Miért nem tanít meg anyám semmiféle házimunkára huszonévesen?
Mikor otthon éltem nekem sem engedte hogy tajarítsak vagy főzzek. Mikor fel akartam takarítani elzavart és megtiltotta. Mivel bénáztam azt mondta csak a gond és a baj van velem. Egy idő után már csak én főztem mert anyámnak minden baja volt. Jajj mit főzzön miből csak a gond van. Egész életemben ezt kellett hallgatnom. Most 30 évesen a párommal élek. Ő örül hogy takarítok mosok főzök. Nem szólt eddig bele sose. Sok dolgot a páromtól és a netről tanultam.
Nem tudom mi baja van anyukádnak. Az enyémnél se sikerült rájönnöm.
Mire vártál eddig? Fogod a pólódat és kivasalod. Anyád nem is fogja soha megtudni. Semmi olyasmi nincs benne, amit tanítani kéne. Bedugod a vasalót és vasalsz. Nekem legalábbis soha senki nem tanította. De mosogatni se tanított senki, vagy porszívózni, vagy söprögetni... Azért ez nem atomfizika. Mosni se nagy dolog, megnyomsz két gombot és mos a gép. Ha nem vagy szellemi fogykos, nyilván nem fogsz mondjuk pirosat meg fehéret egybe mosni. De egyébként meg mindenhez van használati utasítás, ha nincs meg az eredeti, keresd meg a neten.
A főzés meg... Megint csak, ott van előtted a technika csodája, millió számra vannak a neten főzős videók, ahol lépésről lépésre megmutatják, mit hogy kell csinálni.
Anyádra nyilvánvalóan hiába vársz. De gondolom ez már 4 meg 6 évvel ezelőtt is nyilvánvaló volt.
Ha tanulni szeretnél, akkor tanulj, ne anyádra mutogass.
Én sem főztem otthon.
Miután elköltöztem nekiálltam. Nem egy nagy dolog. Keress receptet az interneten. Ne légy már ennyire tehetetlen.
"...Úgy magyaráz el mindent mint az ötéves gyerekeknek. Miért nem akar megtanítani semmire?"
Gondolom azért, mert amikor elkezd magyarázni valamit, te türelmetlenkedsz és sopánkodsz, hogy nem vagy már 5 éves.
Egyébként megnyugtatlak, hogy én is úgy kezdtem a felnőtt életet 18 évesen, hogy gőzöm nem volt a főzésről.
Levágtam az egész csirke mindkét végét, átnéztem rajta mint egy távcsövön és ami belül lógott, azt mind kidobtam.
A kutya nem tanított főzni és mégis 25 éves koromra híresen jól főztem, ezt azért merem állítani, mert többen kértek, hogy jelentősebb ünnepeikre én főzzek.
Takarítás:
Ezt neked tanítani kell? Ne viccelj!
Alapvető dolog, amit már egy 6 éves is meg tudna csinálni, ha rábíznák.
Mosás, vasalás?
A mai világban nem lehet probléma.
Nem a patakra kell járnod és hamulúggal sulykolni a nehéz vásznakat.
Ott a mosógép és csináld!
A vasalás a másik fele. Mi kell ehhez nagy ész?
Ezek nem ördögtől való elvont praktikák, senki nem az anyja hasában tanulta meg, foglalkozni kell vele és gyakorolni!
Ismétlés a tudás anyja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!