Anyának joga van ehhez?
Szerintem egy 13 évest már nem kell a széltől is óvni, meg így korlátozni mindenben..Nekem 13 évesen a szüleim vettek telefonomat, de nem vették el estére, mert azon állítottam be az ébresztőt, másrészt bíztak annyira bennem, hogy ennyi idősen már el tudom dönteni, elég volt-e a telefonozásból és ideje nyugovóra térnem vagy sem :D És nem lettem egy elkényeztett kis rib4nc, ráadásul nem is arra használtam esténként a telefonomat, hogy idegenekkel chatelgettem vagy ilyesmik. Meg egyébként akkor még nem volt gépem, szóval a telefonommal oldottam meg az olyan dolgokat, mint az olvasás, zenehallgatás, filmezés, stb. Ha elvették volna éjszakára a telóm, olvasni se tudtam volna, ugyanis nincs pénzünk arra, hogy havonta több 3-5 ezer forintos könyveket is megvegyünk, szóval kénytelen voltam netről könyveket letöltögetni és a telefonomon elolvasni őket. Mégse romlottak le még a jegyeim is ettől, hogy lefekvés előtt megnéztem rajta pl. egy filmet vagy játszottam, hogy elálmosodjak.
Egyébként joga mindenhez van(legalább is azok szerint, akik gyakorta látogatják ezt a kategóriát), csak én úgy gondolom, hülyeség egy 13 évest úgy kezelni, mint egy kisgyereket :)
Általános 4.osztalyaban megbukott az osztalytars és elölről kezdte.
Na de félretéve, a nyáriszünet miatt felvan borulva a bioritmusod, és ideje visszaállni a szokásos alvásidőre, és ezt nem szeptember elsején kell elkezdeni, mert megint felborul a szervezeted.
Mocsokláda szülő merészeli korlátozni a 13 évesét!
Éjjel nem lehet telefonozni?! Hallatlan! Igaz, hogy a szülő a felelős mindenért, amit a gyerek a telefonnal csinál (az ő nevén is van), és akkor is csak utólag szoktak sajnálkozni, amikor a gyereket a kedves osztálytársai a fészen öngyilkosságba szekálják, vagy amikor a jóságos pedó úr (értsd 25 éves autós nagyfiú) meztelen képet kér róla, zsarolja vele, elcsalja magához és megerőszakolja. Persze, persze, tudom, TE nem vagy ilyen, mindenki mást lehet csak becsapni, te teljesen megbízható vagy és anyádék a hülyék, hogy aggódnak.
Aztán mégis az ösztöndíjéltanulójósportolóörökszűz gyerekről derül ki először, hogy több drogot szív havonta, mint egy harlemi fekabanda a kosárpályán.
Nem az a szar szülő, amelyik korlátlanul hagyja tombolni a gyereket, hanem az, amelyik határokat is szab. Nálad a határ az, hogy este nincs telefon, ehhez joga is van és ez így van rendjén. Majd ha nem más kerül bajba a viselt dolgaid miatt, dönthetsz önállóan. Addig nem.
Reggel nyolctól este tízig beszélhetsz a pasiddal úgy nagy átlagban, minden nap. Mi olyan fene fontos, hogy napi 14 órában nem tudjátok megbeszélni, és pont éjszaka kell?
Gondolom, ő sem sokkal idősebb, mint te, neki is ugyanúgy aludnia kell(ene) éjszaka.
Tök jó, hogy nyár van meg minden, de ha most végig éjszakázol, totál felborítja a szervezeted, és kegyetlen lesz szeptembertől. Azért ez nem olyan, hogy egyik napról a másikra visszaáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!