Az a helyzet az exem lelépett,2 éve.3 gyerekkel hagyott itt. Semmit nem tudunk rola. Gyerektartást szretném elintézni de nem vette át senki az idézését és nem jelntmeg. Ilyenkor mi lesz?
Én ugyan nem az Egyeske vagyok, de utánanéztem és sajnos Kérdez, az első pont alapján nem vagy jogosult a megelőlegezett gyerektartásra:
A GYERMEKTARTÁSDÍJ ÁLLAM ÁLTALI MEGELŐLEZESÉST KÉRHETI a gyermeket gondozó szülő, vagy más törvényes képviselő, feltéve, hogy nem képes a gyermek részére a szükséges tartást nyújtani.
A GYERMEKTARTÁSDÍJ ÁLLAM ÁLTALI MEGELŐLEGEZÉSE AZ ALÁBBI EGYÜTTES FELTÉTELEK FENNÁLLÁSA ESETÉN LEHETSÉGES:
a bíróság a tartásdíjat jogerős határozatában már megállapította , és
a gyermektartásdíj összegének behajtása átmenetileg lehetetlen, továbbá
a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét ( ez az összeg 2017-ben 57.000 Ft).
A FOLYÓSÍTÁS IDŐTARTAMA a kérelem benyújtásának napjától az alapul szolgáló ok előrelátható fennállásáig, LEGFELJEBB HÁROM ÉVIG TART.
Kérdező: "azt lehet tudni hogy végrehajtó mennyi idö után találja meg?" - attól függ, hol van:)
Ha szimplán elköltözött, de van máshol Magyarországon bejelentett lakhelye, munkája, akkor elég hamar. Ha tudatosan lappang, bejelentés nélkül lakik, dolgozik, beszélt a rokonaival, hogy mit ne mondjanak, akkor esetleges. Ha meg külföldön van, akkor meg kevés az esély, főleg, ha EU-n is kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!