Szerintetek is csak pazarlom a pénzt felesleges dolgokra?
19/F
Figyelt kérdés
Szóval sokszor vitázok a szüleimmel azon, hogy, hogy osztom be a pénzemet. Mivel egyke, egyedülálló fiú vagyok ezért szeretem magamra költeni amim van. Leggyakrabban ruhákra és sportszerekre (foci), könyvek-magazinokra költöm minden pénzemet. A szüleimnek pedig nem tetszik, hogy nem gyűjtöm folyamatosan. Nem tudom mit akarnak, hogy házat vegyek már most? Autót nem kapok, igaz nincs is rá szükségem míg elkapom a családit. Bulikba nem szoktam járni, úgyhogy alkoholra, drogokra, nyugodtan mondhatom, hogy még nem adtam ki egy forintot sem. Cigizni sem cigizek, ilyen-olyan gyors kajákat sem fogyasztok. Igaz viszont, hogy minden pénzemet kapom a családtól vagyis nem dolgoztam meg érte. Néha már-már annyit mondják, hogy elherdálom, hogy kicsit bűntudatom is volt, mikor egy új kapuskesztyűt vettem 12 ezer forintért. Nem tudom, tényleg csak szórom? Mire költhetném akkor mégis aminek van értelme a véleményetek szerint?
9-es, egy gyereket nem 19 évesen kell elkezdeni spórolásra tanítani. Ha valakit nem így nevelnek fel, soha sem fog megtanulni spórolni, mert tudja, hogy ott vannak a szülők és majd segítenek.
Ez a kérdező szülei részéről elég késői sopánkodás. Igazuk van, viszont láthatóan nem tesznek semmit azért, hogy máshogy legyen. Pl nem adnak kevesebb pénzt vagy nem tiltják meg, hogy magazinokat meg kedvenc csapata lógójával ellátott cipőt vegyen, mikor fele annyiért is tudna jó minőségű, márkás cipőt venni vagy olyan magazinokra költse a pénzét, amiket interneten is lehetne olvasni.
2017. aug. 29. 16:20
12/73 anonim válasza:
Amúgy meg nem te dolgozol érte. A szüleidnek igen is van joguk beleszólni, hogy mire költöd a neked adott pénzt.
2017. aug. 29. 16:26
13/73 anonim válasza:
11es
Igen, teljes mértékben igazad van, jól tudom hogy ilyenkor már késő. És nem is mondtam hogy helyén való hogy ennyi idősen még nem tud valaki spórolni, de nem hiszem hogy azonnal a lakással kéne érvelni valakinek aki még valószínűleg 5-6 évig a szüleivel fog élni az a lényeg hogy a kérdező jöjjön rá hogy neki jó ha spórol, sajnos a szüleinek hiába is mondanánk bármit 1 az hogy nem ők tették fel a kérdést 2 az hogy nem úgy néz néz ki hogy ők fognak valamin változtatni (kevesebb zsebpénz pl. ) csak szóban figyelmeztetik, viszont a kérdező úgy tette fel a kérdést hogy mire spórolhatna és a kérdéséből látszik hogy távol áll tőle a lakás gondolata is, (persze majd rá jön) de nem azonnal azt kell neki azért is ajánlani hogy arra gyűjtsön mert úgysem fog, (persze nem árt ha tudja hogy azért itt az ideje) de szerintem jobb kicsiben kezdeni.
Nem állítom hogy nincs igazad :)
2017. aug. 29. 16:40
14/73 anonim válasza:
Lakastakarekba, illetve magannyugdijba kellened tenned belole.
2017. aug. 29. 16:51
15/73 A kérdező kommentje:
Értem miről beszéltek de engem valahogy itthon nem úgy kezelnek mint egy felnőttet. Tudom ez most furán hangzik de egyáltalán nem is érzem magam felnőttnek (itt ki merem jelenteni). Nem tudom mi ennek az oka de más tényleg már 20 éves korára felnőtt férfi. Talán ezért sincs barátnőm meg nem is volt még mert egy nagy gyerek vagyok. Mi ugyan nem vagyunk annyira gazdagok de a családba mindenki átlag felettinek mondható és így mindig megvolt mindenem, a jobb cuccokat is beleértve. A "pénzem" is tőlük is származik nem csak a szüleimtől. Nagyon jól látjátok a helyzetemet, látom sikerült jól megfogalmazni a mondandómat. Őszintén szólva lakásra gyűjteni eszem ágában sincs, még csak meg sem fordult a fejemben annyira távoli, hogy el sem hiszem. Ezért is nem látom értelmét rá gyűjteni. Autóra sem egyelőre mert egy régi amire most tudnék spórolni és ha diákmunkás lennék esetleg meg is venni nem kell. Azt mondtam, hogy majd ha dolgozok akkor kezdek autóra gyűjteni, itthonról is segítenek benne és akkor inkább már egy jobbat. Azt, hogy elköltözzek itthonról szó sincs, inkább marasztalnak ahelyett, hogy küldenének. Nem vagyok olyan tehetséges, hogy annyira komolyan focizzak, szóval csak hobbi szinten.
2017. aug. 29. 16:52
16/73 anonim válasza:
Nem olvastam el a valaszokat. Nekem az a velemenyem, hogy jogosan szolnak meg. Ingyen laksz ott 18+letedre es zsebpenzt is kapsz. En a helyedben, 30000ft-bol minim 5-8-10ezret felreraknek. Nem nagy aldozat de ha kiszamolod havonta 10ezer ft egy ev alatt 120ezer. Ami lassuk be ha kikoltozol mert elobb utobb kifogsz, jol jonne
2017. aug. 29. 16:53
17/73 anonim válasza:
#16-os voltam. A 30ezer ft egy kitalalt osszeg. Csak erzekeltetni akartam hogy boven marad magadra is
2017. aug. 29. 17:02
18/73 anonim válasza:
Ha nagyobb dolog kellene akkor úgyis az lenne, hogy ennyi pénzt nem adunk érte. Ezért sincs vadonatúj iPhone-om sem olyan karórám ami 100.000 forint körül van.
Ha drága dolog kell, vedd meg magadnak. Igazuk van a szüleidnek, 19 évesen már kellene annyira érett gondolkodásúnak lenned hogy nem szórod el a pénzed. Vagyis az ő pénzüket, mivel nem dolgoztál meg érte. Ha meg kellene dolgoznod, lehet kétszer átgondolnád hogy megér-e egy kapuskesztyű három durva napot a gyárban.
2017. aug. 29. 17:08
19/73 anonim válasza:
Értem miről beszéltek de engem valahogy itthon nem úgy kezelnek mint egy felnőttet.
Mivel nem viselkedsz felnőttként nem is várhatod hogy akként kezeljenek.
2017. aug. 29. 17:11
20/73 anonim válasza:
És egy hobbifocistának minek több tízezres focicipő? Még ha igazoltan csapatban játszanál, akkor ok. De a haverokkal rúgni a bőrt teljesen jó egy max középkategóriás is.
Igazuk van a szüleidnek. Azért adnak pénzt, mert azt szeretnék, hogy majd könnyebben tudj a saját lábadra állni (albérlet, lakás, autó, esetleg fizetős továbbtanulás). Nem pedig azért, hogy a pénzt holmi méregdrága Chelsea csizmára költsd.
Én is kaptam pénzt rokonoktól. Mégis lesült volna a képemről a bőr, ha azt kellett volna látniuk, hogy normális takarékoskodás helyett elherdálom mindenféle aranyárú göncre, amire azonban egyáltalán nincs szükségem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!