Huszonévesen el kell tűrnöm, hogy gyerekként kezelnek, vagy van más lehetőségem?
Először is: Dolgozni nem tudok egyelőre. Megbeszélni már próbáltam velük, egyszerűen lepereg róluk.
A helyzet az, hogy egyetemre járok, elég kemény szakra. Mellette gyakornokként dolgozgatok napi pár órát, de pénzem ebből ugyebár nincsen. Örülök, hogy bírom.
A szüleimnek (saját állításuk szerint) természetes volt, hogy támogatnak, amíg tanulok. Ők mondták, mikor jelentkezés előtt álltam, hogy válasszam csak nyugodtan ezt a szakot, ne legyem gondom a munkára.
Ennek az ára viszont az, hogy gyerekként kezelnek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy akkor kell ennem, aludnom, fürdenem, takarítanom, satöbbi, mikor ők mondják. A párommal akkor találkozhatok, ha megengedik. Ő hozzánk soha nem jöhet át, mert gyűlölik (csak azért, mert együtt vagyunk, ezt kerek perec kijelentették) "Bulizni" életemben először és utoljára a szalagavatómon voltam.
Szóval nem túl jó a helyzet. Az már csak a hab a tortán, hogy eközben folyamatosan szidnak, kiabálnak velem, hogy tehetségtelen vagyok, haszontalan vagyok, semmit nem tettem le az asztalra eddig.
Most kitalálták, hogy heti egyszer 2 órára találkozhatok a párommal, az legyen elég. Ez volt nekem az utolsó csepp.
Jövőre diplomázok. Addig tűrjem el ezt?
Vagy mi mást tehetnék? Hagyjam félbe a tanulmányaimat? Vegyek fel hitelt? Dolgozzak éjszaka, és bukjak ki suliból? Vagy más ötlet?
Járt bárki hasonló helyzetben? Mi a megoldás? Kétségbe vagyok esve.
Ha valaki nagyon akar, tud dolgozni suli mellett.
Nem tudom mi lehet az a nagyon kemény szak, ami mellett nem lehet. Elárulod?
Én is hasonló helyzetbem. Vagyok, nem korlátoznal annyira mint téged. De én lassan elköltözök,annyira rossz itthon anyámmal.
Mérnöki szakra járok, igaz nem olyan mint. mondjuk egy orvosi, de ogenis nehéz szak. És én mégis eljárok hetente legalábn kétszer dolgozni főleg éjszaka.
Sajnos a olyan összevissza órarendem vam,hogy álla dó munkát sose találtam még eddig. De sok helyen. Agyok beregisztrálva,így mi dig vam valami munka.
Már a gimiben is dolgoztam,hogy legalább a költőpénzemet ne anya adja. Így nem szólhat bele,mire költöm,hova mehetek el.
Nem lehetetlen egyetem mellett dolgozni. Az egyik munkahelyemen orvosisok is vannak,negyedévesek, gyakran mennek éjszakázés utám ők is az egyetemre,kórházakba.
Ők is bírhák. Szeri tem amíg fiatalok vagyunk,ennyit lehet bírni. Két napot kilehet bírni alvás nélkül mondjuk hetente egyszer vagy kétszer.
Ezt csak azért nondom,mert jelezheted a szüleidnek ha nem szállnak le rólad,megteheted bármikor ,hogy elköltözz.
Pl egy koliba,bagy olyan albérletbe ahol lakótársaid vannak.
Bár a szüleidnek akkor is kötelességük segíte i,ha elköltözök. Mert ők bíztattak az egyetemre,ezáltal tőlük függsz mindaddig amíg el nem végzed a sulit.
Nem kell eltűrnöd és van más lehetőséged, ... csak azok kényelmetlenséggel járnak.
A szüleid nem egyik pillanatról a másikra lettek ilyen mentalitásúak, ismerted őket, a szabályaikat elfogadtad, holott magad is írod, hogy
"Ennek az ára viszont az, hogy gyerekként kezelnek."
Megoldás?
Vagy megszoksz, vagy megszöksz!
Egyetlen lehetőséged a "szökésre" a munka, az önálló kereset.
Ezt pedig neked kell megoldanod, hogy hogyan is illeszthető be a jelenlegi életedbe!
De nem tudom megoldani.. Reggel felkelek, Bemegyek órákra. Utána vagy korrep, vagy gyakorlat. Este hazaesek, és csinlálom a beadandókat, készülök a bemutatókra, egyeztetek a többiekkel a csoportos projektekről. 10-11 körül végzek, válaszoloka leveleimre, és alszok. Most is csak azért tudok írni mert épp megyek át egyik óráról másikra.
Voltam már koleszban, sokkal rosszabb volt a helyzet. Többet fizettek, vagyis még jobban korlátoztak.
A heti 1-2 éjszaka amúgy mennyit fizet nagyjából? Mert néha-néha tudnék rá időt szakítani talán, de abból meg tudnék élni önállóan? Szünetekben pl eddig is dolgoztam, fogok is, de az a pénz el is ment nyelvvizsgákra meg jogsira meg a könyveimre, ilyesmikre.
Kedves Kérdező, akkor nincs más megoldás, letolod a torkodon a békát és élsz a szüleid szabályai szerint!
Sajnos, hacsak nem nyersz a lottón, akkor más megoldásod nincs.
Esetleg összeköltözöl a barátoddal, de akkor meg ő fog eltartani és az ő szabályai lesznek rád érvényesek.
Az is nagy kérdés, hogy otthon csinálsz-e valamit? Mondjuk hétvégén legalább, ha már állítólag nincs semmi időd napközben. Mondjuk bedobni egy adag mosnivalót, segíteni a főzésben, megteríteni, elmosogatni, neadjisten kicsit összetakarítani, vagy csak mondjuk a fentiekbe besegíteni valamilyen mértékben. Esetleg elvárod a tiszta ruhát, lakást, kaját is?
Ha utóbbira igen a válasz, akkor bizony el kell tűrnöd, mert ha gyerekként viselkedsz, akkor teljesen logikus, hogy úgy is kezelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!