Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is csak pazarlom...

Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra? 19/F

Figyelt kérdés
Szóval sokszor vitázok a szüleimmel azon, hogy, hogy osztom be a pénzemet. Mivel egyke, egyedülálló fiú vagyok ezért szeretem magamra költeni amim van. Leggyakrabban ruhákra és sportszerekre (foci), könyvek-magazinokra költöm minden pénzemet. A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most? Autót nem kapok, igaz nincs is rá szükségem míg elkapom a családit. Bulikba nem szoktam járni, úgyhogy alkoholra, drogokra, nyugodtan mondhatom, hogy még nem adtam ki egy forintot sem. Cigizni sem cigizek, ilyen-olyan gyors kajákat sem fogyasztok. Igaz viszont, hogy minden pénzemet kapom a családtól vagyis nem dolgoztam meg érte. Néha már-már annyit mondják, hogy elherdálom, hogy kicsit bűntudatom is volt, mikor egy új kapuskesztyűt vettem 12 ezer forintért. Nem tudom, tényleg csak szórom? Mire költhetném akkor mégis aminek van értelme a véleményetek szerint?

2017. aug. 29. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
Szerintem az a bajuk, hogy ha kapsz egy kis pénzt rögtön elköltöd. Egyik barátom pont ugyanilyen volt, mikor egyszer (kb. 16 évesek lehettünk) eBayen vettem valamit 300 Ft-ért, rögtön megjegyezte, hogy nem érti, hogyan bírom megállni hogy ne vásároljam el az összes pénzem. 18 éves korom óta minden nyáron dolgozom (egyetem mellett nem), és azt a pénzt mindig félre rakom, hogy év közben ha kell valami, meg tudjam venni. De rajtam a szüleim azért nevetnek mert csak nagyon ritkán költök pénzt, és akkor is meggondolom, így a számlámon mindig sok van. Igaz, nekem nincsenek költséges hobbijaim. Talán az olvasás költséges, de mindent be tudok szerezni könyvtárból, vagy le tudok tölteni e-book olvasóra - ezt 18. szülinapomra kaptam, 25 ezer volt és azóta nagyon megtérült az ára. Szóval könyvekre szerintem felesleges kidobnod 8-10 ezreket, biztos meg tudnád oldani máshogy is. A focis dolgokat persze meg kell venni. Én úszok, és egyszer megvettem a dresszt, a szemüveget meg az úszósapkát (nem a legolcsóbbat, de nem is drágát, összesen kb. 10 ezer lehetett minden), és addig hordom, amíg baja nem lesz, el nem szakad. Neked nem elég egy felszerelés? Szerintem felesleges a legújabb mindenből.
2017. aug. 30. 18:14
 52/73 A kérdező kommentje:
Nem vagyok olyan sem, hogy azonnal rohanok és megveszek mindent, hanem gyűjtöm hónapokig és ha valami kell akkor veszem meg, úgyhogy ez nálam nem játszik, hogy máris elszórom. Nem tudom az elektromos könyvek engem nem vonzanak egyáltalán nem is érdekel úgy egy könyvet sem tudnék elolvasni. Túl régimódi vagyok ehhez. Szeretem ha át tudok lapozni egy érdekes könyvet és nem vagyok a laptophoz kötve. A focis felszerelésből pedig nem a legdrágábbat veszem de egy kicsit minőségibbet, kesztyűben például olyat ami véd is valamit nem csak azért, hogy dísznek legyen a kezemen. A cipő is szeretem ha jól néz ki, minél színesebb annál jobb. De abból sem a legújabb modellt veszem.
2017. aug. 30. 19:51
 53/73 anonim ***** válasza:
Én sem szeretek gépen olvasni, de a Kindle nekem is nagyon bejött. Igazi könyvhöz nagyon hasonló olvasásélményt nyújt.
2017. aug. 30. 20:07
 54/73 anonim ***** válasza:
Előző előtti vagyok. Bocsi, de látszik, hogy sosem láttál ebook olvasót. Laptopon és telefonon én is utálok olvasni, de a Kindle egészen más, e-ink kijelzője van, olyan mintha papírt olvasnál. Nem mondom, hogy teljesen kiváltja a papírt, de sokkal költséghatékonyabb. Ezt, hogy "régimódi" vagy, butaság így kijelenteni, főleg ha nem is tudod, milyen egy ebook olvasó.
2017. aug. 31. 11:39
 55/73 A kérdező kommentje:
Nem köszi, nem is akarom megtudni. Itthon a polc tele van a szebbnél szebb könyveimmel amit mindenki megdicsér, néha esténként ha valami eszembe jut leveszem és átolvasom. Míg van papírból készült könyv hallani sem akarok az e bookokról.
2017. aug. 31. 11:53
 56/73 anonim ***** válasza:
Remek, ez becsülendő, én is ilyen vagyok egyébként. Azon a tényen viszont nem változtat, hogy a szüleidtől kapott pénzt herdálod el, holott megtakaríthatnád.
2017. aug. 31. 12:08
 57/73 anonim ***** válasza:
Oké, akkor fizess 8000 forintot egy könyvért, csak mert te nem is akarsz új dolgokat kipróbálni. :)
2017. aug. 31. 12:09
 58/73 A kérdező kommentje:
Fizetek is míg van rá pénzem. Ha nem lesz majd nem olvasok. De azért egy könyvre költeni nem tartom herdálásnak mikor mindenki azon sipog, hogy nem olvasnak a fiatalok meg bunkók, inkább eldrogozzák.
2017. aug. 31. 12:17
 59/73 anonim ***** válasza:
55%

