Van itt olyan, aki huszonévesen ki van szolgáltatva a szüleinek anyagilag?
Nyilván van, nem vagy egyedül a dologgal nyugi.
A lényeg hogy mi a cél. Van e cél. Rajta vagy e a fejlődés útján, hogy idővel mondjuk elhagyhasd a szülőket.
Sokan huszonévesként még bőven tanulnak, és sok esetben van akinek nincs nagyon se ideje se ereje még mellette dolgozni, majd azután hogy abba hagyta a sulit, addig meg szülők segítsége.
Na persze van a másik fele, akinek meg nincs választanivalója, és kénytelen suli mellett dolgoznia is.
Nekem van egy ismerősöm, 40 éves, férjnél van, gyerekük is van, de anyuka begyűjti mindkettőjüktől a pénzt és kiosztja hogy mire költhetik. Nyaralni nem mennek, a legundorítóbb divat szerint öltözködnek, semmi olyat nem vehetnek, ami egy kicsit is a boldogsághoz kell. A gyerek nem kaphat csokit, cukrot, divatos ruhát, semmit. De anyukának nem mernek ellentmondani. Hiába mondja neki mindenki, hogy ez már szánalmas, álljanak a sarkukra és közöljék hogy felnőttek, nem mernek, mert akkor anyuka nem fog többé szóbaálni velük és azt nem tudná elviselni.
Iszonyat, de sajnos vannak ilyen esetek.
Én már lassan a 30-hoz közeledem, de még így is támogatnak valamilyen szinten.
A vicc az, hogy Bp-n egy szaros kis lyuk szoba is 60 ezer rezsivel együtt, 50-60 elmegy kajára, 10 a bérlet.
Még diákként is 100+ ezer elment havonta, csupán arra hogy "léteztem" meg egyetemi kiadásaim voltak. Ennyit még akkor sem szedtem volna össze, ha napi 8 órában diákmunkázok, szakmai gyakorlatra meg egy szaros fillért nem fizetett volna senki.
Mivel mentális betegségem van,így igen.
27 vagyok,egyre rosszabb,de nincs mit tenni,ez a kevésbé rossz...
Addig, amíg a szülei tartják el, semmiképpen. Inkább meg kell köszönnie, hogy nem zavarják el dolgozni, vagy akár munkahely, megélhetés nélkül is azzal, hogy "felneveltelek, felnőtt vagy, légy a magad ura, élj meg ahogy tudsz.
Na, ez lenne az igazi kiszolgáltatottság!
Vagy, keresne, és egy kanyi felett sem rendelkezhetne, mert az utolsó fillérig le kellene adnia a mamának, aki majd beosztja.
Vagy azt érted kiszolgáltatottság alatt, hogy el kell viselned őket, meg az esetleges hóbortjaikat, gyengeségeiket?
Nézz először magadba....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!