Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti engednétek a 15 éves...

Ti engednétek a 15 éves lányotoknak, hogy a barátjánal aludjon?

Figyelt kérdés
2017. máj. 1. 23:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/126 anonim ***** válasza:
40%

40-es vagyok

az lemaradt, hogy ennek szellemében természetesen a fickóhoz sem engedném el!

2017. máj. 2. 12:19
 42/126 anonim ***** válasza:
45%

Bizonyos feltételek mellett minden további nélkül:

- ismerjem a fiút, és lehetőleg a családját is

- legalább féléves kapcsolat legyen, de az a nagyon minimum

- hétköznap, suliidőben kizárt, hétvégén és szünetekben lehet róla beszélni

- feltétlenül tudjak róla, ha alvásnál többre készülnek - és nem utólag.

Álszentségnek tartom, hogy tudván tudják a tiltó szülők, hogy a gyerekük úgyis megoldja a szexet máshol, ha nagyon akarja és pont az együtt alvást nem engedik. Ezzel sokkal többet ártanak mint használnak. A gyerek hazudni fog, elvész a bizalom, és máris egy ördögi kör közepén vannak: minél több a tiltás, annál több lehet a hazugság, ezért büntetés, annak kijátszása, még több tiltás, még több hazugság stb. stb. - és máris fuccs a jó szülő-gyerek viszonynak.

Nagyobbik lányom 17 éves, még nem volt barátja, tehát nincs elcseszve a gyerek nevelése, viszont a kapcsolatunk a lehető legjobb. A kisebbik 13, nála meg még egyáltalán nem aktuális, még nem tudom, milyen 15 éves korában. Sok mindenben hasonlít rám, ha ebben is, akkor neki lehet, hogy előbb lesz barátja mint a nővérének. A kapcsolatunk szintén jó, felvilágosultak, mindent tudnak elméletben, amit tudni kell és illik. Ha gyakorlati megvalósításra kerül a sor, akkor pedig újra átbeszéljük.

Mellesleg komoly határok vannak, szigorú vagyok, semmi "liberális" nevelés - mindezt viszont ésszerű keretek között, mivel a gyereknevelés nem katonai kiképzőtábor, nem papi cölibátus, ugyanakkor nem a gyerek diktál és szab feltételeket.

(utolsónak: 50 éves vagyok és 3 gyerekem van; a pedofília fogalmának pedig azért nézz utána, mert nem jól használod)

2017. máj. 2. 12:32
 43/126 anonim ***** válasza:
16%

Nekem nem engedtek meg az elso par honapban ezert a baratom aludt mindig nallunk nekem igy is jo volt :)

A kesobbiekben mar mehettem en is hozza hetvegenkent

2017. máj. 2. 12:34
 44/126 anonim ***** válasza:
43%
42-es vagyok: kiegészítésként a 40-esnek: a kupleráj szónak is nézz utána, mert azt sem jól használod.
2017. máj. 2. 12:34
 45/126 anonim ***** válasza:
63%

"NEM ! ...Nekem is van gyermekem ,én is voltam fiatal ..Próbálom a lányomat hasonlóan nevelni ,mint ahogy én is nevelkedtem . Nekem 15 évesen eszembe sem jutott a testiség .. Nyilván plátói szerelmeim voltak ,de ezek ártatlan gyerek szerelmek . Ebben a korban ez a normális ,nem a testiség . A szüzességemet is 17 évesen veszitettem el ... 34/N"

Hogy akarja elveszíteni a szüzességét valaki 17 évesen te marharépa?! Elmondnád? Ha valakinek nincs SZERELME, ne "járnak együtt", (ami nem egyenlő a keféléssel!!!!) még akkor sem ha "ott alszik", akkor hogy lesz belőle rendes felnőtt, he?! Egy kamasznak igenis meg kell élnie az első szerelmeket és bukásokat, kapcsolatokat, nem normális, hogy tiltjátok a 18 éves lányotokat attól, hogy "fiúzzon" (ami nem egyenlő a keféléssel!!), aztán csodálkoztok, hogy kicsi Pán Pétereket neveltek, akik 40 éves korukban is otthon döglenek és a szüleik tartják el!! Akik addig "tanulnak", míg 30 évesek nem lesznek, és a fősulit és egyetemet is csak tologatják, mert NEM MERNEK kilépni a nagybetűs életbe!!! Nem mernek elmenni dolgozni, nem egy ilyet hallottam és láttam már a környezetemben ezek a kis fiatalok mondták el, hogy NEM MERNEK, inkább tanulnak! A tanulás álarca mögé bújtatják a saját félelmeiket!! NEM MERNEK kommunikálni az emberekkel, nem mernek belekeveredni egy ÚJ szituációba, nem mernek ezek semmit sem, mert be vannak tojva!! Totál életképteleneket neveltek, nem veszitek észre???! Egy 18 évesnek nem akkor kell életében először fiút látnia (nem kefélés!!), nem akkor kell először "szerelmesnek" lennie, nem akkor kell először csalódnia! De van, akit még akkor sem engedtek el! Betegek vagytok, mert pórázon tartjátok a lányotok/fiatok, és közben nem veszitek észre, hogy a zsarnokoskodástól lesz pont életképtelen, a fojtogatástól! Senki se beszélt itt korai terhességről, senki se beszélt itt kefélésről, senki se beszélt itt dugásról! Egyszerűen csak az érzelmek megéléséről, ami ilyenkor alapfeltétel egy későbbi, egészséges felnőtt ember kialakulásához!! A hormonok ilyenkor amúgy is tombolnak, ti meg börtönbe zárjátok őket, nem vagytok normálisak! Normálisan nevelt gyereknek 15 évesen nem a kefélésen jár az agya, még akkor sem, ha ott alszik történetesen! Nagyon el vagytok ti varázsolva, rettenet szülők vagytok! A gyereket teszitek tönkre ezekkel! Nem 24 évesen kell észbe kapni, hogy jé, én még lányt, és fiút sem láttam! Úgyhogy baromság ez, hogy 17 évesen elveszítetted, mert ahhoz, hogy te elveszítsd 17 évesen, ahhoz előválogatást kellett tartanod, nem egyből az első jött-mentnek engedni, hogy berakja neked! Vagy nem így volt?????

