Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is csak pazarlom...

Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra? 19/F

Figyelt kérdés
Szóval sokszor vitázok a szüleimmel azon, hogy, hogy osztom be a pénzemet. Mivel egyke, egyedülálló fiú vagyok ezért szeretem magamra költeni amim van. Leggyakrabban ruhákra és sportszerekre (foci), könyvek-magazinokra költöm minden pénzemet. A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most? Autót nem kapok, igaz nincs is rá szükségem míg elkapom a családit. Bulikba nem szoktam járni, úgyhogy alkoholra, drogokra, nyugodtan mondhatom, hogy még nem adtam ki egy forintot sem. Cigizni sem cigizek, ilyen-olyan gyors kajákat sem fogyasztok. Igaz viszont, hogy minden pénzemet kapom a családtól vagyis nem dolgoztam meg érte. Néha már-már annyit mondják, hogy elherdálom, hogy kicsit bűntudatom is volt, mikor egy új kapuskesztyűt vettem 12 ezer forintért. Nem tudom, tényleg csak szórom? Mire költhetném akkor mégis aminek van értelme a véleményetek szerint?

2017. aug. 29. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
51%

Ja nem tetszik az egyetem, akkor hagyd ott. Ne anyukád kedvéért végezd el, hanem magad miatt.

Viszont ha nincsen szakmád, érettségivel kitörölheted a segged. És látva, hogyan éltél, a munkához semmi közöd nincsen, szóval hidd el, nem tudnál te megmaradni egy olyan munkahelyen ahova érettségivel felvesznek.

Gondolom ezt szüleid is tudják, ezért taníttatnak tovább. Bár erről csakis az ő nevelésük tehet, hiszen mindentől meg kell védeni a gyereket, csak aztán nagykorú lesz, és ott áll, hogy nem ért semmihez.

Azzal nincs is gond, hogyha szereted azt a szakot, amire jársz. De ha nem, inkább keress másikat, de ne pazarold el feleslegesen a féléveidet.

2017. aug. 29. 19:04
 32/73 A kérdező kommentje:
Ez igaz, és mivel ezt belátom azért maradok és tanulok. Szeretni szeretem a szakot (angol-német) csak nem egy olyan szak mégsem amivel 100%, hogy kapok munkát azonnal.
2017. aug. 29. 19:16
 33/73 anonim ***** válasza:
76%

Nem értem, minek havonta tízezreket elkölteni hobbikra. Nekem tiniként ott volt hobbinak a kutya, az akvárium meg a tánc, de nem költöttem annyit ezekre havonta, amennyit te a jelek szerint elszórsz mindenfélére.

Az meg, hogy nem érzed magad még felnőttnek, olyan dolog, hogy én 25 vagyok, férjezett és gyereket várok, de nem érzem magamat én se felnőttnek. Sőt, a férjem 36 és ő is úgy érzi, hogy még mindig tini. Viszont az élet megy tovább, nekem is rá kellett jönnöm, hogy nem az a legfontosabb dolog a világon, hogy beszerezzek valami ritka fajt az akváriumba, hanem számlák, kaja, család stb és utána jönnek a hobbik. Sajnos ilyen az élet, hogy bizonyos kor fölött nem anyu és apu ad pénzt mindenre, hanem neked kell kigazdálkodni.

Ha nem tetszik az egyetem, akkor hagyd ott, csak akkor kb semmire nem fogod vinni és nem hogy Chelsea cipőre nem lesz pénz, de azt is meg kell gondolnod, hogy veszel-e 500 forintért egy edzőcipőt a kínaiban. Valóban, nem garantált, hogy munkát kapsz egyetem után, ezért kell már most elkezdeni kapcsolatokat építeni, szakmai rendezvényekre járni, szakmai gyakorlatot szerezni, nyelveket tanulni...

2017. aug. 29. 19:21
 34/73 anonim ***** válasza:
68%
Ha bizonytalan szakra jársz, akkor főleg takarékoskodnod kellene az ínségesebb időkre.....
2017. aug. 29. 19:23
 35/73 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most egyedül voltam itthon és elgondolkodtam, hogy lehet tényleg nem jó az amit csinálok, meg az sem, hogy mások után megyek mikor a saját életemmel kellene foglalkozzak (gondolok itt arra, hogy ha a másik költi akkor én miért ne). Nincs is kedvem bemenni a Zarába most már és ott hagyni tízezreket. Jobban belegondolva elég bizonytalan a jövőm amúgy is hát akkor ebben a furcsa világban. Kezdek félni a jövőmtől.
2017. aug. 29. 19:40
 36/73 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ket nyelvszakkal pontosan hogy nem kell felned a jovotol. Meg melletanulsz 1-2 nyelvet, es meg jobb lesz a helyzet.
2017. aug. 29. 19:51
 37/73 anonim ***** válasza:
100%
Félni nem kell, de előre gondolkodni és tervezni igen.
2017. aug. 29. 19:53
 38/73 A kérdező kommentje:
A magyaron kívül még beszélek kettőt plusz kettőből egy keveset szintén, vagyis tanulok egy párat. Próbálok minél okosabb lenni ezentúl az anyagiakkal.
2017. aug. 29. 19:59
 39/73 anonim válasza:
31%

Én azt gondolom hogy ezt beszéld meg velük! HA belegondolsz a pénzt ők adják, és hiába vagy nagykorú ha jövedelmed nincs. Én azt ajánlom menj el dolgozni és akkor nyugodt szívvel arra költöd a pénzt amire szeretnéd. Én 15 éves korom óta dolgozom, azóta anyám ha 2 szer adott ruhára pénzt, hisz ha valami megetetszik nekem megveszem. És igen iphone 7plusom van, márkás ruháim de a saját pénzemből.

Szerintem keress egy normális munkahelyet, és kezdj el dolgozni! Nekem most gimi mellett két állásom is van, amiből az egyik vezetőpozíció. Hidd el fiatalon is lehet jó munkát találni!

18/f

2017. aug. 29. 20:15
 40/73 A kérdező kommentje:
Hogy tudsz tanulni meg iskolába járni amellett, hogy nemhogy egy de két állásod van amiből az egyik vezetőpozíció? Milyen vezetést bíznak rá egy olyanra aki még le sem érettségizett?
2017. aug. 29. 20:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!