitetlenkedő, bagatellizáló reakciók születtek. Szeretnék tájékozottabb lenni.:-)

"vagy egy nő bántalmazta (családon belüli erőszak)."

Ennek továbbra sincs köze a #metoo kampányhoz, próbálj meg leakadni róla, és nem folyamatosan összemosni a két dolgot.

2017. okt. 30. 11:27
 28/33 A kérdező kommentje:
Azért, mert valaki megemlít párhuzamosan két dolgot, még nem mossa össze a kettőt.
2017. okt. 30. 12:14
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

"Azért, mert valaki megemlít párhuzamosan két dolgot, még nem mossa össze a kettőt."

Te nemcsak megemlítetted, hanem a családon belüli erőszakhoz történő általános hozzáállásból vezetted le, hogy a #metoo kampányban - szerinted - tettenérhető a kettős mérce.:-) Vagyis egy körte tulajdonságait vetíted rá egy almára.

2017. okt. 30. 12:26
 30/33 Kerekes Gergely válasza:

Szia! Szerintem az egész témát tök jól összefoglalja ez a cikk. :)

[link]

2017. okt. 31. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!