Kimennél külföldre szülni csak azért, hogy a gyerekednek lehessen egy külföldi állampolgársága, és ezzel meg lenne adva neki a lehetőség kesőbb, felnőtt korában a jobb megélhetés/jobb életkörülmény?
Tegyük fel,hogy te 25 hetesen elrepülsz Amerikába,mint turista. Ott szülöd meg a gyerekedet,ergo akkor neki már automatikusan lesz amerikai állampolgársága. Visszarepültök Magyarországra,kiváltjátok neki a magyar állampolgárságot. Így meg van neki adva a lehetőség,hogy felnőtt korában kiköltözhessen Amerikába gondtalanul.
Megtennéd ezt a gyereked jövője érdekében? Ha igen,miért? Ha nem,akkor miért nem?
A legtöbb országban attól hogy ott szülsz még nem kapja a baba azt az állampolgárságot! Mi Svájcban élünk, itt is dolgozunk, fizetjük a betegbiztosítást stb... decemberbe fogok szülni de csak magyar-portugál állampolgársága lehet utánunk! És mi itt is maradunk! Amerikába megkapja, de azért érdemes utána nézni mert ha csak ahogy írtad, turistaként mennél ki, nem biztos, hogy akkor is ugyanaz vonatozik rád! Hozzáteszem nem tudom, jobb utána nézni, nem pedig a végén jól megjárni!Plusz akkor eleve, élj meg még nem szülsz! Vannak kötelező vizsgálatok! Arra pl mi a terv? Mert turista ként az utolsó időben amikor már hetente vagy naponta kell menni orvoshoz, hogy oldod meg! Ráadásul turista ként nem fizetsz betegbiztosítást, így ki kell fizetni a kórházi ellátást! Rögtön nem jöhetsz haza egy pici babával! Ezt megint nem tudom, de ha kint szülsz, otthon lehet nem kapsz semmilyen gyes,gyed akármi ami van, és ugye kintről sem, mert csak turista ként szültél! Szóval a végén lehet több rossz lenne belőle mint jó! Főleg ha felnő a gyerek és esze ágába sem lesz kimenni! :)
Ha már ilyen terved van akkor úgy hogy ott is maradsz, szerintem akkor van értelme! Szép dolog hogy gondolsz a gyereked jövőjére, és hajrá én nem lebeszélni akarlak, csak járj akkor mindent nagyon alaposan végig, mert azért nem kis dolog ezt végig csinálni, és az a pénz amibe kerülne ez az egész lehet ha berakod neki valahová, többet segítesz majd vele! Sok sikert kívánok!
én nem :) nem lesz jobb élete attól, hogy a születési papírján van egy olyan hely amit nem is ismer. az állampolgársághoz nem osztanak nyelvtudást, lakást, karriert.
tehát pont olyan eséllyel indulna mint ha itthon szülném... :)
hülyeségnem tartom ezt a gondolatmenetet. arról nem is beszélve, hogy nem úgy működik a hazautazás, ahogy leírtad.
még kint el kell intézni, útlevéllel, ami akár hónapokig is tarthat. addig miből élsz?L mert te kint semmire nem vagy jogosult...
Hát nem. Egy csomó bonyodalom, ahogy a többiek már körülírták. És ki tudja, neki hogy alakul az élete, és hol szeretne élni.
Én annyit megteszek, hogy utánam kaphat német állampolgárságot, ezt meg is igénylem. De nem kell kint szülnöm.
Amúgy Németország is osztogat állampolgárságot az ott születetteknek, és onnan könnyű hazajönni, útlevél sem kell, repülni sem kell...
_"Ismerősömék Graz-ban élnek. 2 hónapja lett baba és NEM osztrák állampolgár, hanem magyar."
Persze hogy nem mivel ez csak USA-ra igaz.Mondjuk pont ezért elképzelhetetlen, hogy terhes nő vízumot kapjon meg munkát meg úgy repülőre szállhasson szóval nem hülyék.
A menekültek is oda menekülnek terhesen szülés után lebuknak gyerek mehet árvaházba őket meg kivágják a francba.
"hogy felnőtt korában kiköltözhessen Amerikába gondtalanul"
Nem beszélni a nyelvet jó legyünk jóindulatúak max megtanulja. Ég világon semmi ismerőse, se lakhatási lehetőse stb.
Ez bocs de egy kamasz ábrád max, a világ nem így működik. Világ semelyik részén nem élsz meg abból, hogy van egy állampolgárságod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!