Figyi, kapálózhatsz te itt, hogy így nem pazarolsz meg úgy nem pazarolsz, miközben de. Ezt az "amíg van rá pénzem"-et meg úgy jelented ki, mintha legalábbis azt te keresnéd meg.

Mellesleg hiába dobálózol itt, az ebookon való olvasás pontosan ugyanolyan értékű, mint a hagyományos. Mint írtam, én is a papíralapút preferálom, de ettől még ugyanúgy belátnám, hogy a szüleimtől a jövőmre kapott pénzt igenis elherdálom, ha több ezer Ft-os cuccot veszek, miközben akár ingyen is beszerezhetném. Tudomásul kell venni, hogy az idő halad és nekünk lépést kell vele tartanunk, ha nem akarjuk felesleges költségekbe és/vagy kényelmetlenségekbe verni magunkat. A jövő a digitális alapú olvasásé és pont. A hagyományok ápolása pedig szép dolog, de nem előzhet meg pl.egy számlabefizetést vagy a te esetedben éppen a lakásra, albérletre való spórolást.

2017. aug. 31. 12:28
 60/73 A kérdező kommentje:
Neten azért fele annyi könyvet sem lehet megtalálni mint élőbe egyelőre. Ott is ugyanúgy fizetni kell érte ha nem olyan általános könyveket akarok olvasni mint a Don Quijote. Sokan pedig úgy vannak vele, hogy majd gyűjthet még egész életébe meg spórolhat a számlákra. Ha most nem enged meg magának semmit akkor soha, mert nem úgy néz ki a gazdasági helyzetünk, hogy itt a közeljövőben olyan bőség legyen mint a nyugati országokba. Később ha majd dolgozni fog a mostani fiatalság biztos nem fog könyveket olvasgatni meg focizni járni, fesztiválozni hanem örül ha él. Majd szépen gyorsan megöregszünk az élet meg elment és csak arra fogok emlékezni, hogy gyűjtöttem egész életembe még akkor is mikor nem voltam rászorulva és nem vettem magamnak semmit amitől boldog lettem volna. Ha most nem engedek meg magamnak ennyit, hogy megvegyek egy könyvet ami érdekel akkor soha. Szerintem ebben is van igazság, de ha ennyire oda kell vernem a garast a fogamhoz akkor úgy kell, úgy csinálom.
2017. aug. 31. 12:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!