Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is csak pazarlom...

Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra? 19/F

Figyelt kérdés
Szóval sokszor vitázok a szüleimmel azon, hogy, hogy osztom be a pénzemet. Mivel egyke, egyedülálló fiú vagyok ezért szeretem magamra költeni amim van. Leggyakrabban ruhákra és sportszerekre (foci), könyvek-magazinokra költöm minden pénzemet. A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most? Autót nem kapok, igaz nincs is rá szükségem míg elkapom a családit. Bulikba nem szoktam járni, úgyhogy alkoholra, drogokra, nyugodtan mondhatom, hogy még nem adtam ki egy forintot sem. Cigizni sem cigizek, ilyen-olyan gyors kajákat sem fogyasztok. Igaz viszont, hogy minden pénzemet kapom a családtól vagyis nem dolgoztam meg érte. Néha már-már annyit mondják, hogy elherdálom, hogy kicsit bűntudatom is volt, mikor egy új kapuskesztyűt vettem 12 ezer forintért. Nem tudom, tényleg csak szórom? Mire költhetném akkor mégis aminek van értelme a véleményetek szerint?

2017. aug. 29. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:
Éppen ez az amit nem értek, hogy ha én keresném meg a rá valót mondjuk az említett órára azt akkor sem vehetném meg. Maximum ha titokba venném meg. Apa nem veszi ilyen drasztikusan a dolgokat mondjuk de míg egy fedél alatt élünk nem tudnám nem megmondani mert úgyis meglátnák. Probaltam, hogy na a nyáron elmegyek dolgozni és akkor megveszem magamnak az órát de szó sem lehetett róla akkor inkább ülök itthon ha úgyis csak nézni szabad a pénzt. Szerencse, hogy a kissebb dolgokat még megvehetem.
2017. aug. 29. 17:16
 22/73 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez a méregdrága chelsea-csizmázás? Nekem az ilyen czizmáim 8-9 ezer Ftok.

Amikor a szüleid mondják, hogy költsd értelmesebbre a pénzt, kérdezd meg, mire gondolnak. Nézőpont kérdése, hogy mi az "értelmesebb" én pl. ha nem szorulnék rá a lakásgyűjtésre, akkor utaznék, tapasztalatokat gyűjtenék, nyelvet tanulnék.

2017. aug. 29. 17:46
 23/73 anonim ***** válasza:
75%

Tűzz ki egy nagyobb célt, és kezdj arra spórolni. Akkor megtanulod.

Pl autó. Rendben van, hogy a családi vassal jársz erre arra, ha kell oda adják stb, ez renben van. De mi van, ha teszem azt, egyszer véletlen rommá töritek, vagy pont apádnak kell, de neked is kéne? Jó az ha van egy guruló bódéd. Nem luxushintó, egy kb 95ös Swift. Kvázi célszetszám.

A hobbira is költs, de ne ész nélkül. Régen nagy pecás voltam, minden hétvégén de sokszor hétköznap is pecáztam, ma már csak évente párszor, de ott a sokszázezres cucc a garázsban. Van egy öreg autóm, tipp topp patika, nem két fillérembe került az évek alatt, nem használom, áll a garázsban, de ezt egy percig nem bánom

2017. aug. 29. 17:59
 24/73 A kérdező kommentje:

Kérdeztem már de nem mond anya semmit, inkább csak vele van a "gond".

Szeretek öltözködni és azért szoktam ilyen cipőket meg bőrdzsekiket venni, abból sem a Belstaffot szóval nem a legdrágábbat mindenből, ha ruhát veszek akkor az van, hogy minek mikor van elég. Most ez is akkora bűn? Nem tudom eddig azt hittem nem csinálok semmit sem rosszul mikor látom, hogy a haverjaim 5-6 ezreket buliznak el egy éjszaka alatt és még nem is állnak jobban anyagilag mint mi.

A jobb focicipőt pedig azért szeretem mert sokkal jobban bírja a strapát egy kifejezetten terembe készült Adidas mint egy olcsó noname cipő amit akkor két havonta vehetek újat.

A történelem például a másik hobbim, a múltkor is egy könyv 8000 Ft. volt, nem több hasznát vettem mintha elittuk volna a haverekkel?

Egyetemen nyelvet tanulok, külföldre pedig nem engednek úgysem mert féltenek, még kirándulásra is egy másik országba csak nagy unszolásra. Egyébként ezek után, hogy próbáljak meg felnőttesen viselkedni ha nem néznek annak csak egy gyereknek.

Azzal, hogy a lányok rám sem néznek (ami a koromba igazán fontos lenne nekem) próbálok megbarátkozni de ha itthon is folyton ezzel kötekednek, hogy a hobbijaimnak sem élhetek akkor nem tudom minek kellene örüljek.

Van több ismerősöm is aki már jócskán 30 felett van és mégis otthon lakik, így nem kell költenie lakásra, kajára sem annyit, családja sincs csak nagyon sok pénze a drága hóbortjaira akkor ez gáz volna?

2017. aug. 29. 18:03
 25/73 anonim ***** válasza:
59%

Van több ismerősöm is aki már jócskán 30 felett van és mégis otthon lakik, így nem kell költenie lakásra, kajára sem annyit, családja sincs csak nagyon sok pénze a drága hóbortjaira akkor ez gáz volna?

Igen nagyon gáz. De az is ugyan annyira hogy te a szüleid pénzét költöd. Dolgozz meg érte.

2017. aug. 29. 18:05
 26/73 A kérdező kommentje:
Meg fogok ha lesz munkahelyem vagy jövőre ha megyek valahova nyáron dolgozni.
2017. aug. 29. 18:12
 27/73 anonim ***** válasza:
76%
Addig meg ne szórd hülyeségekre a szüleid pénzét. Nekem is elegem lenne belőle a helyükben.
2017. aug. 29. 18:13
 28/73 anonim ***** válasza:
88%

De miért hagyod, hogy gyerekként kezeljenek? Tessék a sarkadra állni és ezzel együtt megmutatni, hogy felelősségteljes vagy és be tudod osztani a pénzedet is.

Az meg igen, gáz, ha valaki 30 felett otthon lakik és a mamahotelben lébecol, holott megtehetné, hogy a saját lábára áll.

2017. aug. 29. 18:21
 29/73 A kérdező kommentje:

Ennyiből utálom ezt az egyetemet...

Ahelyett, hogy dolgoznék és a pénzemet arra költeném amire akarom így éljek pénz nélkül három évig, és így sem biztos, hogy lesz munkám.

2017. aug. 29. 18:22
 30/73 A kérdező kommentje:
Míg én leszek az egyetlen kicsi fiú addig úgy sem leszek teljes értékű felnőtt anyám szemében. Különben is, hogy mutathatnám meg?
2017. aug. 29. 18:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!