Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te hány éves korában vennél...

Te hány éves korában vennél házat a gyerekednek?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 28. 13:17
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
92%
Igen, de nem is arról van szó, hogy aki nem teheti meg, akkor az is mindenáron vegyen a gyereknek lakást. Hanem aki megteheti, hogy össze tudjon spórolni egy kevés pénzt anélkül, hogy nélkülözne bármit is, az miért ne tehetné meg a gyerekei javára? Nem hiszem, hogy a szüleim nyomorognának ezért. Lehet, ha nem vettek volna 2 lakást nekünk, akkor sokkal több pénzük lenne, de ismerem őket annyira, hogy boldogabbak nem lennének vele, mert mindenük megvan már, jó hobbi, ami egyben a munkájuk, nyaralás, évente lecserélt motor meg minden h.lyeség. De vkinek az is fura, hogy ők kfizetik nekünk és a párunknak a nyaralást, csak hogy velük menjünk, mert egyedül nem szeretnek menni, nekik az az élvezet, hogy látnak minket boldogan pancsikolni a tengerben.
2017. ápr. 28. 17:32
 42/60 anonim válasza:
49%

28vagyok és már megvan az első lakás ami a még meg nem született 1 gyereké lesz ha szeretne elköltözni majd.. Én úgy gondolom hogy ez így normális.. A kérdés én úgy gondolom hogy elméleti szintű volt, nem érdekel senkit hogy van aki még 50 évesen is albiban rohad az nem válasz a kérdésre..

Én úgy gondolom hogy minden gyerekem szeretném támogatni egy kisebb lakással. Amibe még max 1 gyerekkel elvannak. Ha lesz több nekik és szeretnének tovább lépni később még mindig kiadhatják vagy eladhatják (legalább lesz egy kezdő tőke egy házhoz) addig is kiadom én és a felét már pakolgatom félre annyival előbb meg lesz a második ^^

2017. ápr. 28. 17:38
 43/60 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vettek nekünk tesómmal egy lakást a szüleink, mikor én az egyetemet, tesóm meg a gimit kezdte. Ugyan abban a városban értelemszerűen. Két év múlva eladó lett a pont egy emelettel lejjebb lévő lakás, és akkor megvették azt is. Tesómmal meg megegyeztünk, hogy övé a felső enyém az alsó és akkor így rendben voltunk.

Mikor a lányom született, akkor nyitottunk neki egy megtakarítási számlát és oda megy minden hónapban automatikusan x összeg. Mire 18 lesz az szép kis kezdő tőke lesz neki. Aztán majd azt csinál vele amit akar. Vesz belőle lakást, vagy ha külföldre menne egyetemre vagy vállalkozna akkor lesz miből elindulni. Felőlem fel is gyújthatja majd, de remélem sikerül úgy nevelni, hogy a jövőjébe fektesse be.

2017. ápr. 28. 17:50
 44/60 anonim ***** válasza:
30%
na,itt gyúlik össze mindenki, aki 2-3x többet keres az átlagbérnél :)
2017. ápr. 28. 17:56
 45/60 anonim válasza:
79%
#46 és ez minősíti őket, vagy mi?
2017. ápr. 28. 18:04
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

"Egy normális országban egy tanult, dolgozó felnőtt ember egyedül is megél. Ennyi."

Tökéletesen egyetértek. Pl. egy dán, osztrák fiatal valóban megél. A kulcsszó a normális ország. Egy mai átlag magyar fiatal örülhet, ha 20 év alatt visszafizeti a lakáshitelt. Felháborító milyen ocsmány szülők vannak itt. Aki anyagilag megteheti, az igenis támogassa a gyerekét, amiben tudja. Magyarországon sajnos elkél.

