Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen szívtelen a fiam?

Miért ilyen szívtelen a fiam?

Figyelt kérdés
Olyan nehéz leírni ezeket a sorokat, de sajnos a fiam kicsit sem törekszik arra, hogy saját családja legyen. Mindig azt mondja, hogy ő senki mást nem hajlandó eltartani, gyerekről meg hallani sem akar. Mindig azt mondja, hogy az nem jó befektetés és élősködőként aposztrofálja. Nagyon fáj, hiszen sosem így neveltük. Mindig egy egészséges családkép volt a szeme előtt. Annyit kell tudni róla, hogy 29 éves, rendelkezik saját egzisztenciával. Van lakása és két munkahelyen dolgozik egyszerre. A munkája rabja és 10 órányi irodai munka után még otthon is képes dolgozni. Büszke vagyok rá, hogy ilyen jól él, de azért az szomorú, hogy egyedül van. Mi lesz vele a későbbiekben, ha egyedül lesz és senki nem fogja szeretni. A gyerek téma meg végképp elkeserít. Nem is azért mert így nem lesz unokám (ő az egyetlen gyerekünk), hanem mert így nem lesz teljes majd az életet. Nem élheti majd át azt a csodát, amit egy gyermek adhat. :(

2017. júl. 6. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
28%
18-as, ne vergődj már ennyire. Gyerek és gyerek között is van különbség. Engem már gyerekkoromban is idegesített a többi gyerek, nem értettem, miért rohangálnak, ordibálnak, mint az elmebetegek. Én okos voltam, 3 évesen tudtam olvasni, érdeklődő, helyes, szép kisgyerek voltam. Nem idegesítettem a szüleimet, az anyámnak egyszer sem kellett miattam felkelnie éjszaka, nem lett miattam zombi. Egy ilyen gyereket, mint ÉN, nyilván érdemes volt megszülni. De nem mindenki ilyen!
2017. júl. 6. 22:54
 22/61 anonim ***** válasza:
55%

"gőzöd nincs arról, amiről firkálsz"

Mármint miről?

Igaz, nincs gyerekem, de most megdöbbentő dolgot fogok írni - tudom hihetetlen, de békélj meg vele, hogy igaz - LÁTTAM MÁR GYEREKET.

Közelről is. Sőt, többször is.

Vagyis pontosan tudom, miről "firkálok", és tudom, mi az, amit nem szeretnék.

Dolgozd fel valahogy! Kérheted pszichológus segítségét is :)

2017. júl. 6. 22:59
 23/61 anonim ***** válasza:
38%

"Dolgozd fel valahogy! Kérheted pszichológus segítségét is :)"

Inkább rád férne szakember segítsége.:-) Ilyen indulatokat vált ki belőled az, hogy "láttál már közelről gyereket"? Érdekes, én neveltem is hármat, mégis nyugodt, boldog és kiegyensúlyozott vagyok.:-)

2017. júl. 6. 23:24
 24/61 anonim ***** válasza:
97%

Most ez a sárdobálás mire jó? Jó lenne már végre megtanulni tisztelni egymás véleményét. Nekem van gyerekem, nagyon szeretem, de baromira távol áll tőlem a kérdező hozzáállása. De az is elég gáz, ha valaki azt mondja, hogy csak gyerek nélkül van értelme az életnek. Mondjuk azt hozzátehette volna, hogy az övének, úgy máris másként hangzana.

Kedves kérdező, tudod te, mikor használjuk azt a szót, hogy szívtelen? Először azt hinném, hogy a fiad egy élő emberrel babrál ki nagyon csúnyán, erre látom, hogy csak a nem létező gyerekével, de az is lehet, hogy pont így tesz vele jót, mert pocsék apja lenne.

2017. júl. 6. 23:29
 25/61 anonim ***** válasza:
98%
Egyébként az én szüleim is ilyen idiótan gondolkodnak a témában, mint a kérdező. A bátyám lassan negyven éves és úgy néz ki egyelőre, hogy nem lesz gyereke. De olyan szinten megfojtották az elvárásaikkal a viszonyukat, hogy leginkább csak ünnepnapokon látják. Ha nekik ez megéri...
2017. júl. 6. 23:33
 26/61 anonim ***** válasza:
60%

"Mindig azt mondja, hogy az nem jó befektetés és élősködőként aposztrofálja."

Hogy valki nem akar gyereket, az a szíve joga, de a fenti mondat a fiadtól komoly problémákra utal.

"Mindig egy egészséges családkép volt a szeme előtt. "

Én ebben nem vagyok anynira biztos. Honnan jön neki ez a rengeteg negatív társítás?

2017. júl. 6. 23:37
 27/61 anonim ***** válasza:
97%

Én együttérzek vele, Kérdező. Én speciel 32 éves vagyok, és soha nem akartam saját családot, gyereket, na azt meg főleg nem. Nem szívtelenségről van szó, hanem egyszerűen nem fér bele az életstílusába, nincs hozzá annyi türelme, nincs affinitása, vagy egyszerűen úgy gondolja, hogy nincs értelme ebbe a végletekig elbszott szar világra gyereket szülni. Én speciel így gondolom.

Mitől lenne jobb, ha belekényszerülne egy apaszerepbe? A gyerek csak púp lenne a hátán, rosszul nevelné, elhanyagolná, utálná, a gyerek meg viszontutálná, és lenne egy szép, családon belüli gyűlölködés, amiben az anya játssza majd el az ütköző szerepét. Biztos, hogy ezt akarod?

Lehet nyugodtan lepontozni, nefélj visszakapjátok kamatostul...!

2017. júl. 7. 00:04
 28/61 anonim ***** válasza:
98%

Miért nem lehet elfogadni, hogy van, aki egyszerűen NEM AKAR gyereket?

Mindenki csináljon, amit akar, hagyjátok már egymást békén, ez szörnyen primitív viselkedés.

2017. júl. 7. 00:34
 29/61 anonim ***** válasza:
90%
Nem szívtelen. Egyszerűen csak nem teszik neki az az "egészségrs családkép" amit mutattatok neki. Egyébként,leírnád ezt a családképet? Szeinted milyen az egészéséges családkép,amit a fiad látott?
2017. júl. 7. 01:04
 30/61 anonim ***** válasza:
92%
Én is szomoru lenék helyedbe de nem a gyerek téma miatt hanem mert azt mondja hogy senkit nem akar eltartani ez gondolom nőkre gondolta barátnőre feleségre ,egy értelmes dolgozonőt nem kell eltartani.
2017. júl. 7. 05:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!