Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Huszonévesen el kell tűrnöm,...

Huszonévesen el kell tűrnöm, hogy gyerekként kezelnek, vagy van más lehetőségem?

Figyelt kérdés

Először is: Dolgozni nem tudok egyelőre. Megbeszélni már próbáltam velük, egyszerűen lepereg róluk.

A helyzet az, hogy egyetemre járok, elég kemény szakra. Mellette gyakornokként dolgozgatok napi pár órát, de pénzem ebből ugyebár nincsen. Örülök, hogy bírom.

A szüleimnek (saját állításuk szerint) természetes volt, hogy támogatnak, amíg tanulok. Ők mondták, mikor jelentkezés előtt álltam, hogy válasszam csak nyugodtan ezt a szakot, ne legyem gondom a munkára.

Ennek az ára viszont az, hogy gyerekként kezelnek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy akkor kell ennem, aludnom, fürdenem, takarítanom, satöbbi, mikor ők mondják. A párommal akkor találkozhatok, ha megengedik. Ő hozzánk soha nem jöhet át, mert gyűlölik (csak azért, mert együtt vagyunk, ezt kerek perec kijelentették) "Bulizni" életemben először és utoljára a szalagavatómon voltam.

Szóval nem túl jó a helyzet. Az már csak a hab a tortán, hogy eközben folyamatosan szidnak, kiabálnak velem, hogy tehetségtelen vagyok, haszontalan vagyok, semmit nem tettem le az asztalra eddig.

Most kitalálták, hogy heti egyszer 2 órára találkozhatok a párommal, az legyen elég. Ez volt nekem az utolsó csepp.

Jövőre diplomázok. Addig tűrjem el ezt?

Vagy mi mást tehetnék? Hagyjam félbe a tanulmányaimat? Vegyek fel hitelt? Dolgozzak éjszaka, és bukjak ki suliból? Vagy más ötlet?

Járt bárki hasonló helyzetben? Mi a megoldás? Kétségbe vagyok esve.

2017. márc. 8. 10:26
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom milyen szülei vannak itt egyeseknek, de szégyellhetik magukat. Egyetemistaként természetesen eljárhattam bulizni, sőt már 14 évesen sem korlátoztak ennyire, mint a kérdezőt. Abnormális dolog. Nem azért van valakinek gyereke, hogy bezárva tartsa. Minden egyetemista ismerősömet szintén engedtek mindenhova, mivel felnőttek, attól még a szüleik kifizették a rezsit, kaját is, ez nem különlegesség, hanem tök normális dolog. Jogilag is pl. a tartásdijat a nagykorú, de felsöoktatásban tanuló gyerek után is kell fizetni, ez nem úgy megy, hogy nagykorú vagy, szevasz, tartsd el magad. Az pedig, hogy a saját gyerekéhez valaki így álljon, hogy nulla megértés, mindent csináljon úgy ahogy a szülő mondja, már kisiskolás korban is elfogadhatatlan. Ezért van ennyi rossz szülő-gyerek kapcsolat. Nem is értem üit vár később az ilyen szülő, nem csoda ha később feléjük sem néz majd a kérdező.
2017. márc. 8. 12:12
 22/44 anonim ***** válasza:
32%

Olyat a büdős életbe nem fogsz találni,ami nem teljes munkaidős és megélsz belőle önállóan!

Max ha elmész k...nak és te osztod be az időd

2017. márc. 8. 12:13
 23/44 anonim ***** válasza:
70%

Hú,de kemények vagytok vele. Elvette a pénz az eszeteket? Pénzért vásároltátok meg ti is a szabadságotokat,vagy mi

Kérdező: ezt egy gimnazistával se tehetnék meg,ha eltartott,ha nem. Ráadásul úgy,hogy te nap mint nap kőkeményen végzed a feladatodat,nem otthon héderelsz. Különbség van aközött,hogy valakinek kényelmes az az élet,hogy eltartják,és semmit nem AKAR csinálni VAGY egyelőre még nem TUD magán segíteni,de mihelyt fog tudni,nem otthonról várja a segítséget.

A szülő dolga az,hogy úgy segítse a gyerekét,hogy fokozatosan egyre nagyobb szabadságot adjon neki,míg végül elengedi. És az számomra gusztustalan, ha valaki az önhibáján kívül fennálló függő helyzetéért (gimnazista,egyetemista,de akár válás után átmenetileg hazaköltöző meglett korú felnőtt) a szabadságával kell,hogy fizessen.

Többiek: gusztustalanok vagytok. Ti lesztek azok,akik a saját szüleiteket lealázzátok,leordítjátok,esetleg megveritek (ilyet is láttam már),amikor majd rátok szorulnak a sz*ros pelenkájukkal,és esetleg nem tudnak fizetni a nyugdíjukkal (vagy nem eleget) az "ellátásért".

