Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra? 19/F
Ja nem tetszik az egyetem, akkor hagyd ott. Ne anyukád kedvéért végezd el, hanem magad miatt.
Viszont ha nincsen szakmád, érettségivel kitörölheted a segged. És látva, hogyan éltél, a munkához semmi közöd nincsen, szóval hidd el, nem tudnál te megmaradni egy olyan munkahelyen ahova érettségivel felvesznek.
Gondolom ezt szüleid is tudják, ezért taníttatnak tovább. Bár erről csakis az ő nevelésük tehet, hiszen mindentől meg kell védeni a gyereket, csak aztán nagykorú lesz, és ott áll, hogy nem ért semmihez.
Azzal nincs is gond, hogyha szereted azt a szakot, amire jársz. De ha nem, inkább keress másikat, de ne pazarold el feleslegesen a féléveidet.
Nem értem, minek havonta tízezreket elkölteni hobbikra. Nekem tiniként ott volt hobbinak a kutya, az akvárium meg a tánc, de nem költöttem annyit ezekre havonta, amennyit te a jelek szerint elszórsz mindenfélére.
Az meg, hogy nem érzed magad még felnőttnek, olyan dolog, hogy én 25 vagyok, férjezett és gyereket várok, de nem érzem magamat én se felnőttnek. Sőt, a férjem 36 és ő is úgy érzi, hogy még mindig tini. Viszont az élet megy tovább, nekem is rá kellett jönnöm, hogy nem az a legfontosabb dolog a világon, hogy beszerezzek valami ritka fajt az akváriumba, hanem számlák, kaja, család stb és utána jönnek a hobbik. Sajnos ilyen az élet, hogy bizonyos kor fölött nem anyu és apu ad pénzt mindenre, hanem neked kell kigazdálkodni.
Ha nem tetszik az egyetem, akkor hagyd ott, csak akkor kb semmire nem fogod vinni és nem hogy Chelsea cipőre nem lesz pénz, de azt is meg kell gondolnod, hogy veszel-e 500 forintért egy edzőcipőt a kínaiban. Valóban, nem garantált, hogy munkát kapsz egyetem után, ezért kell már most elkezdeni kapcsolatokat építeni, szakmai rendezvényekre járni, szakmai gyakorlatot szerezni, nyelveket tanulni...
Én azt gondolom hogy ezt beszéld meg velük! HA belegondolsz a pénzt ők adják, és hiába vagy nagykorú ha jövedelmed nincs. Én azt ajánlom menj el dolgozni és akkor nyugodt szívvel arra költöd a pénzt amire szeretnéd. Én 15 éves korom óta dolgozom, azóta anyám ha 2 szer adott ruhára pénzt, hisz ha valami megetetszik nekem megveszem. És igen iphone 7plusom van, márkás ruháim de a saját pénzemből.
Szerintem keress egy normális munkahelyet, és kezdj el dolgozni! Nekem most gimi mellett két állásom is van, amiből az egyik vezetőpozíció. Hidd el fiatalon is lehet jó munkát találni!
18/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!