Te hány éves korában vennél házat a gyerekednek?
28vagyok és már megvan az első lakás ami a még meg nem született 1 gyereké lesz ha szeretne elköltözni majd.. Én úgy gondolom hogy ez így normális.. A kérdés én úgy gondolom hogy elméleti szintű volt, nem érdekel senkit hogy van aki még 50 évesen is albiban rohad az nem válasz a kérdésre..
Én úgy gondolom hogy minden gyerekem szeretném támogatni egy kisebb lakással. Amibe még max 1 gyerekkel elvannak. Ha lesz több nekik és szeretnének tovább lépni később még mindig kiadhatják vagy eladhatják (legalább lesz egy kezdő tőke egy házhoz) addig is kiadom én és a felét már pakolgatom félre annyival előbb meg lesz a második ^^
Akkor vettek nekünk tesómmal egy lakást a szüleink, mikor én az egyetemet, tesóm meg a gimit kezdte. Ugyan abban a városban értelemszerűen. Két év múlva eladó lett a pont egy emelettel lejjebb lévő lakás, és akkor megvették azt is. Tesómmal meg megegyeztünk, hogy övé a felső enyém az alsó és akkor így rendben voltunk.
Mikor a lányom született, akkor nyitottunk neki egy megtakarítási számlát és oda megy minden hónapban automatikusan x összeg. Mire 18 lesz az szép kis kezdő tőke lesz neki. Aztán majd azt csinál vele amit akar. Vesz belőle lakást, vagy ha külföldre menne egyetemre vagy vállalkozna akkor lesz miből elindulni. Felőlem fel is gyújthatja majd, de remélem sikerül úgy nevelni, hogy a jövőjébe fektesse be.
"Egy normális országban egy tanult, dolgozó felnőtt ember egyedül is megél. Ennyi."
Tökéletesen egyetértek. Pl. egy dán, osztrák fiatal valóban megél. A kulcsszó a normális ország. Egy mai átlag magyar fiatal örülhet, ha 20 év alatt visszafizeti a lakáshitelt. Felháborító milyen ocsmány szülők vannak itt. Aki anyagilag megteheti, az igenis támogassa a gyerekét, amiben tudja. Magyarországon sajnos elkél.
Nem tudom mit háborognak itt egyesek. Szerintem senki nem írta, hogy erőn felül is kötelező támogatni a gyereket. De aki megteheti(!), az miért ne támogatná? Csak mert másnak szar legyen neki is? Egyébként meg nem csak "gürizni" lehet, lehet hogy valaki pl örököl. Nálunk volt ilyen. Anyukám szülei sajnos világ életükben szerették az italt, tatámat nem is ismertem, mamámat 10 éves koromban vitte el az agyvérzés. Utánuk marad egy nagy ház, azt szüleim felújították és eladták, abból a pénzből vettek nekünk lakást.
Persze gondolom mindjárt kitalálja valaki, hogy ez azért történt, mert mi 7 meg 10 évesen nekiálltunk követelőzni.
"van aki még 50 évesen is albiban rohad"
Áááá, kicsit sem vagy lenéző azokkal, akiknek nem tettek mindent a valaga alá, és esetleg nem volt olyan szerencsés az életben, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!