Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok, ha a...

Szülők! Mit szólnátok, ha a 17 (majdnem 18) éves lányotok kezét megkérnék a szalagavatóján?

Figyelt kérdés
A fiúval 4 éve vannak együtt, és ti is szeretitek a srácot. Előzetesen a fiú engedélyt kért az apától.
2017. szept. 12. 18:46
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
78%

14. válaszadó vagyok!

Az jutott még eszembe, hogy az oké, hogy te ezt így szépen eltervezted, de lehet hogy a lánynak egészen más tervei vannak! Ő tud arról, hogy a tanyára akarsz költözni vele, és felújítani a házat? Ha igen, mindenképp kell szerződés, mert ráfaraghattok!

2017. szept. 13. 06:03
 22/33 anonim ***** válasza:
91%
A szalagavaton ha a ferjem megkerte volna a kezem, haragudtam volna. Az a pillanat nem az enyem, hanem mindenkie. Vigyen el egy kirandulasravagy csak egy szep kozeli hegyre es kettesben, romantikusan tegye. Ne mindenki elott verje a mellet. Az eljegyzes/leanykeres szerintem meg csak egyedul a parokra tartozik
2017. szept. 13. 06:29
 23/33 anonim ***** válasza:
30%

tanyára költözni?

akkor minek az egyetem, de komolyan?

csirkeetetéshez nem kell diploma.

amúgy18 évesek, majd ha egyetem találsz egy olyan fiút, akinek van más ambíciója is, mint a tanya, akkor szakítotok.

2017. szept. 13. 08:06
 24/33 anonim ***** válasza:
9%
*talál
2017. szept. 13. 08:13
 25/33 anonim ***** válasza:
85%

Azért a 13-14 évesen létrejött szerelmek, első kis kapcsolatok a legritkább esetben tartanak örökké... Lehet, hogy 1-2 év múlva már nem is együtt tervezitek majd a jövőt, ráértek még ezzel a lánykéréses dologgal!

Amúgy meg nevetségesnek tartom, hogy manapság minden 16-19 év közötti párocska pár hónap után már jegyben jár. De tényleg, nagyon sok ilyet látok közösségi oldalakra kitéve és ismerősi körben is, sajnos! :( Ebből űznek divatot, pedig ez nagyon nem arról szól... Oké, hogy ez még nem jár semmiféle elköteleződéssel, de azért akkor sem kéne pár hónap után eljegyezni a másikat, bár ennyi idősen még pár év után is túlzásnak érzem. Az a baj, hogy ezáltal elveszíti az értéket ez az egyébként nagyon is szép dolog. :/ Már nem lepődik meg senki, hogy xy el lett jegyezve, mert hát az ismerősök 90%-a jegyben jár. Szerintem tényleg elkeserítő, hogy úgy adogatják egymásnak a gyűrűt, mint pár éve az ennyi idős fiatalok a plüss macikat. És amúgy sokan nem is azért, mert annyira szerelmesek, hanem mert már majdnem mindenkinek van és ciki lenne kilógni a sorból.

Szóval szerintem ne jegyezd még el a lányt, de ha nagyon el akarod jegyezni, akkor se a szalagavatóján. Az a nap másról kell, hogy szóljon és az nemcsak az ő napja, hanem a sulijába járó összes végzősé, és gondolom senki nem örülne, ha elvennétek tőlük a főszerepet. 2 éve amúgy az unokahúgom szalagavatóján is történt egy eljegyzés, bár nem úgy jött össze, ahogy a fiú eltervezte, ugyanis a végén kérte meg a lány kezét, amikor már sokan mentek átöltözni vagy éppen a saját családjukkal táncoltak, tehát a közönség se a nézőtéren volt, hanem a tánctéren. Úgyhogy nem sokan látták, legtöbben fotókról értesültek róla. :D Aztán pár hónap múlva szét is mentek.

Úgyhogy ne, azon a napon semmikép se, de még amúgy is korai!

2017. szept. 13. 19:04
 26/33 anonim ***** válasza:
79%

Az én feleségem már 18 évesen menyasszony volt. 5 napig... :-)

Komolytalan volt a srác. :-)

Mi már 17 éve vagyunk házasok.

2017. szept. 13. 21:30
 27/33 anonim ***** válasza:
78%

Nem örülnék neki, ha a középiskolás gyerekem ujján már gyűrű volna, főleg úgy, hogy még el sem végezte az iskolát. Az sem biztos ilyenkor még, hogy felveszik egyetemre.

Mellesleg tényleg gáz ekkora cirkuszt csinálni egy szalagavatón, ami nemcsak az adott lányról kéne, hogy szóljon, mégis ellopná a showt, mert valaki bazári majmot akar csinálni a lányomból.

Azt már nem is mondom, hogy valószínűleg úgyis szétmentek, mert a tinikapcsolatok 95%-ban nem tartanak egy életen át.

2017. szept. 14. 12:27
 28/33 anonim ***** válasza:
87%

Nem vagyok szülő, de:

- a mai világban annyira éretlenek a 17-18 évesek, tök fölösleges akkor eljegyezgetni. Várjon még 2-3 évet legalább, akkor a lány is megérik (fiút nem tudom, hány éves)... ha szeretik egymást, kibírják.

- ha meg mindenképpen meg akarja kérni, NE SZALAGAVATÓN (és egyéb közösségi ünnepen). Ez iszonyat undorító húzás a többiekkel szemben. Egy nap van, amikor őt ünneplik, erre elmegy róla a reflektorfény, mert vmi exchibicionista marhának csak a szalagavató a jó időpont, hogy megkérje a nőjét... kb. ez a gondolata mindenkinek, ha ilyet lát. (pár évvel ezelőtt vmi orvosis diplomaosztón játszotta be ezt egy roppant intelligens emberke, hát nem tette sztem zsebre azt, amit az emberek írtak róla a hírekhez kapcsolódó kommentboxokban)

2017. szept. 14. 12:58
 29/33 anonim ***** válasza:
25%

Egy komoly eljegyzest 1 even belul eskuvo kovet. Ez igy lenne? Ha nem, akkor miert alacsonyitjatok le az eljegyzest egy ilyen felszines dologra?

Az eljegyzes fontos resze a gyuru. Ugye nem acel karikaval kerik a meg kezed, ugye?

Szalagavaton megkerni - vagy barmilyen hasonlo esemenyen pl karacsony, szuletesnap - viszont egyenesen erthetetlen. Egy esemenyt keverni a masikkal csak egymas fenyet veszik el.

Eretlen meg - hisz meg neked is csak egy - fiu es elmondanam neki hogy ha valoban szereti a lanyom, majd akkor kerje meg a kezet amikor valoban kesz van a hazassagra es tud venni egy rendes gyurut.

Kerdezo te vagy a baratno? Honnan is tudsz errol? Nekem ez buzlik.

27F es egy 5 napos lany apukaja.

2017. szept. 18. 10:03
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
#29: függetlenül attól, hogy tizenéveseknél korainak tartom, azért azt megjegyezném, hogy van olyan férfi, akihez akkor is hozzámennek, ha alumínium karikával kéri meg a lány kezét :)
2017. szept. 18. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!