Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is csak pazarlom...

Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra? 19/F

Figyelt kérdés
Szóval sokszor vitázok a szüleimmel azon, hogy, hogy osztom be a pénzemet. Mivel egyke, egyedülálló fiú vagyok ezért szeretem magamra költeni amim van. Leggyakrabban ruhákra és sportszerekre (foci), könyvek-magazinokra költöm minden pénzemet. A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most? Autót nem kapok, igaz nincs is rá szükségem míg elkapom a családit. Bulikba nem szoktam járni, úgyhogy alkoholra, drogokra, nyugodtan mondhatom, hogy még nem adtam ki egy forintot sem. Cigizni sem cigizek, ilyen-olyan gyors kajákat sem fogyasztok. Igaz viszont, hogy minden pénzemet kapom a családtól vagyis nem dolgoztam meg érte. Néha már-már annyit mondják, hogy elherdálom, hogy kicsit bűntudatom is volt, mikor egy új kapuskesztyűt vettem 12 ezer forintért. Nem tudom, tényleg csak szórom? Mire költhetném akkor mégis aminek van értelme a véleményetek szerint?

2017. aug. 29. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
18%
Ha 15eves kora ota dolgozik es komolyan gondolta vegig, hidd el, adnak vezeto poziciot erettsegi ide vagy oda. Es igenis lehet dolgozni es tanulni. Akarat es kitartas es sok lemondas jar a kozossegi eletbol az elejen de lehet
2017. aug. 29. 21:05
 42/73 anonim ***** válasza:
50%

#41-es, középsulit jobban össze lehet hangolni a munkával, mint az egyetemet.

Én olyan szakra járok, amire az előadások 90%-a kötelező, a gyakorlatok meg ugye adják magukat, hogy kötelezőek vagy megbuktál abból a tárgyból. Pótolni csak egyet lehet igazolással is. Amikor reggel 8-tól délután 6-7-ig suliba vagy mindennap, azt már nehezebb. Kevés olyan munkahely van, ahol ilyen időbeosztással vállalnak diákot. Aki nálunk dolgozott suli mellett, az mind csúszik 1-2 évet. És akkor máris utána lehet számolni, hogy mivel jössz ki jobban anyagilag. Ha rendesen, időben befejezed a sulit vagy ha csúszol vagy 2 évet.

2017. aug. 29. 21:10
 43/73 anonim ***** válasza:
85%
Én is kíváncsi lennék arra a vezetőpozícióra középiskolás tanulóként. Max. avonos kordinátorként tudom elképzelni.
2017. aug. 29. 21:23
 44/73 anonim ***** válasza:
30%
Rengeteg helyen 8 általánossal is lehet valaki csoportvezető. Ehhez nem kell nagy ész. Csupán annyi, hogy régebb óta megbízhatóan dolgozik egy adott helyen.
2017. aug. 29. 21:29
 45/73 anonim válasza:
48%

Nem fogok bizonyíthatni semmit. Egy cég marketingvezetője vagyok. Eladóként kezdtem náluk dolgozni 3 éve. Aztan lettem hostess, majd asszisztens, most júniustól pedig marketingvezető. Megbíznak bennem és ezek szerint jól végeztem a munkám. Suli mellett úgy csinálom hogy ezt főként itthonról végzem leoptopról. Havi 2-3-szor megyek be tárgyalásra vagy mertingre. A másik állásom pedig a H&M. Konduktor vagyok sz egyik üzletben.

Hidd el rengeteg munkalehetőség van. És az én oéldámból is, mivel fiatal vagy te is, és látják benned a lehetőséget egy szaros eladóból bárki lehetsz. Nem szabad feladni, ennyi a mottóm.

2017. aug. 29. 21:29
 46/73 anonim ***** válasza:
Vannak konduktor ismerőseim, kedves utolsó, de ők nem boltban dolgoznak. Tudod egyáltalán, mit végez egy konduktor?
2017. aug. 29. 23:34
 47/73 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi megtakarításod van? Jaa semennyi! Na ez b@$$za a csőrüket. Én úgy tanultam hogy minden bevételnek csak a felét költjük el a másik fele talonba megy. Hány évesen akarsz elkezdeni félretenni, dolgozni, saját lábra állni? Azt hiszed még ráérsz de megsúgom hogy hamar lepereg 5-6 év, te meg ott állsz majd a kapuskesztyűiddel meg chelsea-s csizmáiddal egy forint megtakarítás nélkül.
2017. aug. 30. 07:04
 48/73 anonim válasza:
#46: Tudom hogy te melyik konduktorra gondolsz. De én nem az egészségügyre gondoltam. Üzletekben is van ilyen. Konduktor az aki a szállításkor megnondja hova kerüljön az új áru, illetve az adott órában csekkolja a legtöbbet eladott ruhát és azokat azonnal a próbafülkékből visszatöltse a boltba stb:) De igen, jogos a felvetésed, de létezik ilyen, ahogy a vizuális értékesítő meg sorolhatnám milyen "furcsa" állás lehetőség van egy H&Mnél.
2017. aug. 30. 07:20
 49/73 anonim ***** válasza:

,,A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most?"

Már most? Mégis mikor akarnál gyűjteni lakásra/házra, ha nem most kezded el? 19 éves vagy, nem fog pillanatok alatt összejönni annyi pénz, hogy te elköltözz egyik napról a másikra. Ha igen, én kérek elnézést.

Viszont ha őket zavarja, hogy elherdálod a pénzt, elmehetsz dolgozni és költheted arra, amire szeretnéd. Mivel az ő pénzüket költöd el, persze, hogy rossz szemmel nézik. Ha az általad megkeresett pénzt fogod költeni akkor biztos, hogy megenyhülnek egy kicsit.

2017. aug. 30. 10:54
 50/73 anonim ***** válasza:
Bocsánat, 48-as, nem kötekedni akartam, de tényleg csak gyógypedagógus konduktorokról tudtam. Mielőtt írtam volna, beütöttem google-ba, mert gondoltam, akkor más konduktor is lehet, de ott sem jött ki más, mint a gyógyped. szakma. Ezért írtam, amit írtam, ne haragudj.
2017. aug. 30. 17:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!