Örökség átíratása?
Az lenne a kérdésem, hogyha anyám átíratja a házat (amit én örökölnék) más nevére, akkor én arról kapok valami értesítést?
Esetleg a közjegyzőtől?
Fogták magukat és beköltöztek abba a házba, ami a tiéd is?
Ez nem így működik.
Simán kérheted, hogy fizessenek albérleti díjat a Te részedre.
Egyébként pedig, ha ilyen rossz a kapcsolatotok, biztos vagyok benne, hogy átíratja másra a házat, neki pedig haszonélvezeti joga lesz rajta.
Ez úgy működik, hogy hiába tulajdonos valaki, ha van haszonélvezője, ugyanis az magasabb "rang".
Bemész a földhivatalhoz, kiadják a tulajdoni lapot, azon rajta van, ha van függő ügye az ingatlannak, illetve tulajdoni hányadonként a tulajdonosok neve is fel van tüntetve.
Úgy tudom, 1000 forintért lehet kérni "Nem hivatalos" tulajdoni lapot.
Megvannak a számlák a felújításról? Ha igen, akkor elhozhatod a berendezést, hisz a tied. Abban a részben is élnek, amit te csináltál meg? Ha igen, akkor kérhetsz albérleti díjat. Én azt csinálnám, hogy megegyezek anyámmal, hogy rámíratja az ő részét is, vagy ő vásárolja ki az én részemet. Esetleg marad minden a régiben, de fizessen a pereputty albérleti díjat, visszamenőlegesen is. Nem tudom, mi az értéke a háznak, de pl. meg lehet beszélni, hogy rádíratja, neki marad haszonélvezete, cserében X évig nincs albérleti díj a pereputtyról.
Ha csak anyám lenne ott, én nem foglalkoznék vele, de így megértem, hogy miért piszkálja a csőrödet.
# 34/35
Vagy nem olvastad, amiket később leírt, vagy kritikán aluli a szövegértésed.
Nem olvastam. Miért nem a kérdésben van leírva minden? Elmondom, mert menet közben alakítja a története. Nem tűnt fel neked?
Amúgy anyádnak nincs haszonélvezeti? Mert ha igen, azt koltoztet oda, akit akar, és neked nem jár semmi, egyetértését sem kell, ha ő a haszonélvezői.
Még pár válasz, és megtudjuk, hogy a pasija börtönviselt, anyagból el, és csak a ház kell neki.
Tipikus troll kérdés és menet közbeni sztory változtatás.
75%-os sajnálom hogy értelmi fogyatékos vagy.
Feltettem egy kérdést, de páran teljesen másról kezdtek el beszélni, a részleteket pedig csak ezután mondtam (amit jelzek nem szerettem volna, mivel ez már magánügy) hogy érthetőbb legyen miért kérdezem azt amit, mielőtt jönnek a pénzéhes és kizsákmányoló anyagyűlölő kommentek.
Nincs haszonélvezeti joga, csak tulajdonos mint én.
Jó lenne ha értelmeznéd a leírtakat, és akkor megkímélnéd magad és minket is az ostoba megnyilvánulásoktól.
Az hogy pénzt kérjek albérleti díjként, fel sem merült bennem, mivel soha nem tudnám behajtani, max ha pereskednék évekig, és akkor is ki tudja mi lenne a vége.
A felső szintben nem él senki, mert annak külön bejárata van és az az ajtó be van zárva. Attól tartok hogyha a részét átíratja stb. másra, akkor már esélyem sem lesz később hogy onnan bármit is elhozzak. De tartok attól is hogy felvesznek rá valami hitelt, és ha nem fizetik elviszi a bank, akkor végképp minden megy a levesbe. Őszintén a házról én már lemondtam, amit tudtam anno elhoztam (felső szintről), már csak a beépített dolgok maradtak ott, de hát az is több százezer forint.
Számlák megvannak, legalábbis nagy része.
Köszönöm akik az alapkérdésre értelmesen válaszoltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!