Miért ilyen szívtelen a fiam?
"gőzöd nincs arról, amiről firkálsz"
Mármint miről?
Igaz, nincs gyerekem, de most megdöbbentő dolgot fogok írni - tudom hihetetlen, de békélj meg vele, hogy igaz - LÁTTAM MÁR GYEREKET.
Közelről is. Sőt, többször is.
Vagyis pontosan tudom, miről "firkálok", és tudom, mi az, amit nem szeretnék.
Dolgozd fel valahogy! Kérheted pszichológus segítségét is :)
"Dolgozd fel valahogy! Kérheted pszichológus segítségét is :)"
Inkább rád férne szakember segítsége.:-) Ilyen indulatokat vált ki belőled az, hogy "láttál már közelről gyereket"? Érdekes, én neveltem is hármat, mégis nyugodt, boldog és kiegyensúlyozott vagyok.:-)
Most ez a sárdobálás mire jó? Jó lenne már végre megtanulni tisztelni egymás véleményét. Nekem van gyerekem, nagyon szeretem, de baromira távol áll tőlem a kérdező hozzáállása. De az is elég gáz, ha valaki azt mondja, hogy csak gyerek nélkül van értelme az életnek. Mondjuk azt hozzátehette volna, hogy az övének, úgy máris másként hangzana.
Kedves kérdező, tudod te, mikor használjuk azt a szót, hogy szívtelen? Először azt hinném, hogy a fiad egy élő emberrel babrál ki nagyon csúnyán, erre látom, hogy csak a nem létező gyerekével, de az is lehet, hogy pont így tesz vele jót, mert pocsék apja lenne.
"Mindig azt mondja, hogy az nem jó befektetés és élősködőként aposztrofálja."
Hogy valki nem akar gyereket, az a szíve joga, de a fenti mondat a fiadtól komoly problémákra utal.
"Mindig egy egészséges családkép volt a szeme előtt. "
Én ebben nem vagyok anynira biztos. Honnan jön neki ez a rengeteg negatív társítás?
Én együttérzek vele, Kérdező. Én speciel 32 éves vagyok, és soha nem akartam saját családot, gyereket, na azt meg főleg nem. Nem szívtelenségről van szó, hanem egyszerűen nem fér bele az életstílusába, nincs hozzá annyi türelme, nincs affinitása, vagy egyszerűen úgy gondolja, hogy nincs értelme ebbe a végletekig elbszott szar világra gyereket szülni. Én speciel így gondolom.
Mitől lenne jobb, ha belekényszerülne egy apaszerepbe? A gyerek csak púp lenne a hátán, rosszul nevelné, elhanyagolná, utálná, a gyerek meg viszontutálná, és lenne egy szép, családon belüli gyűlölködés, amiben az anya játssza majd el az ütköző szerepét. Biztos, hogy ezt akarod?
Lehet nyugodtan lepontozni, nefélj visszakapjátok kamatostul...!
Miért nem lehet elfogadni, hogy van, aki egyszerűen NEM AKAR gyereket?
Mindenki csináljon, amit akar, hagyjátok már egymást békén, ez szörnyen primitív viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!