2017. máj. 2. 12:39
 46/126 anonim ***** válasza:
22%

Itt mindenki elmebeteg amugy??

15 eves lany ne pasizzon??

Nyilvan ne rakja szet magat de basszus nekem ilyenkor mar 4fium is volt (nemvolt veluk szex)

Ha jo nevelest kapott es nem kurvult el a mai tarsadalomtol akkor nincs mitol felni es lenyegtelen hogy este is egyutt vannak vagy csak napkozben engedi a szulo ha akarnak ugy is lefekszenek egymassal!

Nekem se volt meg engedve mikor szinten 15 evesen ossze jottem a jelenlegi parommal hogy ott aludjak megis megoldottuk a szexet

2017. máj. 2. 12:42
 47/126 anonim ***** válasza:
12%

#45: Végre valaki!!!!!!!!!!!

Annyira jó,hogy leírtad!

Különösen az utolsó részt nehéz megérteni itt mindenkinek: Ha a lány (vagy fiú) arra van nevelve,hogy ne b..sszon 15 éves kor környékén, akkor nincs az a hormon vagy pár, aki ettől eltántorítaná. Innentől kezdve nincs idegeskedés se a teherbeesés miatt, se amiatt,hogy megbánja,hogy fiatalon........n a nyilván akad kivétel,de a nevelésnek nagy hatása van.

2017. máj. 2. 12:50
 48/126 anonim válasza:
39%

Szép napot!

Nem olvastam el az egész beszélgetést, csak bele-bele olvasgattam, de azt kell mondjam először is, hogy a # 45/47 válaszolónak teljesen igaza van!!!

18 éves vagyok és én magam is tapasztalom a mai szülők neveltetésének hátrányait.

Az biztos, hogy így SEMMIT nem fogunk tudni elérni az életben.

Én most 18 évesen kaparok mint az állat, megpróbálok valamit elérni. Dolgozni is akarok külföldön, ezzel is próbálok önállósodni.

Apropo, kiskoromban szinte minden feladatomat a szüleim oldattak meg helyettem.

Ja és nem beszélve a csajozásról. Jelenleg ez az egyik legnagyobb problémám. Nem merek férfi létemre kezdeményezni, helyette csak várok-várok hogy majd magától a sültgalamb a kezeimbe repüljön és nyugodtan meg tudjam enni. Hát rájöttem hogy nagyon nem így működnek a dolgok.

Egyszer történt is, hogy itt a GYIK-en egy 30 éves pali rinyált (nekem 18 évesnek) hogy nincs barátnője. Mikor elmondtam a véleményemet, azt mondta, hogy jobban értek a lányokhoz mint ő.

Hogy is van ez akkor?

Szerintem nem kéne ennyire félteni a gyerekeket a szerelemtől vagy bármilyen más új szituációtól. Véleményem szerint ilyenkor a szülő a saját félelmeit vetíti a gyerekére, ezért nem meri, hogy a gyerek tapasztaljon. A szülő fejébe bevésődött egy csomó félelem és ezt teljesen tudatlanul adja át a gyerekének, ezzel megakadájozva, hogy a gyerek kiegyensúlyozott életet élhessen félnőttkorában.

Most a gyerekek nevében beszéltem! :D

További szép napot! :)

2017. máj. 2. 14:15
 49/126 anonim ***** válasza:
35%

"Nyilvan ne rakja szet magat de basszus nekem ilyenkor mar 4fium is volt (nemvolt veluk szex) "

"Nekem se volt meg engedve mikor szinten 15 evesen ossze jottem a jelenlegi parommal hogy ott aludjak megis megoldottuk a szexet"

Mindkettőre büszke lehetsz basszus. Az is hülyeség, hogy 30 éves koráig otthon lakik és életképtelen, aki nem kefél vagy minimum pasizik 14-15 éves kortól. Nem ettől függ. Ott van például anyum, de mondhattam volna más nőt is a rokonságból. Majdnem 17 évesen volt az 1. pasija, azzal is csak csók volt. A 2. és egyben utolsó férfi az életében apu. Már 20 alatt külön élt a nagyszüleimtől.

2017. máj. 2. 14:19
 50/126 anonim ***** válasza:
83%

49es igen buszke is vagyok magamra hogy 21evesen 1 fiuval voltam egyutt akivel 15evesen jottem ossze es meg mindig egyutt vagyunk!

Es az hogy mar tobb baratom is volt 15 eves korom elott az mert baj?a csoknal es a kezenfogasnal tobb nem volt..

2017. máj. 2. 14:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!