Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is csak pazarlom...

Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra? 19/F

Figyelt kérdés
Szóval sokszor vitázok a szüleimmel azon, hogy, hogy osztom be a pénzemet. Mivel egyke, egyedülálló fiú vagyok ezért szeretem magamra költeni amim van. Leggyakrabban ruhákra és sportszerekre (foci), könyvek-magazinokra költöm minden pénzemet. A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most? Autót nem kapok, igaz nincs is rá szükségem míg elkapom a családit. Bulikba nem szoktam járni, úgyhogy alkoholra, drogokra, nyugodtan mondhatom, hogy még nem adtam ki egy forintot sem. Cigizni sem cigizek, ilyen-olyan gyors kajákat sem fogyasztok. Igaz viszont, hogy minden pénzemet kapom a családtól vagyis nem dolgoztam meg érte. Néha már-már annyit mondják, hogy elherdálom, hogy kicsit bűntudatom is volt, mikor egy új kapuskesztyűt vettem 12 ezer forintért. Nem tudom, tényleg csak szórom? Mire költhetném akkor mégis aminek van értelme a véleményetek szerint?

2017. aug. 29. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 A kérdező kommentje:

Mint mondtam, ez a lakásra gyűjtés nálam értelmetlen. A szüleim is mindig azt mondják, hogy na ezt majd te fogod legközelebb felújítani, neked így tetszik? Hisz úgyis te fogsz itt lakni.

Akkor miért költözzek el?

2017. aug. 31. 12:52
 62/73 anonim ***** válasza:
Jól van. Lakjál otthon majd 40 évesen is és mosson, főzzön, takarítson rád anyukád. Nem ciki. Á dehogy.
2017. aug. 31. 13:33
 63/73 A kérdező kommentje:
Ha úgy alakul az életem, hogy nem lesz olyan állásom, hogy abból megéljek olyan szinten, hogy saját házra teljen úgy, hogy egyedül tartom fent magam nem a feleségemmel (ami nem lesz) akkor ha ciki ha nem inkább az mintsem éljek egyedül egy lerobbant albérletbe.
2017. aug. 31. 13:40
 64/73 anonim ***** válasza:

Pedig már azt hittem, megjött az eszed. Komolyan egész életedben a szüleid lakásában akarsz élni arra számítva, hogy majd 30 év múlva talán megöröklöd?

Senki nem mondta, hogy ne költs a hobbidra, nagyon szép dolog, ha az embernek hobbija van, de legyen már egy határ! Ne csak herdáld a pénzt, tegyél is félre, illetve költs olyan dolgokra, amik a jövődet szolgálják, pl szakmai rendezvények.

Gondolom egyszer szeretnél párkapcsolatot, hát így soha nem lesz, egyetlen lánynak sem kell egy elkényeztetett gyerek, akinek az a terve az életre, hogy majd 30 évesen is a szüleivel él és az ő pénzüket herdálja méregdrága cuccokra.

"Neten azért fele annyi könyvet sem lehet megtalálni mint élőbe egyelőre. Ott is ugyanúgy fizetni kell érte ha nem olyan általános könyveket akarok olvasni mint a Don Quijote. "

Ez nem teljesen igaz, angolul már szinte minden megvan, ebook formában ráadásul nagyon olcsóak általában. Nemrég vettem egy könyvet a hobbimmal (kutyakiképzés) kapcsolatban angolul, hihetetlenül színvonalas, ilyet Magyarországon nem árulnak, ebook formátumban 8 dollár volt és még csak postaköltséget sem kellett fizetni.

2017. aug. 31. 13:41
 65/73 A kérdező kommentje:

Megjött az eszem és nem költöm el tényleg, tegnap kaptam 15 ezret el is tettem nem nyúlok hozzá majd egyszer ha kell.

De ez a lakás tényleg nehéz ügy. Szeretnék én párkapcsolatot már most is nem csak majd a jövőben de ha nem kellek senkinek akkor nincs mit csináljak. Tudom milyen nehéz egy lakást megvenni meg felújítani vagy felépíteni. Ettől pedig teljesen feláll a hátamon a szőr, rá sem merek gondolni, hogy honnan lenne nekem annyi pénz rá.

2017. aug. 31. 13:50
 66/73 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért nem így van. 19 évesen még nem kéne elkönyvelni, hogy nem kellesz senkinek. Majd 10 év múlva lehet kezdeni aggódni. Mellesleg jelenleg nem vagy éppenséggel az ideális férfi, lenne mit fejlesztened magadon. Persze könnyebb kijelenteni, hogy te nem kellesz senkinek, minek strapáld magadat, mint ahogy azt is könnyű mondani, hogy úgyis nehéz lakást venni, minek gyűjteni rá.
2017. aug. 31. 13:55
 67/73 A kérdező kommentje:
Sok más fiú sem ideális még ennyire sem mint én mégis odáig vannak értük meg vissza, hiába részegek minden hétvégén. Fejlesztek magamon ezt nem mellőzöm de lakásra gyűjteni is nem néhány ezer forint zsebpénzből kell.
2017. aug. 31. 14:04
 68/73 anonim ***** válasza:
Kifogások...
2017. aug. 31. 14:06
 69/73 A kérdező kommentje:
Ez olyan mintha a Tescos árufeltöltő gyűjt Lamborghinire. Szép szép meg tiszteletre méltó csak éppen felesleges mert úgysem lesz belőle soha semmi így gyakorlatilag felesleges ilyen nagy álmokért járjon minden nap pakolni az árut.
2017. aug. 31. 14:07
 70/73 anonim ***** válasza:

Ok, akkor nyavalyogj tovább. Neked tök fölösleges bármit is mondani.

Apropó, sok embernek nincs párja 19 évesen. Én pl. 20 voltam az első kapcsolatomnál.

2017. aug. 31. 14:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!