Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Huszonévesen el kell tűrnöm,...

Huszonévesen el kell tűrnöm, hogy gyerekként kezelnek, vagy van más lehetőségem?

Figyelt kérdés

Először is: Dolgozni nem tudok egyelőre. Megbeszélni már próbáltam velük, egyszerűen lepereg róluk.

A helyzet az, hogy egyetemre járok, elég kemény szakra. Mellette gyakornokként dolgozgatok napi pár órát, de pénzem ebből ugyebár nincsen. Örülök, hogy bírom.

A szüleimnek (saját állításuk szerint) természetes volt, hogy támogatnak, amíg tanulok. Ők mondták, mikor jelentkezés előtt álltam, hogy válasszam csak nyugodtan ezt a szakot, ne legyem gondom a munkára.

Ennek az ára viszont az, hogy gyerekként kezelnek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy akkor kell ennem, aludnom, fürdenem, takarítanom, satöbbi, mikor ők mondják. A párommal akkor találkozhatok, ha megengedik. Ő hozzánk soha nem jöhet át, mert gyűlölik (csak azért, mert együtt vagyunk, ezt kerek perec kijelentették) "Bulizni" életemben először és utoljára a szalagavatómon voltam.

Szóval nem túl jó a helyzet. Az már csak a hab a tortán, hogy eközben folyamatosan szidnak, kiabálnak velem, hogy tehetségtelen vagyok, haszontalan vagyok, semmit nem tettem le az asztalra eddig.

Most kitalálták, hogy heti egyszer 2 órára találkozhatok a párommal, az legyen elég. Ez volt nekem az utolsó csepp.

Jövőre diplomázok. Addig tűrjem el ezt?

Vagy mi mást tehetnék? Hagyjam félbe a tanulmányaimat? Vegyek fel hitelt? Dolgozzak éjszaka, és bukjak ki suliból? Vagy más ötlet?

Járt bárki hasonló helyzetben? Mi a megoldás? Kétségbe vagyok esve.

2017. márc. 8. 10:26
1 2 3 4 5
 41/44 hollófernyiges ***** válasza:
A konkrét helyzetet természetesen te ismered, de én úgy gondolom, hogy most az egyszerűbb és olcsóbb (és hosszabb távon egészségesebb) megoldás az, hogyha a sarkadra állsz és megmutatod nekik, hogy már nem vagy gyerek. Ha veréssel fenyegetnek, megmondod, hogy ha hozzád nyúlnak visszaütsz, ha nem engednek el, elmész; csak hogy lássák, nem vagy már a tízéves kislányuk. Nem valószínű, hogy kidobnának, mert éppen azt akarják, hogy velük maradj és a konfliktus felvállalása után már egy normálisabb viszonyt tudtok kialakítani. Legrosszabb esetben meg, ha semmiképpen nem boldogulsz, akkor meg ott van, hogy egy évig nyelsz és utána elhúzol.
2017. márc. 10. 10:00
 42/44 anonim ***** válasza:
kedves kerdezo ha engem ennyi idosen veressel fenyegetett volna meg az anyam akkorat kapott volna tolem hogy a masikat a fal adja. es a labamat a lakasaba az eletbe be nem tettem volna. viszont ha elturod hogy igy banik veled akkor nem is fog valtozni a helyzet. ha ott neked ment volna akkor franko kis verekedest lehetett volna csinalni es hidd el nem neki lett volna igaza. engem egyetlen egyszer fenyegetett meg az anyam, igaz nem o nevelt fel, hogy szajon vag, mondtam hogy akkor emelted ram a kezedet eloszor es utoljara mert eltorom darabokra. ugy fordult sarkon mint a pinty es eszebe nem jutott tobbet meg gondolni se ilyesmire.
2017. márc. 11. 11:45
 43/44 anonim ***** válasza:

"anyám bejött, és közölte, hogy a választék az, hogy itt ver meg mindenki előtt, vagy szépen beszállok a kocsiba, hazamegyünk, és lerendezzük ketten" Basszus velem ez szinte szóról szóra megtörtént, csak nem volt autónk. 16 éves voltam ekkor, tudod, mit csináltam? Odatartottam az arom és azt hangosan azt mondtam, verjen meg most, legalább lesznek tanúim a feljelentés mellé - mindenki hallotta, de nem az én szégyenem volt, hanem anyámé. Majd a képébe röhögtem, amikor elsunnyogott. Ez csak egy példa volt a sok közül, borderline volt a nő, apám meg egy alkoholista tróger, de 18 évesen elköltöztem (diákhitellel és diákmunkával nyögtem az egyetemet, de még így is megérte) azóta vissza se néztem, egyetlen egyszer sem.

Ha nem állsz ki magadért, senki más sem fog.

2017. márc. 11. 12:04
 44/44 anonim ***** válasza:
Hát a szüleid nem normálisak. Ilyen szinten korlátozni valakit beteges, akik szerint pedig ez normális mert ők tartanak el, azok sem különbek a szüleidnél. Bírd ki ezt a kis időt, vagy kérj egyéni tanrendet. Én 21 éves korom óta dolgozok főállásban, az egyetemen egyéni tanrenddel fejeztem be. Simán meg lehet csinálni.
2017. márc. 11. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!