Kimennél külföldre szülni csak azért, hogy a gyerekednek lehessen egy külföldi állampolgársága, és ezzel meg lenne adva neki a lehetőség kesőbb, felnőtt korában a jobb megélhetés/jobb életkörülmény?
Tegyük fel,hogy te 25 hetesen elrepülsz Amerikába,mint turista. Ott szülöd meg a gyerekedet,ergo akkor neki már automatikusan lesz amerikai állampolgársága. Visszarepültök Magyarországra,kiváltjátok neki a magyar állampolgárságot. Így meg van neki adva a lehetőség,hogy felnőtt korában kiköltözhessen Amerikába gondtalanul.
Megtennéd ezt a gyereked jövője érdekében? Ha igen,miért? Ha nem,akkor miért nem?
Persze megtenném!
De sztem az állampolgárságot nem osztogatják csak így! Sztem akkor minden szülő ezt tenné!
#2 - de van, ius solis-nak hívják.
A ius sanguinis már a szülők állampolgárságától függ, ez érvényes Magyarországon is.
Olvasgass utána.
Akkor bővebben, úgy látom sokan nem ismerik:
Ius soli: ha adott országban születik baba, akkor automatikusan jár neki az állampolgárság. USA-ban is ez érvényes és még sok más országban. Tehát földrajzi alapon működik.
Ius sanguinis: A szülő(k) állampolgárságát kapja a gyerek, születési helytől függetlenül. Ez vérségi alapon működik.
Így már tiszta mindenkinek?
3as vagyok!
Én nem tudtam h van ilyen amit utánam írtak, de mivel van így ha anyagilag megtehetem akkor természetesen kimennék! Természetesen a legjobbat szeretném a gyerekemnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!