Örökség átíratása?
Az lenne a kérdésem, hogyha anyám átíratja a házat (amit én örökölnék) más nevére, akkor én arról kapok valami értesítést?
Esetleg a közjegyzőtől?
A saját tulajdonával azt tesz amit akar.
Miért értesítenének téged???
Mivel én vagyok az egyetlen jogos örökös, és az apai rész (a ház 50%-a) nyilván az enyém marad akkor is, ha anyám ki akar zárni az ő részéből.
Szóval ha el akarja adni vagy akármi, nekem tudnom kellene róla valami hivatalos végzésben, hogy az ő része már nem az enyém.
Mivel az én beleegyezésem is kell ha elakarja adni, nem?
Ha csak csepegteted az infókat és azt is utólag, akkor ne várjál normális választ.
Él apukád?
Az eddigiekből úgy tűnik, hogy még élnek a szüleid??!
Ebben az esetben te nem vagy -még- örökös!
Elváltak, apám akkor a ház felét (az ő részét) nekem adta ügyvéd stb ahogy kell.
Engem az érdekelne, hogy ha anyám a "hátam mögött" tevékenykedne, arról én kapnék e valami hivatalos tájékoztatást?
Mert mint írtam, 50%ban a jogos tulajdonos én vagyok, és általában a szülői házat (jelen esetben anyám megmaradt 50%-át) a gyerekek öröklik, ha csak a szülő nem dönt erről másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!