Örökség átíratása?
Az lenne a kérdésem, hogyha anyám átíratja a házat (amit én örökölnék) más nevére, akkor én arról kapok valami értesítést?
Esetleg a közjegyzőtől?
Esetleg vagyonmegosztás? Akkor a te feledet nem fogja ellehetetleníteni az adósság. Társasháznak számít, és az adósság csak a lentire kerülhet. Bár ebben az esetben a közműveket is meg kell osztani, ami szintén nem árt, ha még nem úgy lenne, mert ott is csinálhatnak neked jókora számlát.
Az átírásról szerintem hivatalból kapsz értesítést, de csak utána.
Ne foglalkozzál a sok az anya- és nőpárti, egyben értelmi fogyatékos, férfigyűlölő hozzászólásokkal.
Segítek!
Nem kell lemondanod a tulajdonrészedről.
A megoldás az, hogy mivel külön bejáratú a felső szint, így -egy ügyvéd segítségével- egyszerűen társasházzá nyilváníthatjátok.
Ebben az esetben teljesen ÖNÁLLÓ TULAJDONOD lesz a felső lakás, és azt teszel vele amit akarsz.
Amúgy az alsó lakás tulajdonjogából -ha nem ajándékozza el-, legrosszabb esetben is kötelesrész illet majd meg!
#44: Eddig is nagyjából ezt mondta mindenki. HA NEM AJÁNDÉKOZZA el.. Az ő 50% az övé, ezzel nincs gond, számla van, vagy nincs, ezt majd lehet tisztázni :)
AU anya meg akár a Dunán dobja ki a saját részét.
ugyanazt mondtad, mint eddig mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!