Megengedjem vagy ne?
A 15 éves lányom tegnap egy igazán kényes kéréssel állt elénk, szeretne felhozni egy 16 éves fiút. Péntek délutánt és estét töltenék együtt. Mi addig elmennénk máshová.
A férjem azt mondta hallani sem akar erről, véleménye szerint a lányunk ehhez még kicsi és éretlen. Számomra is kislány még, de folyamatosan azon kattog az agyam, ha szeretni akarják egymást, akkor úgyis megteszik, ha nem itt, akkor máshol, akár az iskola mosdójában vagy akár a szabadban...
Mit tegyek?

Figyelj. Nem olvastam végig a többiek válaszait, de egyvalami biztos: a lányod korrekt veled szemben.
Szülőként büszke lennék rá, hogy a gyerekem elém áll egy ilyen - bizonyára neki is kényes - kéréssel.
Javasolnék egy kompromisszumos megoldást neki. Hozza el a fiút, mutassa be nektek. Nem kell kikérdezgetni, csak mutatkozzatok be egymásnak. Két perc. Nem kell feszengeni. Elmehettek fagyizni egyet, de ne hagyjátok őket órákra egyedül. Adjatok nekik egy kis időt.
Vagy, ha nem mentek el otthonról, hagyjátok őket elvonulni. És az ég szerelmére, hadd csukják be az ajtót! Mégis mit gondolsz, nekiállnak szexelni úgy, hogy otthon vagytok? A lányod szét idegeskedné magát. Nem fog teherbe esni a lány, ne aggódj. Csak egy kis nyugalomra vágynak kettesben. Adjátok meg neki.
És ha ott a srác, és becsukták az ajtót, nem kell 5 percenként bekopogni, hogy kérnek-e csokit, ropit, üdítőt.

És az nem zavarna, hogy a 15 éves kislányod, az éppen csak kamaszodó gyereked otthon kefélne egy számotokra idegen sráccal, amíg ti elmenekültök a saját lakásotokból, nehogy zavarjátok őket?
Nem is ismeritek a csávót, ráadásul nem is azt írtad, hogy a lányod barátja, akivel X hónapja jár, hanem csak egy 16 éves fiú... talán még a lányod se ismeri rendesen, csak hazavinné?
Az igaz, hogy tiltani semmit nem lehet egy tininek, ha akarja, megcsinálja máshol, de azért támogatni nem kell a hülyeségben.
Az még a kisebbik baj, ha a csávó csak kihasználja, netalán erőszakoskodik vele és tönkrevágja a szexuális életét a következő 10 évre.
De ha még emellett becsúszik mondjuk egy fincsi nemibaj, neadjisten egy terhesség... amiből vagy lesz egy abortusz, ami mindenkinek ciki és fájdalmas, vagy egy nemkívánt gyerek. 16 évesen. A srác meg le fogja tojni.
Ha jó fél éve járna az ennyi idős gyerekem valakivel, bemutatta volna, találkoztunk volna párszor, és szimpatikusnak találnám, akkor megengedném, hogy néha nálunk aludjon. Néha. De nem futkoznék el azért én otthonról, hogy ők nyugodtan kefélhessenek a gyerekszobában... ne vicceljenek már.
Ha az nem zavar, hogy megdugják a kislányodat, akkor az se zavarjon már, ha a szomszéd szobában teszik... nem menekülhettek el mindig otthonról, ha felvisz valakit.

Nem beszéltél még a gyerekkel, nem találkoztatok, nem ismered, de a.lakást átadnád neki....
Teljes mértékben egyetértek az apával.
Viszont kicsit az is gáz, hogy egy ilyen kérdéssel azt állitod magadról, hogy felelőségteljes szülő....

14 eves a kamasz lanyom. Jo a viszonyunk meg nem erdeklik a fiuk.
Mint a 22-es, sokra ertekelnem hogy oszinte velem a gyerek - nekem kamaszkent hazudoznom kellett, mindent tiltottak aztan meg is lett az eredmenye.
En nem tiltanam hogy odajojjon a fiu amugy is nagy nalunk a gyerektarsasag, en elvezem, szoval biztos kicsit beszelgetnek a fiuval aztan elvonulnek (akar otthpnrol rovid idore). En maximalisan bizom a lanyomban, soha nem hazudott, nem fullentett. Leulnek megbeszelni vele hogy sztem korai, de tiltani ertelmetlen mert a hormonok attol meg dolgoznak vegyuk mar tudomasul. Es ha annyira tiltja a szulo akkor igenis megteszi mashol azt viszont baromira nem szeretnem hogy az elso alkalom vmi wc mosdoban tortenjen.....

"Viszont kicsit az is gáz, hogy egy ilyen kérdéssel azt állitod magadról, hogy felelőségteljes szülő...." - na álljon le a hegyimenés, a felelősségteljes nem egyenlő a "rendpárti-konzi" nyomival.
Kérdező, először is semmi okod bizonytalankodni, az, hogy a lányod ezzel a témával így eléd állt, bizonyítja, hogy jó szülő vagy és jó a kapcsolatotok. Én azt javaslom, hogy hármasban hozzatok össze valami ésszerű kompromisszumot a pároddal meg a lányoddal, amivel egyik se érzi vesztesnek önmagát. Ahogy elnézem a kapcsolatotokat, biztosan meg tudjátok beszélni a dolgot.

Le leszek pontozva, de szerintem igazad van kérdező :) Lehet hogy most zokonesik a tudat, hogy a másik szobában ők mit csinálnak, de abba jobb lenne belegondolni, hogy egy bokorban/erdőben nyilvános wcben mit csinálnak? ugye,hogy nem?
Esetleg megkérheted a lányod,hogy első alkalommal csak mutassa be, és kicsit később aludjon ott, azt még talán kivárják, de teljesen semmiképp se zárkózz el, mert rossz vége lesz.
Egyébként ha nem leszel zárkózott a szex témában, vagy épp ellenkezőleg, nem nyaggatod folyamatosan,de tudtok róla felnőttek (igen,hiába 15,kezeld ebben felnőttként) módjára beszélni,akkor ha esetleg baj lesz sem fog félni hozzádfordulni,ami nagyon fontos!
Ha nagyon nem szeretné "halasztani" akkor szerintem engedd meg. Egyébként nem is biztos,hogy egyből szexelnének. Én 19 évesen aludtam először barátommal,de mi is többször együtt aludtunk,mire szex lett belőle. Ő 23 volt akkor.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!