Külföldön tartózkodom, édesapám 2017. 01.12. -é-én elhunyt az ózdi kórházban. Szükségem lenne rá az örökség miatt. A kórház melyik osztályától kell kérnem és kell-e érte fizetni, mennyibe kerül és kérhetem-e telefonon vagy írásban?
#2: Nem ismerjük a történetet. EGy haláleset nem csak lelki dolgokról szól, hanem sok jogi vonatkozása is van. És még azt sem tudni, mit akar a kérdező az örökséggel. Megint indul a rosszindulat 0 információ után :(
Telefonon és írásban NEM fognak ilyent kiadni neked, mert nem tudod igazolni a személyazonosságod.
Fogod a popódat és hazajössz elintézni ezt az ügyet, mert ez távolból nem fog menni, maximum kinti ügyvédeken keresztül, de egyedül nem tudod elintézni.
De mire van szükséged?
A kórház halottvizsgálati bizonyítványt állított ki, ezzel lehetett intézni az önkormányzatnál a halotti anyaknyvi kivonatot és a temetést. Ezek annál a hozzátartozónál vannak, aki ezeket intézte.
A hagyaték a közjegyzőhöz kerül, aki majd értesít téged
Szerintem tudsz érdeklődni emailen és telefonon is bármiről. Maximum tovább irányítanak.
Részvétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!