Megengedjem vagy ne?
A 15 éves lányom tegnap egy igazán kényes kéréssel állt elénk, szeretne felhozni egy 16 éves fiút. Péntek délutánt és estét töltenék együtt. Mi addig elmennénk máshová.
A férjem azt mondta hallani sem akar erről, véleménye szerint a lányunk ehhez még kicsi és éretlen. Számomra is kislány még, de folyamatosan azon kattog az agyam, ha szeretni akarják egymást, akkor úgyis megteszik, ha nem itt, akkor máshol, akár az iskola mosdójában vagy akár a szabadban...
Mit tegyek?

(62) Te mikor voltál először együtt vkivel? 12 évesen?
Én nem te meg a drága kislányod vagyok:-D
És ha bicskanyitogató az igazság, az a te problémád, nem az enyém.

15 évesen még korai minden ilyesmi szerintem. És erről nem ártana elbeszélgetni a lányzóval is részletesen, (fogamzásgátlás, szexualitás maga, abortusz, különböző fontos dolgok a nemiséggel, saját testével kapcsolatosan, stb) hogy benne is tudatosuljon.. mert ezekszerint ő már nem érzi korainak mindezt.
Biztos, hogy nem engedném azt, hogy ott aludjon ez a fiú, egyrészt mert nem ismerem, másrészt meg hát azért gyerekek még. Nagyjából olyan korban van a lányod, hogy éppen beállt a menstruációja üteme.
Az, hogy fb.on láttál a fiúról pár képet, az nem jelent semmit, abból semmi nem jön át, hogy milyen a habitusa a fiúnak, valójában mit akar a lányodtól.
Az ilyen korú srácok nem arról híresek, hogy éveken át tartó hű szerelemmel szeretik a lányokat. Ez inkább az ilyen skalpgyűjtő időszak kezdte.
Amiiért nem lehet elítélni a fiút, nem életszerű, hogy hű és örök szerelmet fogadjon bárkinek is ebben a korban.
Én lányos szülőként kizárólag kora délutáni órákban tudnám elképzelni, hogy bemutatkozzon a férjemnek és nekem a gyerek, és ez még ismétlődhetne több alkalommal, hogy eltölt nálunk pár órát, de úgy, hogy sötétedés előtt már tiplizzen haza, mert azért nem átjáróház a lakás egy kis 16 éves fiúkának. Ezután talán megengedném, hogy elmenjenek cukrászdába vagy valami szabadtéri programra együtt, de sötétedés előtt haza kéne érnie a lányomnak.
Amennyiben megszegik ezt, komoly büntetést vonna maga után.
Az, hogy a fiú nálunk aludjon nagyon valószínű, hogy nem engedném meg nemcsak most, de még jövőre sem... (már ha addig kitartana ez a tini szerelem.)
Személy szerint én a legelső barátomat kb 17 évesen mutattam be, akivel csak puszi volt, más nem, majd az első komolyabb barátom 19 évesen volt, akinél hosszas ismerkedés után ott aludtam, majd ő nálunk.
Szóval 15 évesen még -szerintem- túl fiatal az ilyesmihez, rosszul is elsülhet az egész, amit akár sosem dolgozhat fel rendesen.
De szülőként te tudod miben támogatod és miben nem a lányodat.

(62) A lányom ne sértegesd, bizonyára neked meg sem fordult a fejedben ilyesmi.
(68) Sajnos a provokálók miatt fullad idáig a kérdés, ennek ellenére hasznos válaszok is érkeztek. Szeretnék azokkal foglalkozni.

Kérdező nekem is volt ebből harc a szüleimmel pont 15 évesen.
Most 25 évesen a férjem és gyerekeim apja akiért annyit harcoltam mikor aludhatunk együtt, és nem nem gyerekként 24 évesen vállaltunk gyereket.
Én 1 hónap után már ott akartam altatni nálunk, ráadásul titokba lett is belőle balhé mikor lebuktunk, de aztán kb pont 3 hónap után már engedték. De előbb megismerték a páromat persze, én is ezt javaslom, beszélgess a fiúval ebbe semmi tolakodó nincs aztán utána lehet szó ottalvásról de elmenni otthonról felesleges.
Mi nekünk se volt választási lehetőség, hiába vannak otthon a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!