Hogy fog rám emlékezni a gyermekem, ha meghalok?
8 és 2 évesek a gyerkőceim. Vajon mit fognak átélni most és később hogy fognak rám emlékezni, ha meghalok?
Vajon utálnak majd érte?
Megérthetik talán?
Szánni fognak?
Marad egy cseppnyi szeretet a szívükben, amit rám pazarolnak?
51-es vagyok. Ha kíváncsi vagy, van mit mesélnem. Anyukám egy gyermekotthonban dolgozik. Van náluk olyan gyerek például akinek az egyik szülője öngyilkos lett (az anya). Az apa nem vállalta a nevelését, de lemondani sem hajlandó róla(nem ismerem a pontos jogi kifejezést, de a lényeg hogy ezáltal a gyerek nem örökbefogadható. Most 10 éves, és esélye sincs "szabadulni". Ott fog élni még minimum 8 évet. Mindene megvan a "túléléshez", de semmi több. Szép kilátások. Van aki ki tud törni ilyen helyztből,de nem ez a jellemző.
Van egy munkatársam is, akinek az apja öngyilkos lett a börtönben, igaz előtte megölte anyukát... Ő is úgy érezte, egyiküknek sincs itt keresnivalójuk. Erről a munkatársam tudna bővebben nyilatkozni...
Ezer és egy megkeserített gyereksorsról tudnék még mesélni.
Ha meg akarod őket nyomorítani egy életre, hát tedd... A te döntésed. De tudd, téged senki sem fog sajnálni! Csak a gyerekeket! Ha ihy cserben hagyod őket, mi értelme volt megszülni őket?
"De főként a feltett kérdésemre szerettem volna választ."
Szinte mindenki leírta a kérdésedre a választ, de ezek szerint rendesen el sem olvastad: minden válaszoló azt írja (köztük én is), hogy jogosan utálnának emiatt a "gyerekeid", és soha nem értenék meg. Ha benned nincs egy cseppnyi szeretet sem irántuk (hiszen el fogod hagyni őket/öngyilkos leszel), akkor ők miért éreznének ilyet irántad? Még magukat is utálni fogják, mert tönkreteszed az életüket.
Igen, tudom. Köszönöm is, hogy írtatok.
Az elkényeztetettől messze vagyok.
Senkim nincs, akire lehet számítani, ezért nem írtam rá semmit. A szüleim alkoholisták, a gyerekek apja meg...kérhettem, hogy segítsen...tett rá. Egyedül élünk. Szenvednek csak mellettem.
Ha a te szüleid alkoholisták, akkor tudod, hogy milyen rossz szülői háttérrel rendelkezni. És mégis ugyanezt akarod a saját gyerekeidnek is?
Ha szeretnéd, leírhatnád részletesebben is a helyzeted, én őszintén kíváncsi vagyok rá, hogy mi motivál ilyenre. (De megértem, ha nem, hiszen ez tényleg magánügy.)
Mit írogatsz mèg? Komolyan ezzel idegesítesz fel hogy ide jössz rinyálni, válaszolsz, de konkrétumot nem.
Tudod mit tanácsolok? Ha ennyire meg akarsz halni, akkor menj és tedd meg! Aki meg akar halni az meg is teszi! Kétlem hogy te megmernéd. A gyerekeid már sajnálom hogy ilyen anyjuk van.
Kezdem érezni hogy ez egy jó nagy kamukérdés, csak nehogy tényleg az legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!