Volt már úgy valaki, hogy gyerekként nem csak az édesanyját hívta anyának, hanem a kis barátai anyukáit is?
Ilyet még én sem hallottam..
Hány éves gyerekről van szó?
Attól függ,higy hány éves a gyerek és milyen sűrűn van a pajtáska anyukájával. Egy 1,5-2 éves gyereknél előfordulhat ha sokat vannak együtt a pajtásával és folyamatosan ezt hallja a pajtáskájától. Valamint ha az illető anyuka nem javítja ki,hogy "én Gizike vagyok, anyukád a boltban van" akkor fordulhat elö.
Idősebb korban nem igen jellemző. Bár,el tudom képzelni,hogy van ilyen megállapodás a gyermek és a második "anyuka" között, hogy "nyugodtan hívj anyukának te is Pistike"
Ha rendszeresen előfordul, boldog-szomorú helyzetekben is, az szerintem már egyedi eset, de a tesóim gyerekein (1 + 4 éves) észreveszem, hogy ha félnek, vagy valami baj történt (leöntötték magukat, elestek, stb) akkor akár a mamát is, vagy engem anyának hívnak, hogy menjünk oda segíteni. Ez szerintem nem probléma, mert tudja, hogy én nem az anyja vagyok, csak vészhelyzetben szegényke azt mondja, ami rögtön az eszébe jut, és nem javítja ki magát ilyen "pöttöm" tévedés miatt (hisz tök mindegy, hogy hirtelen kinek szólít, a segítségnyújtás a lényeg).
Az előző válaszok dacára azt mondom, hogy
- a világért se ijedj meg
- egyik gyerek (és felnőtt!) sem egyforma
- attól, mert 10-ből 9 ember nem hallott még ilyenről, attól lehet, hogy 100-ból 91 igen (ne alapozz gyk-s válszokra, főleg ne nyáriszünetben...)
- szakember véleményét kérd ki (keress olyan gyerekpszichológust a Facebookon, akinek van rajongói oldala, és írj neki egy pársoros üzit ezzel kapcsolatban, s bár biztosan te leszel az ezredik kérdező, de lehet, hogy válaszol majd, vagy írj a webbeteg oldal kérdezős oldalára, ahol pár száz forintos sms-ért válaszol majd neked egy pszichológus)
Nyilván azért, mert nem kötődik eléggé az anyjához.
Esetleg debil a kissrác.
Hülye vagy előttem szóló!
Szerintem,ha már kisiskolás akkor tud a kérdésdre válaszolni.
"Petike,hogyhogy a Zsuzsa nénit is anyának hívod? Ő kért meg rá vagy csak egyszerűbb így hívni? Esetleg furcsa,higy nénizned kell? Hívhatod ám zsuzsának is"
Biztosan fogsz rá választ kapni
Olyannal már találkoztam, hogy valaki más dédnagyapját szólította "dédi"-nek :D
Mondjuk itt közrejátszott az is, hogy az illető gyereknek egyetlen dédszülője sem élt már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!