Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is csak pazarlom...

Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra? 19/F

Figyelt kérdés
Szóval sokszor vitázok a szüleimmel azon, hogy, hogy osztom be a pénzemet. Mivel egyke, egyedülálló fiú vagyok ezért szeretem magamra költeni amim van. Leggyakrabban ruhákra és sportszerekre (foci), könyvek-magazinokra költöm minden pénzemet. A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most? Autót nem kapok, igaz nincs is rá szükségem míg elkapom a családit. Bulikba nem szoktam járni, úgyhogy alkoholra, drogokra, nyugodtan mondhatom, hogy még nem adtam ki egy forintot sem. Cigizni sem cigizek, ilyen-olyan gyors kajákat sem fogyasztok. Igaz viszont, hogy minden pénzemet kapom a családtól vagyis nem dolgoztam meg érte. Néha már-már annyit mondják, hogy elherdálom, hogy kicsit bűntudatom is volt, mikor egy új kapuskesztyűt vettem 12 ezer forintért. Nem tudom, tényleg csak szórom? Mire költhetném akkor mégis aminek van értelme a véleményetek szerint?

2017. aug. 29. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:

Ok, a lakás túl nagy falat

Ez tény. Akkor gyűjts olyanra, amivel elő tudod teremteni azt a pénzt. 19 vagy, gondolom még pár évig suli, addig a szüleid eltartanak. Menj suli mellett melózni, meg nyáron. Költsd el ruhára, szórakozásra, erre arra max a 20%át, de inkább kevesebbet, és amire szabadulsz a suliból, addigra összejön annyi, amennyiből el tudsz indítani egy kisebb vállalkozást. Max 1-2 évig robotolsz még suli után alkalmazottként. Csak nem minden hipphopp-ra lesz meg. Volt egy testvérpár, apjuktól kaptak egy pár százezret érő szakadt furgont, szállítottak ezt azt, fejleszrgették magukat (másik furgon, rá egy sofőr, és így tovább), ma övék a legnagyobb szállítmányozási cég az országban, és a legbagyobb bajuk, hogy 3 hetet várniuk kell az új BMW-re, mert nem volt raktáron olajzöld autó bézs bőrrel.

Csak agyalj, mit akarsz magaddal kezdeni, és lebegjen előtted célként annak megvalósítása.

2017. aug. 31. 15:14
 72/73 A kérdező kommentje:
Igen ez így mindjárt más megközelítés. Tetszene is az ötlet és szeretnék valami hasonlót csak híján vagyok a kreativitásnak. Ez így nagyon okos húzás volt csak nem tudom a mai világba már van minden, egy ilyen szállítmányozási vállalkozást elindítani... Van elég konkurencia. Köszönöm az ötletet tényleg jó hozzászólás volt, csak ez az üzleti véna nincs meg bennem. Legalábbis most nem jut eszembe semmi amiből lehetne valamit kezdeni a jövőben.
2017. aug. 31. 15:32
 73/73 anonim ***** válasza:
Ja, jó. Akkor ne csinálj semmit, maradj anyuci pici fia örökre, a csajokat meg hagyd meg a nálad életrevalóbbaknak.
2017. aug. 31. 16:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!