2017. ápr. 28. 18:26
 47/60 anonim ***** válasza:
43%
Én nem értem ezt a logikát. Ha a szülőnek meg kell kímélnie szegény gyerekét a hiteltől és gürcöléstől és őt lakáshoz segíteni, akkor a szülő felnővén a saját gyerkének teszi ugyanezt? Ergo mindenképpen ki kell termelni egy pecó árát és mindig a szülő a gyerknek? Hát akkor nem tök mindegy, hogy magának vagy a gyerekének teszi ezt? Vagy hogy kell elképzelni majd a jövőben? Ő megkapta a szülőktől, abban héderel, de neki nem telik rá, hogy a sajátját segítse, akkor az a generáció így járt? Miért ne nyaralhatna? Mi abban a poén, hogy kigürizte magának és utána gürizheti a felnőtt gyerkének is, akkor ő duplán kitermeli, míg a szerncsétlen gyermeknek majd csak a saját utódjának kell mindezt előteremteni? Miért kéne egyeseknek duplán vállalni, csak hogy egy fiatal generációnak csak egyszer kelljen. Ha belefér, segítsen persze, de a nyaralást önzőnek nevezni nagyon durva. Mindenkinek elment a józan esze. A szülő segítse a gyerkét ha módjában ál, de azért nem kell rabigába hajtania a fejét, hogy a következő generációt kímélje. Engem nem tudott az egyedülálló édesanyám segíteni anyagilag, gyakorlatilag mostanra (én 42, férjem 44) tehermentes a saját erönkből összekalapolt házunk, a nagyobbik fiam most 17, kezdjek el akkor újra túlórázni és ne is nyaraljak, hogy majd neki könnyebb legyen és pihenjek a sírban? Szerencsére neki nincsenek ilyen irreális elvárásai és ránk bármikor számíthat, ez itt az otthona lesz akkor is, ha már alapít magának saját családot, segíteni is fogom erőmhöz mérten, de még a nyugdíjas éveim előtt, miután a 9 éves öccsét is felneveltük, útnak indítottuk annak rendje-módja szeritn, azért szeretnék fellélegezni egy kicsit és nem csak addigra megpihenni, mikorra bottal járhatok.
2017. ápr. 28. 18:26
 48/60 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom mit háborognak itt egyesek. Szerintem senki nem írta, hogy erőn felül is kötelező támogatni a gyereket. De aki megteheti(!), az miért ne támogatná? Csak mert másnak szar legyen neki is? Egyébként meg nem csak "gürizni" lehet, lehet hogy valaki pl örököl. Nálunk volt ilyen. Anyukám szülei sajnos világ életükben szerették az italt, tatámat nem is ismertem, mamámat 10 éves koromban vitte el az agyvérzés. Utánuk marad egy nagy ház, azt szüleim felújították és eladták, abból a pénzből vettek nekünk lakást.

Persze gondolom mindjárt kitalálja valaki, hogy ez azért történt, mert mi 7 meg 10 évesen nekiálltunk követelőzni.

2017. ápr. 28. 18:42
 49/60 jafnrétti ***** válasza:
31%

"van aki még 50 évesen is albiban rohad"

Áááá, kicsit sem vagy lenéző azokkal, akiknek nem tettek mindent a valaga alá, és esetleg nem volt olyan szerencsés az életben, mint te.

2017. ápr. 28. 18:44
 50/60 anonim ***** válasza:
71%
18:26 Az én szüleim megtehetik, hogy vegyenek 2 házat és nyaraljanak is mellette anélkül, hogy belerokkannának. És ezt maguknak köszönhetik, mert a saját vállalkozásukból érték el, szóval még azt sem mondhatod, hogy a fenekük alá tolták volna a pénzt. De ők nem olyan önző gondolkozásúak, mint ti a férjeddel, mert szerintem ha nektek lenne felesleges pénzetek, akkor sem adnátok a gyereknek, mert annyira sérelmezitek, hogy nektek saját kezetekkel kellett felépítnei a házatokat. A szüleimnek is. És? Ők pont ezért támogatnak minket, hogy ne kelljen annyit güriznünk és élhessünk a boldog családi életünket huszonévesen. Ma egy lakás ára 3-4X annyiba kerül, mint 5-6 éve vagy elötte, egy huszonéves pár nem tudna magának venni lakást se, nem hogy házat, csak kb. 40 éves korára. Ha te ezt akarod a gyerekeidnek, akkor hajrá. Én azért sajnálom őket ezért. Mi legalább már huszonévesen elkezdhetjük a saját életünket építeni, és nem 40 évesen kezdünk el élni
2017. ápr. 28. 19:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!