Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra?
19/F
Figyelt kérdés
Szóval sokszor vitázok a szüleimmel azon, hogy, hogy osztom be a pénzemet. Mivel egyke, egyedülálló fiú vagyok ezért szeretem magamra költeni amim van. Leggyakrabban ruhákra és sportszerekre (foci), könyvek-magazinokra költöm minden pénzemet. A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most? Autót nem kapok, igaz nincs is rá szükségem míg elkapom a családit. Bulikba nem szoktam járni, úgyhogy alkoholra, drogokra, nyugodtan mondhatom, hogy még nem adtam ki egy forintot sem. Cigizni sem cigizek, ilyen-olyan gyors kajákat sem fogyasztok. Igaz viszont, hogy minden pénzemet kapom a családtól vagyis nem dolgoztam meg érte. Néha már-már annyit mondják, hogy elherdálom, hogy kicsit bűntudatom is volt, mikor egy új kapuskesztyűt vettem 12 ezer forintért. Nem tudom, tényleg csak szórom? Mire költhetném akkor mégis aminek van értelme a véleményetek szerint?
Ha 15eves kora ota dolgozik es komolyan gondolta vegig, hidd el, adnak vezeto poziciot erettsegi ide vagy oda. Es igenis lehet dolgozni es tanulni. Akarat es kitartas es sok lemondas jar a kozossegi eletbol az elejen de lehet
2017. aug. 29. 21:05
42/73 anonim válasza:
#41-es, középsulit jobban össze lehet hangolni a munkával, mint az egyetemet.
Én olyan szakra járok, amire az előadások 90%-a kötelező, a gyakorlatok meg ugye adják magukat, hogy kötelezőek vagy megbuktál abból a tárgyból. Pótolni csak egyet lehet igazolással is. Amikor reggel 8-tól délután 6-7-ig suliba vagy mindennap, azt már nehezebb. Kevés olyan munkahely van, ahol ilyen időbeosztással vállalnak diákot. Aki nálunk dolgozott suli mellett, az mind csúszik 1-2 évet. És akkor máris utána lehet számolni, hogy mivel jössz ki jobban anyagilag. Ha rendesen, időben befejezed a sulit vagy ha csúszol vagy 2 évet.
2017. aug. 29. 21:10
43/73 anonim válasza:
Én is kíváncsi lennék arra a vezetőpozícióra középiskolás tanulóként. Max. avonos kordinátorként tudom elképzelni.
2017. aug. 29. 21:23
44/73 anonim válasza:
Rengeteg helyen 8 általánossal is lehet valaki csoportvezető. Ehhez nem kell nagy ész. Csupán annyi, hogy régebb óta megbízhatóan dolgozik egy adott helyen.
2017. aug. 29. 21:29
45/73 anonim válasza:
Nem fogok bizonyíthatni semmit. Egy cég marketingvezetője vagyok. Eladóként kezdtem náluk dolgozni 3 éve. Aztan lettem hostess, majd asszisztens, most júniustól pedig marketingvezető. Megbíznak bennem és ezek szerint jól végeztem a munkám. Suli mellett úgy csinálom hogy ezt főként itthonról végzem leoptopról. Havi 2-3-szor megyek be tárgyalásra vagy mertingre. A másik állásom pedig a H&M. Konduktor vagyok sz egyik üzletben.
Hidd el rengeteg munkalehetőség van. És az én oéldámból is, mivel fiatal vagy te is, és látják benned a lehetőséget egy szaros eladóból bárki lehetsz. Nem szabad feladni, ennyi a mottóm.
2017. aug. 29. 21:29
46/73 anonim válasza:
Vannak konduktor ismerőseim, kedves utolsó, de ők nem boltban dolgoznak. Tudod egyáltalán, mit végez egy konduktor?
2017. aug. 29. 23:34
47/73 anonim válasza:
Mennyi megtakarításod van? Jaa semennyi! Na ez b@$$za a csőrüket. Én úgy tanultam hogy minden bevételnek csak a felét költjük el a másik fele talonba megy. Hány évesen akarsz elkezdeni félretenni, dolgozni, saját lábra állni? Azt hiszed még ráérsz de megsúgom hogy hamar lepereg 5-6 év, te meg ott állsz majd a kapuskesztyűiddel meg chelsea-s csizmáiddal egy forint megtakarítás nélkül.
2017. aug. 30. 07:04
48/73 anonim válasza:
#46: Tudom hogy te melyik konduktorra gondolsz. De én nem az egészségügyre gondoltam. Üzletekben is van ilyen. Konduktor az aki a szállításkor megnondja hova kerüljön az új áru, illetve az adott órában csekkolja a legtöbbet eladott ruhát és azokat azonnal a próbafülkékből visszatöltse a boltba stb:) De igen, jogos a felvetésed, de létezik ilyen, ahogy a vizuális értékesítő meg sorolhatnám milyen "furcsa" állás lehetőség van egy H&Mnél.
2017. aug. 30. 07:20
49/73 anonim válasza:
,,A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most?"
Már most? Mégis mikor akarnál gyűjteni lakásra/házra, ha nem most kezded el? 19 éves vagy, nem fog pillanatok alatt összejönni annyi pénz, hogy te elköltözz egyik napról a másikra. Ha igen, én kérek elnézést.
Viszont ha őket zavarja, hogy elherdálod a pénzt, elmehetsz dolgozni és költheted arra, amire szeretnéd. Mivel az ő pénzüket költöd el, persze, hogy rossz szemmel nézik. Ha az általad megkeresett pénzt fogod költeni akkor biztos, hogy megenyhülnek egy kicsit.
2017. aug. 30. 10:54
50/73 anonim válasza:
Bocsánat, 48-as, nem kötekedni akartam, de tényleg csak gyógypedagógus konduktorokról tudtam. Mielőtt írtam volna, beütöttem google-ba, mert gondoltam, akkor más konduktor is lehet, de ott sem jött ki más, mint a gyógyped. szakma. Ezért írtam, amit írtam, ne haragudj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!