2017. márc. 8. 12:16
 24/44 anonim ***** válasza:
91%

20-as: ugyanebben a helyzetben voltam,mint a kérdező. Ne gúnyolódjál rajta,mert el se tudod képzelni,hogy milyen patáliát,őrjöngést képest levágni minden nap egy ilyen szülő,egészen a tettlegességig,amíg lelkileg össze nem tör,és eléri a célját. Az enyém a családot,még a barátaimat is ellenem fordította. Egyesével beszélt mindenkivel, "féltés" címén. Olyan ügyesen forgatta a szavakat,hogy MINDIG ő jött ki jól belőle,és még magam is elhittem,hogy igaza van,és csak jót akar. Sokszor csak órák múlva jöttem rá,hogy hol hibádzik a dolog,és hogy mekkora mocskos játszma folyik körülöttem. Az utolsóra,a legnagyobbra a pszichológus vezetett rá,merthogy oda juttatott.

Szóval 20-as, nem akarsz te így élni szerintem. Ez nem olyan egészséges lázadás,hogy majd te jól megmondod a véleményedet,anyuka meg majd jól belátja,aztán elvonul egy sarokba sírni. Ez qrvára nem olyan.

2017. márc. 8. 12:26
 25/44 anonim ***** válasza:
66%

Ó,hát le lehet pontozni,de pont ez mutatja kiválóan,hogy mennyire fáj az igazság egyeseknek.

Egy másik ismerősöm is így volt,csak ő még időnként se hitt el az anyjának semmit,és bármit próbált az anyja állítani az ismerősömön,ő automatikusan likvidálta az anyja szavait. Ennek az lett a következménye,hogy húszévesen késsel kergette az anyja,nem is egyszer,ebből az egyik különösen fájdalmas neki,mert szenteste volt,többször nem engedte be a házba,és a garázsban aludt,vagy nyáron a kertben,a párját természetesen elmarta,majd meg is fenyegette. A srác nyelvi szakpárt végzett,árufeltöltö volt,meg tolmácsolt is mellette,de elköltözni nem tudott. Mindennaposak voltak az őrjöngések,volt,hogy erre ébredt hajnalban,hogy az anyja húzza ki az ágyból ordítva. Állandóan a nyakában loholt,és addig szorította sarokba (fizikailag is),míg elérte a célját. Volt,hogy a srác elment a barátjához beszélgetni,annak ellenére,hogy az anyja "megtiltotta",beb.szta az ajtót (itt már 22 éves volt),erre az anyja utána ment,és addig verte az ajtót,meg üvöltött a lépcsőházban,míg a barátja családja is jobbnak látta azt mondani,hogy tényleg menjen haza,mielőtt még valami baj lesz. Szóval nem szabadulsz,lázadhatsz akárhogy.

A srác kérte az anyját szépen is,csúnyán is,hogy csak addig várjon,amíg lediplomázik,utána elköltözik onnan,de az anyja nem várta meg.

Végeredmény: ez a kiváló eszű,intelligens,nyelveken beszélő srác otthagyta az egyetemet,és a pszichiátrián kötött ki.

2017. márc. 8. 12:45
 26/44 hollófernyiges ***** válasza:
89%
Nem gúnyolódtam, tényleg kérdezem, hogy megvoltak-e a leválási szakasznak ezek a kezdeti lépései, vagy a kérdező esetleg soha nem is mert ellenmondani a szüleinek (akik remélhetőleg nem olyan pszichiátriai esetek mint feljebb, csak félnek attól a naptól, amikor a kislányuk elhagyja a házukat és ezért igyekeznek minél inkább magukhoz láncolni).
2017. márc. 8. 13:04
 27/44 anonim ***** válasza:
78%

Az "ignorálni" szót kerested.

Nem likvidált itt senki semmit.

2017. márc. 8. 13:06
 28/44 anonim ***** válasza:
9%
halassz az egyetemen egy évet és menj el dolgozni, keress társbérletet vagy koleszt. Olvasni is borzalmas, amit a szüleid csinálnak.
2017. márc. 8. 13:13
 29/44 anonim ***** válasza:
83%

Likvidálni az,mert ment a kukába az anyja minden őrjöngése,mígnem az anyuka bekeményített.

20-as: onnan tudod,hogy ez nem az az eset,amikor a kvázi megtiltják a társat a gyereküknek,és nem azért,hogy ne menjen a tanulás rovására. Heti 2 óra,de még 12 óra se menne rá. Ez már kezd a hatalom fitogtatásához hasonlítani,mert amíg a gyerek egyedül van,100 %-ban akkor eszik,iszik,alszik,fürdik,sz*rik,amikor ők mondják,nincs külső zavaró tényező.

2017. márc. 8. 13:15
 30/44 anonim ***** válasza:
85%
Kifejtenéd bővebben Kérdező, hogy nálatok miért nem működik, működött a kolesz megoldás?
2017. márc. 8. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!